ANSWERED QUESTIONS LATEST UPDATE
1). Abdominal cavity
Ans: The largest hallow body cavity in humans and many animals, and holds the bulk of
the viscera. It is located below (inferior to) the thoracic cavity, and above the pelvic cavity.
2). Abdominopelvic cavity
Ans: Division of the anterior (ventral) cavity that houses the abdominal and pelvic
viscera.
3). Anatomical position
Ans: A standard reference position used for describing location and directions on the
human body.
4). Anatomy
Ans: Science that studies the form and composition of the the body's structures.
5). Anterior cavity
Ans: Larger body cavity located anterior to the posterior (dorsal) body cavity; includes
the serous membrane-lined pleural cavities of the lungs, pericardial cavity of the heart,
and peritoneal cavity for the abdominal and pelvic organs; also referred to as ventral
cavity.
6). Atom
Ans: The basic unit that makes up all matter.
7). Body plane
Ans: An imaginary lines drawn through the body to separate the body into sections.
PaperStoc.com Page 1 of 9
, 8). Caudal
Ans: Describes a position below or lower than another part of the body proper; near or
toward the tail (in humans, the coccyx, or lowest part of the spinal column); also refer to
as inferior
9). Cell
Ans: Smallest independently functioning unit of all organisms; in animals, it contains
cytoplasm, composed of fluid and organelles
10). Control center
Ans: Compares values to their normal range; deviations cause the activation of an
effector
11). Coronal section
Ans: Divides the body into dorsal and ventral (back and front, or posterior and anterior)
portions; also referred to as frontal portion
12). Cranial
Ans: Describes a position above or higher than another part of the body proper; also
referred to as superior
13). Cranial cavity
Ans: Division of the posterior (dorsal) cavity that houses the brain
14). Cross section
Ans: In anatomy, a transverse cut through a structure or tissue.
15). Deep
Ans: Describes a position farther from the surface of the body
PaperStoc.com Page 2 of 9