Answers 100% Correct.
1). A match is a competition between two wrestlers who are
Ans: Nearly equal weight as possible
2). A wrestler who makes weight in a weight class may be shifted to
Ans: the next higher weight class
3). Each state association may authorize exceptions to nfhs playing rules to provide
reasonable accommodations to
Ans: Individuals with disabilities and or special needs and individuals with unique and
extenuating circumstances
4). In dual meet competition a school may be represented by only
Ans: one wrestler in each weight class
5). No contestant shall wrestle in two consecutive matches with less than a ---- rest between
them
Ans: 45 minute
6). Prior to the meet, the head coach shall verify that all wrestlers will:
Ans: Be in proper uniform, properly groomed, properly equipped and ready to wrestle.
7). The random draw is supervised by
Ans: the referee and other authorized personnel
PaperStoc.com Page 1 of 6
, 8). Video recording of a match is authorized unless prohibited by the
Ans: state high school association
9). At the center of the mat shall be a
Ans: 10-foot circle
10). During a tournament competition, a maximum of ____________ team personnel (coaches and
or non- participating contestants) will be permitted on chairs at the edge of the mat
Ans: two
11). During tournament competition, coaches are allowed to
Ans: Sit on chairs at the edge of the mat, or in the corner in the restricted zone.
12). Scales used for weigh-ins shall be certified
Ans: annually
13). Starting lines, 1-inch wide shall be
Ans: placed at the center of the mat
14). Surrounded and secured to the wrestling area of the mat shall be a safety mat area
approximately
Ans: 5 feet wide
15). The mat area includes
Ans: The wrestling mat, the team benches and the scorer's table
16). The scorer's table shall be a large enough to accommodate the
Ans: official timekeeper, head scorer and visiting team's scorer.
17). The two 3-foot lines shall be connected by a
PaperStoc.com Page 2 of 6