and Correct Answers
1). Chemical waste must be disposed of in
Ans: A covered fire retardent container
2). That epa check products to make sure disinfectants are
Ans: Safe for people to use
3). Any item used for beauty service is and
Ans: Article
4). Practitioners who have a freelance license can work
Ans: Outside a licensed facility
5). And establishment in which practitioners perform acts of hair nails or facials is a
Ans: Facility
6). How many days notice must you give the board before closing the business
Ans: 30 days
7). When blood or potentially infectious materials are present the practitioner must wear
Ans: Gloves
8). Who must keep records for two years at the facility
Ans: Aesthetician and nail tech
9). What must aestheticians or nail techs have before working on a client
PaperStoc.com Page 1 of 16
, Ans: Completed client form or waiver
10). What may be treated at the discretion of the license holder
Ans: Lice
11). A duplicate certificate may only be used when
Ans: Approve or issued by the Board of cosmetology
12). To disinfect non-electrical tools with sharp edges are points you should
Ans: Use EPA high-level disinfectant
13). And epa registered disinfectant must be
Ans: Ready at all times when the salon is open for business
14). Toilet waste must be discharged into a public sewer or
Ans: Approve septic tank or drainfield
15). What kind of pets are allowed in the salon
Ans: A train dogs for the disabled or a fish in an aquarium
16). What document verifies licensing history
Ans: Affadavit or licensure
17). Practitioners cannot work when they have
Ans: Communicable disease
18). Practitioners who change their address name or phone number must notify the board
within
Ans: 30 days
PaperStoc.com Page 2 of 16
, 19). When you change your address or move to a new address you should
Ans: Notify the agency within 30 days
20). Shampoo bowls sinks and back bar area should be cleaned with
Ans: Low level disinfectant
21). Which mechanical devices can barbers not use on clients
Ans: Galvanic in faradic
22). What area in a facility is used by all practitioners
Ans: Common area
23). The entire area of a facility that is licensed is known as
Ans: Premises
24). Clean towel shall be stored it in
Ans: A clean area
25). Shampoo bowls and sinks shall be
Ans: Clean and free of hair
26). Practitioner shall have an immediate access to a supply of
Ans: Hot and cold water
27). What is a beauty school considered to be
Ans: Educational institution
28). Clipper blades and sharp edge implement shall be disinfected with an
Ans: EPA registered high-level disinfectant
PaperStoc.com Page 3 of 16