1). True
Ans: One way to avoid a learning plateau is to inform students that they are normal
before they happen
2). Cognitive
Ans: What is one of the domains of learning that we talked about in class
3). Cognitive
Ans: Which of the following is not one of the Characteristics of Learning?
4). True
Ans: The law of primacy states that what is learned first is most often remembered
5). True
Ans: A negative self concept inhibits the perceptual process by introducing
psychological barriers
6). Self actualization
esteem
safety needs
Ans: What are three levels of Maslow Hierarchy of Needs?
7). True
Ans: Compensation disguises an undesirable quality by emphasizing a more positive
one
PaperStoc.com Page 1 of 15
, 8). All answers apply (severe anger, inappropriate laughter, mood changes)
Ans: What can be described as an abnormal reaction to stress?
9). Stress is a response to a threat in a given situation
anxiety is a reaction to stress and generally involves feeling of nervousness or worry
Ans: Explain the difference between anxiety and stress
10). Motivation
Ans: What is the dominant force which governs progress and the ability to learn?
11). False
Ans: Useful load is the weight of the pilot, co-pilot, passengers, baggage, hydraulic
fluid, and usable fuel
12). The regulations require us to become familiar with, and comply with the operating
limitations of the aircraft
Ans: Why do we as pilots calculate weight and balance prior to each flight?
13). 6.02 lbs
Ans: The standard weight of AVGAS is:
14). Both are true (warm air is less dense, cold air is more dense)
Ans: For a given volume of air, which of the following is true?
15). Usable fuel
Ans: Basic empty weight does NOT include:
16). True
Ans: 91.103 requires us to become familiar with all available information prior to flight
17). Instrument
PaperStoc.com Page 2 of 15