Question 1:
Once EEG data is acquired there is an expectation that the information will be protected. This means
Answer:
all staff are accountable for protecting the patient confidentiality
Question 2:
Temporal Lobe Epilepsy accounts for what % of all patients with epilepsy?
Answer:
60%
Question 3:
Precocious puberty is associated with pathology of the
Answer:
hypothalamus
Question 4:
What clinical signs are expected to be seen if a patient has a stroke involving the left anterior cerebral
artery?
Answer:
Right lower extremity sensory loss
Question 5:
A meningioma is usually
Answer:
encapsulated
Question 6:
Bell's palsy is characterized by
Answer:
facial paralysis
Question 7:
Which of the following is characterized by dementia, myoclonus, and biphasic or triphasic repetitive
discharges?
Answer:
Creutzfeldt-Jakob disease
,Question 8:
CRANIAL NERVES
Answer:
Four have both sensory and motor functions
Question 9:
The onset of West syndrome is most likely to occur at age:
Answer:
4 months
Question 10:
What type of electricity provides a steady source of current, flowing in one direction only?
Direct current
Which electrode type gives the LEAST distortion of low frequencies?
Answer:
Silver-silver chloride
Question 11:
The onset of Sturge-Weber disease is typically during
Answer:
Infancy
Question 12:
HOMONYMOUS HEMIANOPSIA
Answer:
Loss of the left or right visual field in both eyes
Question 13:
The most important source generator of the EEG is
Answer:
pyramidal dendritic PSPs
Question 14:
During an absence seizure, the technologist should
Answer:
test the patient's level of consciousness
Question 15:
ACTH is used to treat
Answer:
Infantile spasms
, Question 16:
Decorticate posturing is characterized by
Answer:
bilateral flexion at the elbows
Question 17:
Reduction of health care-associated infections is addressed by
Answer:
National Patient Safety Goals
Question 18:
Which of the following separates the motor cortex from the sensory cortex?
Answer:
Rolandic fissure
Question 19:
Which of the following should be documented in the history?
Answer:
The patient had dialysis this morning
Question 20:
The EEG is MOST useful in evaluating
Answer:
seizure disorders
Question 21:
Life-threatening current could pass through a patient if
Answer:
the machine ground is not intact
Question 22:
Which of the following is a violation of ABRET's Code of Ethics?
Answer:
Not striving to keep current in the technology
Question 23:
In the International 10-20 electrode placements, C6 is located on which part of the head?
Right
A single attenuated channel of EEG may be the result of
Answer:
Inter-electrode spacing too close