TEST BANK for Exploring Medical Language: A
Student-Directed Approach 11th Edition
by Danielle LaFleur Brooks
All Chapters Fully Covered 1-16| Verified Questions & 100%
Accurate Answers for Exam Preparations| A+ PASS RATED
Fr
an
kl
yn
e
A
pl
u sP
as
s
1|Page
, Exploring Medical Language 11th Edition
K K
1. Introduction to Medical Language
2. Body Structure, Oncology, and Laboratory Tests
3. Directional Terms, Positions, and Imaging
4. Integumentary System
5. Respiratory System
6. Urinary System
7. Male Reproductive System
8. Female Reproductive System
9. Obstetrics and Neonatology
10. Cardiovascular, Immune, Lymphatic Systems and Blood
Fr
11. Digestive System
an
12. Eye
kl
13. Ear
yn
14. Musculoskeletal System
e
15. Nervous System and Behavioral Health
A
pl
16. Endocrine System
u sP
as
s
2|Page
, Exploring Medical Language 11th Edition Brooks Test Ban
Chapter 01: Introduction to Medical Language
MULTIPLE CHOICE
1. Medical language includes terms built from which of the following languages?
a. German and Russian
b. Italian and French
c. Greek and Latin
d. Chinese and Japanese
ANSWER:K C REF: 3 OBJ: 2
TOP: Origins of Medical Language
2. A medical term formed from the first letters of the words in a phrase, which can be spoken asa
whole word and usually contains a vowel, such as laser, is
a. an eponym.
b. modern language.
c. built from the English language.
d. an acronym.
ANSWER:K D REF: 4 OBJ: 2
TOP: Origins of Medical Language
3. A term named for a person or a place, such as Alzheimer disease named for the physician w hofirst
described the symptoms as seen in a patient, is
a. an acronym. .
b. built from the English language.
c. an eponym.
d. modern language.
Fr
ANSWER:K C REF: 4 OBJ: 2
an
TOP: Origins of Medical Language
4. The word part that contains the fundamental meaning of the word is the
kl
a. prefix.
yn
b. word root.
c. suffix.
d. combining vowel.
e
ANSWER:K B REF: 6 OBJ: 4 TOP: Word Parts
A
5. The word part that is attached to the beginning of a word root to modify its meaning is the
pl
a. word root.
b. suffix.
u
c. prefix.
sP
d. combining vowel.
ANSWER:K C REF: 7 OBJ: 4 TOP: Word Parts
as
6. The word part that is attached to the end of a word root to modify its meaning is the
s
3|Page
, Exploring Medical Language 11th Edition Brooks Test Ban
a. combining vowel.
b. suffix.
c. word root.
d. prefix.
ANSWER:K B REF: 7 OBJ: 4 TOP: Word Parts
7. All medical terms have at least one
a. prefix.
b. combining vowel.
c. suffix.
d. word root.
ANSWER:K D REF: 6 OBJ: 4 TOP: Word Parts
8. A combining form is made up of a
a. word root and a combining vowel.
b. prefix and a combining vowel.
c. combining vowel and a suffix.
d. prefix and a word root.
ANSWER:K A REF: 9 OBJ: 4 TOP: Word Parts
9. A combining vowel is used t o
a. ease word pronunciation.
b. modify the meaning of a word.
c. make analyzing a word easier.
d. make defining a word easier. B.CM
N RIG
U S NT O
ANSWER:K A REF: 8 OBJ: 4 TOP: Word Parts
10. The most common combining vowel is
a. a.
b. i.
Fr
c. e.
d. o.
an
ANSWER:K D REF: 8 OBJ: 4 TOP: Word Parts
kl
11. In the term arthr/itis, itis is the
a. word root.
yn
b. prefix.
c. combining vowel.
e
d. suffix.
A
ANSWER:K D REF: 7 OBJ: 4 TOP: Word Parts
pl
12. In the term sub/hepat/ic, which part is the prefix?
a. ic
u
b. sub
sP
c. hepat
d. hepat/o
as
s
4|Page