Correct Answers
1). Accounting is the process of collecting, recording, classifying, summarizing, reporting, and
analyzing the financial condition of an organization.
Ans: True
2). An accounting system should generate both internal and external reports.
Ans: True
3). Administrative accounting is the term given to the internal workings of the company, such
as budgets, sales reports, and analyses of how well marketing strategies are working.
Ans: False
4). Independent accountants who serve organizations and individuals on a fee basis are called
public accountants.
Ans: True
5). The sarbanes-oxley act redefines the public corporation-auditor relationship and restricts
the types of services auditors can provide to clients.
Ans: True
6). The usual expression of the accounting equation is assets = liabilities + owners' equity.
Ans: True
7). Another term for net worth is working capital.
Ans: False
8). An accounting journal is a chronological list of transactions, each assigned to a particular
account.
PaperStoc.com Page 1 of 6
, Ans: True
9). The five-step process that takes a transaction from being mere raw financial data to its
being summarized in the financial statements is called the accounting cycle.
Ans: True
10). The balance sheet summarizes a firm's financial position over a period of time, for instance
3 months or a year.
Ans: False
11). Accounting involves the _____ of the financial activities for firms.
Ans: summarizing
12). Accounting provides a framework for looking at:
Ans: all of the above
13). Managerial accounting provides all of the following financial information except:
Ans: income statements
14). Managerial accounting provides information that would probably be most beneficial to:
Ans: a middle manager of the company
15). _____ deals with reporting to outsiders. _____ accounting deals with the internal operations
of the firm.
Ans: Financial accounting; Managerial accounting
16). To ensure accuracy and consistency in the way financial information is reported,
accountants follow rules known as:
Ans: generally accepted accounting principles
17). The financial accounting standards board (fasb) is a:
PaperStoc.com Page 2 of 6