Answers 2024( A+ GRADED 100% VERIFIED).
1). A nurse in the icu is planning the care of a client who is being treated for shock. what
statement best describes the pathophysiology of this client's health problem?
a. blood is shunted from vital organs to peripheral areas of the body.
b. cells lack an adequate blood supply and are deprived of oxygen and nutrients.
c. circulating blood volume is decreased with a resulting change in the osmotic pressure
gradient.
d. hemorrhage occurs as a result of trauma, depriving vital organs of adequate perfusion.
Ans: B. Cells lack an adequate blood supply and are deprived of oxygen and nutrients.
Rationale: Shock is a life-threatening condition with a variety of underlying causes.
Shock is caused when the cells do not have an adequate blood supply and are deprived
of oxygen and nutrients. In cases of shock, blood is shunted from peripheral areas of the
body to the vital organs. Hemorrhage and decreased blood volume are associated with
some, but not all, types of shock.
2). In an acute care setting, the nurse is assessing an unstable client. when prioritizing the
client's care, the nurse should recognize that the client is at risk for hypovolemic shock in
which of the following circumstances?
a. fluid volume circulating in the blood vessels decreases.
b. there is an uncontrolled increase in cardiac output.
c. blood pressure regulation becomes irregular.
d. the client experiences tachycardia and a bounding pulse.
Ans: A. Fluid volume circulating in the blood vessels decreases.
Rationale: Hypovolemic shock is characterized by a decrease in intravascular volume.
Cardiac output is decreased, blood pressure decreases, and pulse is fast, but weak.
3). The emergency nurse is admitting a client experiencing a gi bleed who is believed to be in
the compensatory stage of shock. what assessment finding would be most consistent
with the early stage of compensation?
a. increased urine output
b. decreased heart rate
PaperStoc.com Page 1 of 50
, c. hyperactive bowel sounds
d. cool, clammy skin
Ans: D. Cool, clammy skin
Rationale: In the compensatory stage of shock, the body shunts blood from the organs,
such as the skin and kidneys, to the brain and heart to ensure adequate blood supply. As
a result, the client's skin is cool and clammy. Also in this compensatory stage, blood
vessels vasoconstrict, the heart rate increases, bowel sounds are hypoactive, and the
urine output decreases.
4). The nurse is caring for a client who is exhibiting signs and symptoms of hypovolemic
shock following injuries from a motor vehicle accident. in addition to normal saline, which
crystalloid fluid should the nurse prepare to administer?
a. lactated ringer
b. albumin
c. dextran
d. 3% nacl
Ans: A. Lactated Ringer
Rationale: Crystalloids are electrolyte solutions used for the treatment of hypovolemic
shock. Lactated Ringer and 0.9% sodium chloride are isotonic crystalloid fluids
commonly used to manage hypovolemic shock. Dextran and albumin are colloids, but
Dextran, even as a colloid, is not indicated for the treatment of hypovolemic shock. The
3% NaCl is a hypertonic solution and is not isotonic.
5). A client who is in shock is receiving dopamine in addition to iv fluids. what principle should
inform the nurse's care planning during the administration of a vasoactive drug?
a. the drug should be discontinued immediately after blood pressure increases.
b. the drug dose should be tapered down once vital signs improve.
c. the client should have arterial blood gases drawn every 10 minutes during treatment.
d. the infusion rate should be titrated according the client's subjective sensation of
adequate perfusion.
Ans: B. The drug dose should be tapered down once vital signs improve.
Rationale: When vasoactive medications are discontinued, they should never be stopped
abruptly because this could cause severe hemodynamic instability, perpetuating the
shock state. Subjective assessment data are secondary to objective data. Arterial blood
gases should be carefully monitored, but draws every 10 minutes are not the norm.
