TL
F
Y TL
F
Y TL
F
Y TL
F
Y TL
F
Y TL
F
Y TL
F
Y
10th Edition Carrol Collier
TL
YF YF TL YF TL YF TL
,Chapter 01: Personal Resources of an Adult Learner
YF TL TL
YF TL
YF YF TL TL
F
Y TL
F
Y YF TL
Carroll: Success in Practical/Vocational Nursing, 10th Edition
TL
F
Y TL
F
Y TL
F
Y TL
F
Y TL
YF TL
F
Y
MULTIPLE CHOICE TL
YF
1. Which individual in a practical/vocational nursing class TL
YF TL
YF TL
YF TL
YF TL
YF YF TL
would be identified as a traditionaladult learner?
TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
a. One who has been out of school for many years TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL
b. One who has children and grandchildren TL
F
Y YF TL TL
YF YF TL TL
F
Y
c. One who knows the routine of education TL
YF YF TL TL
YF YF TL YF TL TL
F
Y
d. One who is in his or her early 20s TL
YF YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL
ANS: Y F T L D
Traditional adult learners are individuals who come to the YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
educational program directly from high school or another
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
program of study. They are usually in their late teens or
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
early 20s. Thelearner who has been out of school for many
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF TL
YF TL
YF TL
YF YF TL YF TL
years and the learner who has children and grandchildren
TL
YF TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
would be
YF TL YF TL
identified as a returning adult learner. The learner who knows the routine of education YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL TL
YF YF TL YF TL F
YTL
does not provide sufficient information for classification.
TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
DIF: Cognitive Level: Application YF TL YF TL REF: p. 3 OBJ: 1 Y F T L YF TL YF TL
TOP:
YF TL Adult learner Y F T L YF TL KEY: Nursing Process Step: TL
YF TL
YF YF TL
N/A MSC: NCLEX: N/A
TL
YF YF TL YF TL YF TL
2. A student enrolled in an LPN/LVN program states, “I’m fresh out of high school and
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
living alone for the first time in my life. I’m learning how to take care of myself as
YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL TL
YF YF TL TL
YF YF TL YF TL TL
F
Y YF TL TL
YF
well as learning to care for my patients.” This statement identifies the student as
TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
a. a traditional adult learner.
YF TL TL
YF YF TL
b. a returning adult learner. YF TL TL
YF YF TL
c. someone in need of counseling. YF TL YF TL YF TL TL
YF
d. someone who is not accustomed to formal education. YF TL YF TL TL
YF YF TL TL
YF YF TL TL
F
Y
ANS: A YFTL
Traditional adult learners are individuals who are in their late teens or early 20s who YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
have come to the practical/vocational program directly from high school or another
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
program of study. A returning adult learner is someone who has been out of school for
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL TL
YF TL
YF TL
YF YF TL TL
YF
several years. A person in needed of counseling is commonly a student who has been
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
evaluated by the instructor as having areas that need improvement. This student is a
YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YFTL YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
traditional adult learner, and traditional adult learners are accustomed to formal
TL
YF TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
education.
YF TL
DIF: Cognitive Level: Analysis YF TL YF TL REF: p. 3 OBJ: 1 Y F T L YF TL YF TL
TOP:
YF TL Adult learner Y F T L YF TL KEY: Nursing Process Step: TL
YF TL
F
Y TL
YF
N/A MSC: NCLEX: N/A
TL
YF YF TL YF TL YF TL
3. A nursing student states, “I have taken advantage of informal learning experiences.”
TL
YF TL
YF YF TL YF TL TL
YF TL
YF TL
F
Y YF TL TL
YF YF TL YF TL
Another student asks, “Could you give me an example?” The best example of an
TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
informal learning experience is
YF TL YF TL YF TL YF TL
a. caring for a disabled family member. YF TL YF TL TL
YF YF TL TL
F
Y
b. taking a continuing education course. TL
F
Y TL
YF YF TL TL
F
Y
c. enrolling in an academic program. YF TL TL
YF TL
F
Y YF TL
d. attending credit classes at the mall. TL
YF YF TL YF TL YF TL TL
YF
, 1
ANS: A TL
YF
Informal learning experiences are those that take place outside a formal educational setting. A
TL
YF YF TL YF TL YF TL TL
YF TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF TL
YF YF TL
person who cares for a disabled family member would gain knowledge and skill in
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
providing personal care. An education course, academic program, and credited classes all take
YF TL YF TL TL
F
Y YF TL TL
YF TL
YF YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL TL
YF TL
YF
place in a formal educational setting.
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: YF TL YF TL Y F T L p. 3 YF TL OBJ: 2 YF TL
TOP:
YF TL Informal educational experience Y F T L YF TL YF TL KEY:
Nursing Process Step: N/A MSC: NCLEX: N/A
TL
YF F
Y TL TL
YF TL
YF YF TL YF TL YF TL
4. An example of a self-talk “script” that promotes success in a practical/vocational
YF TL YF TL TL
YF TL
YF YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
nursing program is:
YF TL YF TL YF TL
a. “I get sick from smelling bad odors.” TL
YF YF TL TL
YF TL
F
Y YF TL TL
YF
b. “What if I’m ‘all thumbs’ in practice lab?” YF TL TL
YF TL
YF TL
YF YF TL TL
YF YF TL
c. “I don’t think the instructor likes me.”
