Graded A+
1). Real id driver's license
Ans: Beginning May 2025, your driver's license or identification (ID) card must
be REAL ID compliant if you use it to:
• Board an airplane for domestic flights.
• Enter military bases.
• Enter most federal facilities.
2). To get instructions permit:
proof of identity:
Ans: Two proofs of residency: Proving you live in California. Exceptions
may apply.
• Legal full name document: Proving your current name if the name
on your identity document and application do not match.
• Social security number: Exceptions may apply.
3). Hand-to-hand steering
to use this steering wheel method:
Ans: 1. Start with your hands at 9 and 3 o'clock or 8 and 4 o'clock.
2. Do not cross your hands over the middle of the steering wheel.
3. Keep your hands in these positions, even when making turns.
4). Hand-over-hand steering
Ans: Use this steering wheel method when you turn at low speeds, park, or
need to recover from a skid. To use this method:
1. Start with your hands at 8 and 4 o'clock.
2. Reach across the steering wheel to grasp the opposite side.
3. Let go of the steering wheel with your other hand.
4. Reach across the arm still holding the wheel, grip the wheel, and pull
up.
5). One-hand steering
PaperStoc.com Page 1 of 21
, Ans: There are only two situations that may require steering with one hand:
• When you are turning while backing up to see where you are going
behind you. Place your hand at the 12 o'clock position on the steering
wheel.
• When you are operating vehicle controls that require you to remove a
hand from the steering wheel.
6). Your signals, horn, and headlights are important for:
Ans: communicating with
other drivers, pedestrians, and bicyclists.
7). Signaling
Ans: Always signal when you turn, change lanes, slow down, or stop.
8). You should signal:
Ans: • At least 100 feet before you turn.
• Before every lane change.
• At least five seconds before you change lanes on a freeway.
• Before pulling next to the curb or away from the curb.
• Even when you do not see other vehicles around you.
• When you are almost through the intersection if you plan to turn
shortly after crossing the intersection.
9). Remember to turn off your signal:
Ans: when you no longer need it.
10). Use your horn to:
Ans: • Avoid collisions.
• Alert oncoming traffic on narrow mountain roads where you cannot
see at least 200 feet ahead
PaperStoc.com Page 2 of 21
, 11). Dim your high-beam
headlights to low beams within
Ans: 500 feet of a vehicle coming toward you
or within 300 feet of a vehicle you are following.
12). Use your headlights:
Ans: • When it is too dark to see from 1,000 feet away.
• Beginning 30 minutes after sunset.
• Until 30 minutes before sunrise.
• In adverse weather. If you need to use your windshield wipers due to
fog, rain, or snow, you must turn on your low-beam headlights.
• When conditions (such as clouds, dust, smoke, or fog) prevent you
from seeing other vehicles.
• On mountain roads and tunnels (even on sunny days).
• When a road sign states that headlights must be on.
• To help other drivers see your vehicle, especially when the sun is low
13). Use your emergency flashers
Ans: If you can see a collision or hazard ahead, warn drivers behind
14). Method for using emergency flashers
Ans: • Turn on your emergency flashers.
• Lightly tap your brake pedal three or four times.
• Use a hand signal when slowing and stopping.
If you need to stop because of vehicle trouble
15). Traffic lanes:
Ans: A traffic lane is a section of road for a single line of traffic.
16). Lane markings on road surfaces help drivers
Ans: know which part of the road to use and understand traffic rules.
17). A single solid yellow line marks:
Ans: the center of a road with two-way traffic.
PaperStoc.com Page 3 of 21