Conceptual Approach 4th Edition by Judi Nath;
Carie Braun | 2022/2023 |9781975179199 |
Chapter 1-20 | Complete Questions and Answers
A+
1). Because humans walk upright, the term dorsal can be used in place of the term
Ans: posterior
2). Prone position is used for
Ans: lying face down
3). The supine position
Ans: lying on the back facing up
4). A group of cells that act together to perform a function is called a(n)
Ans: tissue
5). When using directional terms to describe the body, it is assumed that the body is in what
position?
Ans: anatomical
6). The opposite term for posterior in humans is
Ans: anterior (ventral)
7). The opposite term for superficial is
Ans: deep
PaperStoc.com Page 1 of 5
, 8). The body section that divides the right ear from the left ear is a _____ section
Ans: sagittal
9). The body section that divides the nose from the back of the head is a _____ section.
Ans: frontal
10). A section that divides the body into mirror images is a _____ section.
Ans: midsagittal
11). Two major body cavities are called
Ans: dorsal and ventral
12). The liver can be found in the
Ans: Upper Right Quadrant/Epigastric region
13). The word "leg" correctly describes the
Ans: area from the knee to the ankle.
14). The human body tries to maintain a constant body temperature. this is an example of
Ans: homeostasis
15). The part of a feedback loop that has the direct effect on the regulated condition is called
Ans: effector
16). The part of the feedback loop that detects a change in the regulated condition is called
Ans: sensor
PaperStoc.com Page 2 of 5