TL
YF YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL
d. “I work well with my hands.” YF TL TL
YF TL
YF TL
YF YF TL
ANS: D TL
F
Y
The statement “I work well with my hands” is a positive thought. It focuses on
YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF
strength and promotes the expectation that the individual will succeed. All other
TL
YF TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF
options are examples of negative thinking that create expectations for problems and
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
failure.
YF TL
DIF: Cognitive Level: Analysis YF TL YF TL REF: p. 4 OBJ: 2 Y F T L YF TL YF TL
TOP:
YF TL Hidden dangers Y F T L YF TL KEY: Nursing Process Step: TL
YF TL
F
Y YF TL
N/A MSC: NCLEX: N/A
TL
YF YF TL YF TL YF TL
5. Which factor is common to all types of adult learners that predisposes them to success
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL TL
YF TL
F
Y YF TL
in a nursing program?
YF TL TL
YF YF TL YF TL
a. Few responsibilities at home YF TL YF TL YF TL
b. Motivation to succeed YF TL YF TL
c. Automatic qualification for financial aid TL
YF YF TL TL
YF TL
YF
d. Few daily distractions TL
YF TL
F
Y
ANS: B TL
YF
The only statement applicable to all types of adult learners is that the majority is
TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL TL
F
Y TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF
motivated to succeed. The other factors may be applicable to one or two classifications
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
of learners but not to all three.
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: YF TL YF TL Y F T L p. 4 YF TL OBJ: 2 YF TL
TOP:
YF TL Factors predisposing to success Y F T L YF TL YF TL YF TL KEY:
Nursing Process Step: N/A MSC: NCLEX: N/A
TL
YF F
Y TL TL
YF TL
YF YF TL YF TL YF TL
6. Which fear is commonly shared by nursing students? TL
YF YF TL TL
YF TL
YF YF TL TL
YF YF TL
a. Succeeding
b. Economic problems TL
YF
c. Failure
d. Ridicule
ANS: C TL
F
Y
, Some degree of fear of failure is nearly universal and often relates to earlier failures or
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
setbacks the learner has experienced in other educational settings. Few individuals are
YF TL TL
YF YF TL YF TL TL
YF YF TL TL
YF TL
YF TL
YF YF TL YF TL TL
YF
afraid of succeeding. Uncertainty about economic issues is common among students
TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
but is not as universal as fear of failure. Fear of ridicule is rarely a concern; if
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
present, it is usually superseded by fear of failure.
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
DIF: Cognitive Level: Analysis YF TL YF TL REF: p. 4 OBJ: 2 Y F T L YF TL YF TL
TOP:
YF TL Hidden dangers Y F T L YF TL KEY: Nursing Process Step: TL
YF TL
F
Y YF TL
N/A MSC: NCLEX: N/A
TL
YF YF TL YF TL YF TL
7. The First Amendment of the U.S. Constitution guarantees students the right to
TL
YF YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL
a. graduate from a program. TL
YF YF TL YF TL
b. fail an academic program. TL
YF TL
YF TL
YF
c. express oneself in class. TL
YF YF TL TL
YF
d. have unlimited absences. TL
YF YF TL
ANS: C TL
F
Y
The First Amendment provides for freedom of expression as long as what is expressed
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF TL
YF TL
YF YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL
does not disrupt class or infringe on the rights of peers. The remaining options are
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
topics that are not addressed by this amendment.
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
DIF: Cognitive Level: Knowledge YF TL YF TL REF: p. 7 OBJ: 6 Y F T L YF TL YF TL
TOP:
YF TL Learner rights Y F T L YF TL KEY: Nursing Process Step: TL
YF TL
F
Y YF TL
N/A MSC: NCLEX: N/A
TL
YF YF TL YF TL YF TL
8. Which amendment to the U.S. Constitution protects the learner from being asked to
TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF TL
YF YF TL YF TL TL
F
Y YF TL YF TL
leave an educational program without due process?
YF TL TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
a. Eleventh
b. Twelfth
c. Thirteenth
d. Fourteenth
ANS: D TL
F
Y
The Fourteenth Amendment guarantees due process. The learner has the right to defend
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
him-or herself if charged with a violation of policy or rules. The Eleventh, Twelfth, and
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL TL
YF YF TL TL
F
Y YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
Thirteenth amendments do not address due process.
YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
DIF: Cognitive Level: Knowledge YF TL YF TL REF: p. 7 OBJ: 6 Y F T L YF TL YF TL
TOP:
YF TL Learner rights Y F T L YF TL KEY: Nursing Process Step: TL
YF TL
F
Y YF TL
N/A MSC: NCLEX: N/A
TL
YF YF TL YF TL YF TL
9. When a nursing student expresses concern about being dismissed unfairly from the
YF TL YF TL YF TL YF TL TL
YF YF TL TL
YF YF TL TL
YF TL
YF TL
F
Y
program, the most effective peer response would be:
TL
YF YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL YF TL
a. “Better get over being so negative.” TL
YF YF TL YF TL TL
YF YF TL
b. “You have rights under the Fourteenth Amendment.” TL
YF TL
YF TL
YF YF TL TL
YF YF TL
c. “Watch what you say in class to reduce this possibility.” YF TL YF TL YF TL TL
YF TL
YF YF TL YF TL TL
YF TL
YF
d. “Instructors really do have control over what happens.” TL
F
Y YF TL YF TL TL
YF TL
YF YF TL YF TL
ANS: B TL
YF