Chapter!!1:!!Digital!!Transformation!!Disrupts!!Companies,!!Competition, !!and ! ! Care
ers!!Locally!!and!!Globally
Multiple!!Choice
1. In!!the!!early!!stages!!of!!a!!startup!!like!!Uber,!!valuation is based heavily on the company’s F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y
.
a. technology
b. present value F Y
c. growth potential F Y
d. assets
Answer: C F
Y F Y
Difficulty: Medium F
Y
Section Reference: Opening Case
FY F Y F
Y
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F Y F Y F
Y
sustainability.
AACSB: Technology F Y
2. is an easy-to-read, often single-page, real-time user interface, showing a graphical
F Y F Y F
Y F Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y
presentation of the current status and historical trends of an organization’s key performance
F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y F Y
indicators to enable instantaneous and informed decisions to be made.
F Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y
a. Predictions
b. Dashboards
c. Digital models F
Y
d. Real-time reports F
Y
Answer: B F
Y F Y
Difficulty: Easy F
Y
Section Reference: Technology Mega Trends
FY F Y F
Y F
Y
Learning Objective: Describe how IT is disrupting the way that companies operate, the IT
F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y
megatrends that are driving organizational performance, growth, and sustainability and how
F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y
COVID-19 is accelerating digital transformation.
F
Y F
Y F
Y F Y
AACSB: Technology F Y
1
,3. A top concern of well-established corporations, global financial institutions, born-on-the-
F
Y F Y F Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F Y F Y
Web retailers, and government agencies is how to design their digital business models in
F
Y F Y F Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F Y
order to do all of the following, except:
F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F Y
a. Deliver an incredible customer experience F
Y F
Y F Y F
Y
b. Improve profitability F Y
c. Implement cloud computing F Y F Y
d. Increase market share F Y F Y
Answer: C F Y F Y
Difficulty: Medium F
Y
Section Reference: Disruptive Digital Business Models
F
Y F Y F Y F Y F
Y
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F
Y F
Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y F
Y
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y
sustainability.
AACSB: Analytic skills F
Y F Y
4. In the digital (online) space, there is a strong relationship between the quality of a firm's
F Y F Y F Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F Y F
Y
, which in turn increases revenue. F
Y F
Y F Y F
Y F Y
a. mobile apps and business transactions F Y F
Y F Y F
Y
b. IoT capabilities and KPIs
F
Y F Y F Y
c. business model and marketing efforts F Y F
Y F
Y F Y
d. customer experience and loyalty F Y F
Y F
Y
Answer: D F Y F Y
Difficulty: Hard F
Y
Section Reference: Disruptive Digital Business Models
F
Y F Y F Y F Y F
Y
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F
Y F
Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y F
Y
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y
sustainability.
AACSB: Technology F
Y
5. Market conditions and technological innovations that are propelling the explosion of on-
F Y F Y F Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y
demand and shared services include all the following except:
F Y F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y
a. smartphone-connected consumers F
Y
b. private data centers F Y F
Y
c. simple and secure purchasing flows F
Y F Y F
Y F Y
d. location-based services F
Y
Answer: B F Y F Y
Difficulty: Medium F
Y
Section Reference: Doing Business in the On-Demand and Sharing Economy
F
Y F Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y
2
,Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F
Y F Y F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F
Y F Y F
Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y F Y
sustainability.
AACSB: Technology F Y
6. is a company’s core strategy for making a profit. It defines the products and/or
F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y
services it will sell, its target market, costs associated with doing business, and the
F Y F Y F Y F Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y
company’s ongoing plans for achieving its goals. F
Y F
Y F
Y F
Y F Y F Y
a. Business model F Y
b. Website
c. Data analytics F Y
d. Technology stack F Y
Answer: A F
Y F Y
Difficulty: Easy F
Y
Section Reference: Disruptive Digital Business Models
FY F Y F
Y F
Y F
Y
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F
Y F Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F Y F Y F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F Y F Y F
Y
sustainability.
AACSB: Technology F Y
7. Machine-to-machine (M2M) technology enables sensor-embedded products to share reliable F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F Y
real-time data . F
Y F
Y
a. over short distances F Y F
Y
b. via radio signals
F Y F Y
c. using cloud services F Y F Y
d. via databases
F Y
Answer: B F
Y F Y
Difficulty: Hard F
Y
Section Reference: Technology Mega Trends
FY F Y F Y F Y
Learning Objective: Describe how IT is disrupting the way that companies operate, the IT
F
Y F Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y
megatrends that are driving organizational performance, growth, and sustainability and how
F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y
COVID-19 is accelerating digital transformation.
F
Y F
Y F Y F Y
AACSB: Reflective thinking skills
F
Y F Y F Y
8. An estimated
FY F Y % of big data are unstructured.
F
Y F
Y F
Y F Y F
Y
a. 25 to 30F
Y F Y
b. 33 to 66F
Y F Y
c. 50 to 75F
Y F Y
d. 80 to 90F
Y F Y
3
, Answer: D F
Y F Y
Difficulty: Medium F
Y
Section Reference: Technology Mega Trends
F
Y F Y F Y F Y
Learning Objective: Describe how IT is disrupting the way that companies operate, the IT
F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F Y
megatrends that are driving organizational performance, growth, and sustainability and how
F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F
Y
COVID-19 is accelerating digital transformation.
F Y F Y F Y F Y
AACSB: Reflective thinking skills
F
Y F Y F Y
9. All of the following are examples of the influence of social, mobile, analytics, and cloud
F
Y F Y F
Y F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y
technologies except . F Y F Y
a. Connections and feedback via social networks have changed the balance of F Y F Y F
Y F Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y
influence.
b. Customers expect to use location-aware services, apps, alerts, social networks, F Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F Y F
Y
and the latest digital capabilities at work and outside work.
F
Y F
Y F
Y F Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y
c. Customer loyalty and revenue growth depend on a business’ ability to offer F
Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y
unique customer experiences that wow customers more than competitors can. F
Y F
Y F
Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y
d. Consumers are less likely to trust tweets from ordinary people than F Y F Y F
Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F Y F Y F Y
recommendations made by celebrity endorsements. F Y F Y F Y F Y
Answer: D F
Y F Y
Difficulty: Hard F
Y
Section Reference: Social–Mobile–Analytics–Cloud (SMAC) Model
F
Y F Y F Y F
Y
Learning Objective: Describe how IT is disrupting the way that companies operate, the IT
F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F Y
megatrends that are driving organizational performance, growth, and sustainability and how
F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F
Y
COVID-19 is accelerating digital transformation.
F Y F Y F Y F Y
AACSB: Reflective thinking skills
F
Y F Y F Y
10. Which of the following guide the process of planning, acquiring, building, modifying, and
F
Y F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y
interfacing with deployed IT resources in a single department within an organization?
F
Y F Y F
Y F Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y
a. Legacy systems F Y
b. IT architecturesF
Y
c. Data analytics F Y
d. Technology stack F Y
Answer: B F
Y F Y
Difficulty: Hard F
Y
Section Reference: Introduction
F
Y F Y
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F
Y F Y F Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F
Y
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
FY F Y F Y F
Y F Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y
sustainability.
AACSB: Technology F Y
11. Which if the following is not an example of how the Internet of Things is being used by
F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F Y F
Y F Y F Y
4