1). Which of the following are prokaryotic cells?
Ans: bacteria
2). Which of the following is not found in a prokaryotic cell?
Ans: endoplasmic reticulum
3). Large numbers of ribosomes are present in cells that specialize in producing which of the
following molecules?
Ans: proteins
4). Which type of organelle is primarily involved in the synthesis of oils, phospholipids, and
steroids?
Ans: smooth endoplasmic reticulum
5). Which structure is the site of the synthesis of proteins that may be exported from the cell?
Ans: rough endoplasmic reticulum
6). Which of the following pairs is mismatched?
Ans: lysosome-protein synthesis
7). Grana, thylakoids, and stroma are all components found in
Ans: chloroplasts
8). Organelles that contain dna include
Ans: mitochondria and chloroplasts
9).
PaperStoc.com Page 1 of 7
, A microscope has a 10x ocular lens and a 40x objective. what is the total magnification of
the observed sample?
Ans: 400X
10). A biologist ground up some plant cells and then centrifuged the mixture. she obtained some
organelles from the sediment in the test tube. the organelles took up co2 and gave off o2.
the organelles are most likely
Ans: chloroplasts
11). In animal cells, hydrolytic enzymes are packaged to prevent general destruction of cellular
components. which of the following organelles functions in this compartmentalization?
Ans: lysosome
12). Which of the following possesses a microtubular structure similar in form to a basal body?
Ans: centriole
13). When a potassium ion (k+) passes from the soil into the vacuole of a root cell, it encounters
some cellular barriers. which of the following is the most direct path the k would take
through these barriers?
Ans: cell wall-plasma membrane-tonoplast
14). A cell has the following molecules and structures: enzymes, dna, ribosomes, plasma
membrane, and mitochondria. it could be a cell from
Ans: a plant or an animal
15). Which of the following relationships between cell structures and their respective functions
is not correct?
Ans: mitochondria: formation of ATP
16). Contains hydrolytic enzymes
Ans: lysosome
17). Contains its own dna and ribosomes
PaperStoc.com Page 2 of 7