QUESTIONS AND CORRECT DETAILED
ANSWERS (VERIFIED ANSWERS) |ALREADY
GRADED A+
1). Mydriasis
Ans: pupil dilation- a sympathetic response that occurs upon exposure to darkness
2). Miosis
Ans: pupil constriction- parasympathetic response that occurs upon exposure to light
3). Nystagmus
Ans: Involuntary rapid eye movements- can be a sign of cerebellum or inner ear
dysfunction, it is associated with vertigo and balance problems.
4). Papilledema
Ans: swelling of the optic nerve where it enters the retina. Caused by the blockage of
the venous return from the retina due to increased intracranial pressure.
5). Cataracts
Ans: a cloudy opaque area of the lens, results from protein coagulation in the lens. age
related. lens replacement is the only treatment
6). Glaucoma
Ans: increased intraocular pressure results in damage to the retina and optic nerve with
loss of vision. mostly an age related disease
7). What is open angle glaucoma?
PaperStoc.com Page 1 of 6
, Ans: chronic glaucoma. the angle doesn't close completely, it slowly diminishes and
stays diminished. it is a painless slow loss of peripheral vision. use a variety of eye drops
for the treatment.
8). What is closed angle glaucoma?
Ans: acute glaucoma. The angle closes completely, suddenly, and unexpectedly. you
will have acute pain, blurred vision, and halos around objects. it is a medical emergency
and needs surgery.
9). Age-related macular degeneration
Ans: a severe and irreversible loss of central vision due to deconstruction of the
macula.
10). What are risk factors of amd?
Ans: HTN, smoking, being white, and diabetes
11). What are s&s of amd?
Ans: Good peripheral vision but central vision is affected, like having a black dot in the
middle of vision
12). What is tx for amd?
Ans: there is no effective tx
13). What is the tx for brain disorders?
Ans: you want to lower the ICP. keeping the head of the bed up at atleast 30 degrees.
keeping bp not too high or too low. sometimes give a diuretic
14). Alzheimer's disease
Ans: a degenerative brain disease that eventually leads to dementia
15). Dementia
PaperStoc.com Page 2 of 6