ANSWERS 100% VERIFIED A+ GUARANTEED
1). Police officers
Ans: The first to arrive on scene, the knes that safeguard the public, arrest suspects
and secure the crime scene.
2). Golden hour
Ans: The period immediately after the crime has happened
3). Police detectives
Ans: Specialised police officers that take care of the more serious, complex cases
4). Crime scene investigators (csis)
Ans: Or SOCOs - usually civilians rather than police, they are employed by the police
and have some type of scientific degree but aren't police. Available 24 hours a day, 7 days
a week.
5). Forensic scientists and specialists
Ans: Aid criminal investigations by collecting and analysing evidence
6). Pathologists
Ans: They study the chase of diseases and death by carrying out examinations and
autopsy's. they're available 24 hours a day, 7 days a week.
7). The crown prosecution service
Ans: The independent prosecution agency to take over from the police
8). The national crime agency
PaperStoc.com Page 1 of 6
, Ans: Teams dealing with organised and economical crimes, smuggling, trafficking,
child exploitation, online protection and cyber crimes.
9). Hm revenue and customs
Ans: Investigates and prosecutes tax evasion and fraud.
10). Intelligence
Ans: Ability to acquire and apply knowledge and skills to a certain topic.
11). The police national computer
Ans: Holds indefinite records of a persons convictions and cautions which will be
revealed in a disclosure and barring service check
12). The police national database
Ans: Allows the police to share local information and intelligence on a national basis
13). Crimint and the gangs matrix
Ans: A database of suspected gang members in London, it allows police to identify and
risk access gangs and their violence.
14). International database
Ans: Allows information to be shared internationally regarding crimes etc.
15). Forensics
Ans: Application of science to crimes
16). Surveillance
Ans: Close observation of either a suspected criminals, place or spy, or in some cases
anyone involved.
17). Covert surveillance
PaperStoc.com Page 2 of 6