correct Answers
1). Investing
Ans: using money to make money
2). Principal
Ans: initial capital/seed
sometimes ACB (adjusted cost base)
3). Fair market value
Ans: current value of a property
4). Return, gain, growth, interest
Ans: profit above the principal
5). Liquidity
Ans: quick, easy, conversion to cash, without affecting value
6). Volatility
Ans: fluctuation in investment value
7). Leveraging
Ans: borrowing money to invest
a "multiplier" of risk and return
8). Inflation
PaperStoc.com Page 1 of 26
, Ans: increased cost of living
lowering the value of money over time
9). Rate of return formula
Ans: Gain / Principal
10). Interest formula
Ans: Principal * % rate of return
11). Real rate of return formula
Ans: nominal rate - inflation rate
12). Future value formula
Ans: PV * (1 + interest rate)^n
13). Present value formula
Ans: FV / (1 + interest rate)^n
14). Diversification
Ans: contains many different types/areas of investment
decrease overall risk
15). Investment objectives
Ans: - purpose
- financial goal
- need for guarantee
- time horizon
- tax preference / tax advantage
16). Short term investment
PaperStoc.com Page 2 of 26
, Ans: less than 3 years - can take low risk
17). Medium term investment
Ans: 3-10 years
18). Long term investment
Ans: 10+ years - can take high risk
19). Asset classes
Ans: equity
income
cash
20). Equity
Ans: - stocks
- generally high volatility, high opportunity
21). Income
Ans: - fixed income, bonds
- generally low volatility, low opportunity
22). Cash
Ans: - money market, treasury bills
- no volatility, very low opportunity
23). Types of investments
Ans: segregated funds
annuities
PaperStoc.com Page 3 of 26