100% Accurate. Graded A+
1). Comparing a single-celled eukaryotic organism with a multicellular organism such as
yourself identify the major difference from the list below.
a. escape from predator
b. finding a mate
c. division of labor
d. find it's own food
e. nucleus
Ans: C. Division of labor
2). The paramecium swims by way of using a flagella.
Ans: FALSE
3). The contractile vacuole of the paramecium is possibly an evolutionary precursor of the
kidney.
Ans: TRUE
4). The paramecium discussed in class contained an organelle called the contractile vacuole.
this is the presumed precursor of the:
a. heart
b. kidney
c. liver
d. mouth
e. answer is not listed
Ans: B. Kidney
5). In your own multicellular body, cells with different functions have different dna.
Ans: FALSE
6). A single-celled eukaryotic organism:
a. has a limited number of biomolecular machines.
PaperStoc.com Page 1 of 14
, b. must find food, shelter, a mate and reproduce
c. escape from predators
d. none of the above
e. answers a,b,c
Ans: E. Answers A,B,C
7). A cell that is anchorage-dependent for growth will also exhibit contact inhibition.
Ans: TRUE
8). In your own multicellular body, different cells in your body have a division of labor between
them.
Ans: TRUE
9). Compared to bacteria which of the cell types below are not responsible for finding food"
a. lymphocyte
b. macrophage
c. fibroblast
d. none of the above
e. answers a, b, and c
Ans: E. Answers A, B, C
10). What limits the paramecium from acquiring more complex functions?
Ans: Limited number of biomolecular machines
11). A normal cell is anchorage-dependent for growth and mortal.
Ans: TRUE
PaperStoc.com Page 2 of 14