QUESTIONS LATEST UPDATE
1). Mixtures are
Ans: composed of 2 or more different types of atoms or molecules
2). Solutions are
Ans: homogenous (evenly distributed) mixtures of one or more dissolved medications
(solute) in a liquid vehicle (solvent)
3). Matter
Ans: Anything that has mass and takes up space
4). Chemistry
Ans: the study of matter and how it changes
5). Organic chemistry is the study of
Ans: carbon containing compounds
6). Inorganic chemistry is the study of
Ans: non-carbon related compounds
7). Biochemistry is the study of
Ans: Chemistry of living things
8). Analytical chemistry
Ans: the area of chemistry that focuses on the composition of matter
Physical chemistry
PaperStoc.com Page 1 of 6
, 9).
Ans: the study of the properties and changes of matter and their relation to energy
10). Pure chemistry
Ans: the pursuit of chemical knowledge for its own sake
11). Applied chemistry
Ans: research that is directed toward a practical goal or application
12). Model
Ans: A representation of an object or event
13). Theory
Ans: A hypothesis that has been tested with a significant amount of data
14). Mass
Ans: the amount of matter in an object
15). Volume
Ans: The amount of space an object takes up
16). Extensive property
Ans: depends on the amount of matter in a sample
17). Intensive property
Ans: a physical property that remains the same no matter how much of a substance is
present
18). Substance
Ans: matter that has a uniform and definite composition
PaperStoc.com Page 2 of 6