(Latest Update 2023) 58 Questions
1). When must cryptographic keys be changed?
- at the end of their defined crypto period
- at least annually
- when a new key custodian is employed
- upon release of a new algorithm
Ans: At the end of their defined crypto period
2). What must the assessors verify when testing that cardholder data is protected whenever it
is sent over the internet?
- the security protocol is configured to support earlier versions
- the encryption strength is appropriate for the technology in use
- the security protocol is configured to accept all digital certificates
- the cardholder data is securely deleted once the transmission has been sent
Ans: The encryption strength is appropriate for the technology in use
3). As defined in requirement 8, what is the minimum complexity of user passwords?
- 8 characters, either alphabetic or numeric
- 5 characters, either alphabetic or numeric
- 6 characters, both alphabetic and numeric characters
- 7 characters, both alphabetic and numeric characters
Ans: 7 characters, both alphabetic and numeric characters
4). Which statement is correct regarding use of production data (live pans) for testing and
development?
- live pans must not be used for testing or development
- access to live pans must be used for testing and development must be restricted to
authorized personnel
- live pans must be used for testing and development
- all live pans used for testing and development must be authorized by the cardholder
Ans: Live PANs must not be used for testing or development
5).
PaperStoc.com Page 1 of 14
, Which of the following is an example of multi-factor authentication?
- a token that must be presented twice during the login process
- a user passphrase and an application-level password
- a user password and a pin-activated smart card
- a user fingerprint and a user thumbprint
Ans: A user password and a PIN-activated smart card
6). Which of the following types of events is required to be logged?
- all use of end-user messaging technologies
- all access to external websites
- all access to all audit trails
- all network transmissions
Ans: All access to all audit trails
7). Which of the following meets pci dss requirements for secure destruction of media
containing cardholder data?
- cardholder data on hard copy materials is copied to electronic media before the hard copy
materials are destroyed
- storage containers used for hardcopy materials are located outside of the cde
- electronic media is physically destroyed to ensure the data cannot be reconstructed
- electronic media is stored in a secure location when the data is no longer needed for
business or legal reasons
Ans: Electronic media is physically destroyed to ensure the data cannot be
reconstructed
8). Which scenario meets the intent of pci dss requirements for assigning users access to
cardholder data?
- access is assigned to all users based on the access needs of the least-privileged user
- access is assigned to individual users based on the highest privilege available
- access is assigned to an individual users based on the privileges needed to perform their
job
- access is assigned to a group of users based on the privileges of the most senior user in
the group
Ans: Access is assigned to an individual users based on the privileges needed to
perform their job
9). Which of the following is an example of a system-level object?
- a log file
- an application executable or configuration file
PaperStoc.com Page 2 of 14