PaperStoc.com Page 2 of 50
, 6). A nurse in the intensive care unit (icu) receives a report from the nurse in the emergency
department (ed) about a new client being admitted with a neck injury received while diving
into a lake. the ed nurse reports that the client's blood pressure is 85/54, heart rate is 53
beats per minute, and skin is warm and dry. what does the icu nurse recognize that the
client is probably experiencing?
a. anaphylactic shock
b. neurogenic shock
c. septic shock
d. hypovolemic shock
Ans: B. Neurogenic shock
Rationale: Neurogenic shock can be caused by spinal cord injury. The client will present
with a low blood pressure; bradycardia; and warm, dry skin due to the loss of
sympathetic muscle tone and increased parasympathetic stimulation. Anaphylactic
shock is caused by an identifiable offending agent, such as a bee sting. Septic shock is
caused by bacteremia in the blood and presents with a tachycardia. Hypovolemic shock
presents with tachycardia and a probable source of blood loss.
7). The intensive care nurse caring for a client in shock is planning assessments and
interventions related to the client's nutritional needs. which physiologic process
contributes to these increased nutritional needs?
a. the use of albumin as an energy source by the body because of the need for increased
adenosine triphosphate
b. the loss of fluids due to decreased skin integrity and decreased stomach acids due to
increased parasympathetic activity
c. the release of catecholamines that creates an increase in metabolic rate and caloric
requirements
d. the increase in gastrointestinal (gi) peristalsis during shock, and the resulting diarrhea
Ans: C. The release of catecholamines that creates an increase in metabolic rate and
caloric requirements
Rationale: Nutritional support is an important aspect of care for clients in shock. Clients
in shock may require 3,000 calories daily. This caloric need is directly related to the
release of catecholamines and the resulting increase in metabolic rate and caloric
requirements. Albumin is not primarily metabolized as an energy source. The special
nutritional needs of shock are not related to increased parasympathetic activity, but are
instead related to increased sympathetic activity. GI function does not increase during
shock.
8).
PaperStoc.com Page 3 of 50
, The nurse is transferring a client who is in the progressive stage of shock into the intensive
care unit from the medical unit. nursing management of the client should focus on which
intervention?
a. reviewing the cause of shock and prioritizing the client's psychosocial needs
b. assessing and understanding shock and the significant changes in assessment data to
guide the plan of care
c. giving the prescribed treatment, but shifting focus to providing family time as the client
is unlikely to survive
d. promoting the client's coping skills in an effort to better deal with the physiologic
changes accompanying shock
Ans: B. Assessing and understanding shock and the significant changes in
assessment data to guide the plan of care
Rationale: Nursing care of clients in the progressive stage of shock requires expertise in
assessing and understanding shock and the significance of changes in assessment
data. Early interventions are essential to the survival of clients in shock; thus, suspecting
that a client may be in shock and reporting subtle changes in assessment are
imperative. Psychosocial needs, such as coping, are important considerations, but they
are not prioritized over physiologic health.
9). When caring for a client in shock, one of the major nursing goals is to reduce the risk that
the client will develop complications of shock. how can the nurse *best* achieve this goal?
a. provide a detailed diagnosis and plan of care in order to promote the client's and
family's coping.
b. keep the health care provider updated with the most accurate information because in
cases of shock the nurse often cannot provide relevant interventions.
c. monitor for significant changes and evaluate client outcomes on a scheduled basis
focusing on blood pressure and skin temperature.
d. understand the underlying mechanisms of shock, recognize the subtle and more
obvious signs, and then provide rapid assessment.
Ans: D. Understand the underlying mechanisms of shock, recognize the subtle and
more obvious signs, and then provide rapid assessment.
Rationale: Shock is a life-threatening condition with a variety of underlying causes. It is
critical that the nurse apply the nursing process as the guide for care. Shock is
unpredictable and rapidly changing so the nurse must understand the underlying
mechanisms of shock. The nurse must also be able to recognize the subtle as well as
more obvious signs and then provide rapid assessment and response to provide the
client with the best chance for recovery. Coping skills are important, but not the ultimate
priority. Keeping the health care provider updated with the most accurate information is
PaperStoc.com Page 4 of 50