2023
1). Ceremony of ones
Ans: receive their name and their family
2). Asher
Ans: Jonas's best friend
3). Chief elder
Ans: person in charge of Ceremonies
4). Not-to-be-spoken
Ans: name which is not to be used or person who is not to be referred to
5). Gabriel
Ans: granted one more year of nurturing
6). Ceremony of eights
Ans: receive jacket with pockets and start volunteer hours
7). Ceremony of ten
Ans: Get a new hair style, a haircut
8). Discipline wand
Ans: small stick-like instrument used to strike a person who misbehaves
9). What number got skipped at the ceremony of twelve?
PaperStoc.com Page 1 of 6
, Ans: 19
10). What is the current receiver like?
Ans: Bearded with pale eyes
11). What capacity does jonas have?
Ans: The capacity to see beyond
12). How did jonas feel after being selected?
Ans: He felt apart from the other people
13). What task does jonas not have to do anymore?
Ans: Dream telling
14). What is jonas allowed to do now?
Ans: Lie
15). What surprised jonas about the annex?
Ans: All the books
16). What is the first memory the receiver gives to jonas?
Ans: The memory of snow
17). What will jonas's training be like?
Ans: painful
18). Who is not allowed to apply for release?
Ans: Jonas
19). What assignment did fiona get?
PaperStoc.com Page 2 of 6