and Answers Latest (Verified Answers)
1). Beard
Ans: The word barber is derived from the latin word barba, meaning:
2). Bloodletting, surgery, tooth pulling
Ans: Barber-surgeons participated in the practice of:
3). Competency
Ans: State barber boards are primarily interested in maintaining high standards of:
4). Public
Ans: One key function of state boards is to protect the health, safety, and welfare of
the:
5). Professional techniques
Ans: Proper behavior and business dealings with employers, clients, and coworkers
are called:
6). Disease
Ans: Pathogenic bacteria produce:
7). Staphylococci bacteria
Ans: Pus-forming organisms that grow in clusters and cause accesses, pustules,
pimples, and boils
PaperStoc.com Page 1 of 17
, 8). Non pathogenic bacteria
Ans: Pustules and boils contain:
9). Grow and reproduce
Ans: During the active stage, bacteria:
10). Plant parasite
Ans: Ringworm is caused by a/an:
11). The body or head louse
Ans: Pediculosis is caused by:
12). Hiv
Ans: The virus that causes AIDS is:
13). Blood to blood contact with an infected person
Ans: The most likely manner in which hiv may be transmitted in the barbershop is by:
14). Decontamination
Ans: The removal of pathogens from tools and surfaces is known as:
15). Disinfection or sanitation
Ans: The process of thoroughly cleaning a tool or surface to its optimum level of
decontamination in the barbershop:
16). Disinfection of sanitation procedures
Ans: State barber boards and health departments require only:
17). Hospital level disinfectant
PaperStoc.com Page 2 of 17
, Ans: A disinfectant that contains the properties of a bactericide, fungicide,
pseudomonacide, virucide, and tuberculoside is considered to be a/an:
18). The skin
Ans: Antiseptics may be used on:
19). 1:1000
Ans: For effective sanitization, the minimum strength of a quat solution used to
sanitize implements is:
20). A disinfectant
Ans: A wet sanitizer should contain:
21). Setting safety standards
Ans: The occupational safety and health administration regulates and enforces safety
and health in the workplace by:
22). In a clean, closed cabinet
Ans: Keep clean towels:
23). Before and after serving each client
Ans: Barbers should wash their hands:
24). Avoid solution contamination, comply with state board rules, comply with sanitation
Ans: Implements must be cleaned prior to immersion in a disinfectant solution to:
25). Standard precautions
Ans: When a blood spill occurs, employ:
PaperStoc.com Page 3 of 17