17-55 Questions With 100% Correct Verified
Answers
1). Which policy provision permits the policy owner to take a specified number of days to
examine the contract, and allows for cancellation and a full refund if the policy owner
rejects the terms or costs?
Ans: Free Look
2). When will a policy pay on a ucr basis?
Ans: When particular benefits are not listed on a payment schedule
3). Which type of rider reimburses health and social service expenses incurred in a
convalescent or nursing home facility?
Ans: long term care rider
4). Which of the following is exempted from the incontestability provision in insurance
policies?
Ans: Fraudulent misstatements
5). What does first dollar coverage mean?
Ans: As soon as covered medical expenses are incurred, the policy begins to pay
6). What is the waiver of premium provision?
Ans: In a long term care contract, the premium is waived after the insured has been
confined for a specific period of time
PaperStoc.com Page 1 of 9
, 7). According to the time payment of claims provision, the insurer must make the payment
immediately after receiving proof of loss except
Ans: for claims involving periodic payments
8). Which is a disadvantage to a flexible premium annuity?
Ans: the actual amount of the annuity benefit cannot be determined in advance
9). When a policy or certificate containing an accelerated benefit provision is applied for or
delivered, the producer is responsible for providing that applicant a summary of coverage
that includes all of the following except
Ans: a detailed and comprehensive summary of the accelerated benefit
10). Which one of the following represents an advantage of obtaining a policy loan versus a
withdrawal?
Ans: the loan is not taxed while a withdrawal is taxed for amounts above the contract
cost basis
11). How does a noncancelable policy differ from a guaranteed renewable policy?
Ans: with the non cancelable policy the insurer may increase premiums only based on
the terms of the policy
12). What does it mean if a health policy is conditionally renewable?
Ans: Insurer may elect NOT to renew only under the conditions specified in the policy
13). When the suicide clause is inserted in a life insurance contract, death by suicide is not
covered during the policy's initial:
Ans: 2 year period
14). What does coinsurance mean?
Ans: The insurer and the insured share expenses over the deductible.
15).
PaperStoc.com Page 2 of 9