Chapter 23 Care of clients with skin problems is chapter 25 in this edition (9th) Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
1. A nurse teaches a client who has very dry skin. Which statement should the nurse include in
Y F T. Y T.
F Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T. Y F T. Y T.
F
this client’s education? F
Y T. Y F T. Y F T.
a. Use lots of moisturizer several times a day to minimize dryness. Y T.
F Y FT. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y T.
F Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T.
b. Take a cold shower instead of soaking in the bathtub. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T. Y T.
F Y F T.
c. Use antimicrobial soap to avoid infection of cracked skin. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T.
d. After you bathe, put lotion on before your skin is totally dry. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T. Y T.
F Y F T.
ANS: D The client should bathe in warm water for at least 20 minutes and then apply lotion
F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y T.
F
immediately because this will keep the moisture in the skin. Just using moisturizer will not be as
F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yhelpful because the moisturizer is not what rehydrates the skin; it is the water. Bathing in warm
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T.
Ywater will rehydrate skin more effectively than a cold shower, and antimicrobial soaps are actually
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T.
Ymore drying than other kinds of soap.
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
2. A nurse assesses clients on a medical-surgical unit. Which client is at greatest risk for
Y F T. Y F T. F
Y T. Y T.
F YF T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y T.
F F
Y T.
pressure ulcer development? Y F T. Y F T. Y F T.
a. A 44-year-old prescribed IV antibiotics for pneumonia
F
Y T. Y F T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T.
b. A 26-year-old who is bedridden with a fractured leg
F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y T.
F F
Y T. Y T.
F
c. A 65-year-old with hemi-paralysis and incontinence
Y T.
F F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y T.
F
d. A 78-year-old requiring assistance to ambulate with a walker
F
Y T. F
Y T. YF T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T.
ANS: C Being immobile and being incontinent are two significant risk factors for the development of
Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Ypressure ulcers. The client with pneumonia does not have specific risk factors. The young client
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y T.
F Y F T. Y F T.
Ywho has a fractured leg and the client who needs assistance with ambulation might be at moderate
F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. YF T. Y F T. Y T.
F F
Y T.
risk if they do not move about much, but having two risk factors makes the 65-year-old the person
F
Y T. Y F T. Y T.
F Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yat highest risk.
F T. Y F T. Y F T.
3. When transferring a client into a chair, a nurse notices that the pressure-relieving mattress F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F Y F T. F
Y T.
overlay has deep imprints of the client’s buttocks, heels, and scapulae. Which action should F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F
the nurse take next? F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T.
a. Turn the mattress overlay to the opposite side. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
b. Do nothing because this is an expected occurrence. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T.
c. Apply a different pressure-relieving device. F
Y T. YF T. F
Y T. Y F T.
d. Reinforce the overlay with extra cushions. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
ANS: C Bottoming out, as evidenced by deep imprints in the mattress overlay, indicates that this
F
Y T. F
Y T. F
Y T. YF T. Y T.
F Y F T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T.
device is not appropriate for this client, and a different device or strategy should be implemented
F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yto prevent pressure ulcer formation.
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
, 4. A nurse cares for a client who has a deep wound that is being treated with a wet-to- F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
damp dressing. Which intervention should the nurse include in this client’s plan of Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
care? Y F T.
a. Change the dressing every 6 hours. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
b. Assess the wound bed once a day. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. YF T.
c. Change the dressing when it is saturated. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y T.
F
d. Contact the provider when the dressing leaks. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T.
ANS: A Wet-to-damp dressings are changed every 4 to 6 hours to provide maximum debridement.
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
YThe wound should be assessed each time the dressing is changed. Dry gauze dressings should be
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Ychanged when the outer layer becomes saturated. Synthetic dressings can be left in place for
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
extended periods of time but need to be changed if the seal breaks and the exudate leaks.
F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
5. A nurse is caring for a client who has a pressure ulcer on the right ankle. Which action
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y T.
F F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y T.
F Y T.
F
should the nurse take first? Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
a. Draw blood for albumin, prealbumin, and total protein. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
b. Prepare for and assist with obtaining a wound culture. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y T.
F F
Y T. Y F T.
c. Place the client in bed and instruct the client to elevate the foot. F
Y T. YF T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T.
d. Assess the right leg for pulses, skin color, and temperature. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
ANS: D A client with an ulcer on the foot should be assessed for interruption in arterial flow to the
Y T.
F Y F T. Y T.
F Y T.
F Y F T. Y T.
F F
Y T. Y T.
F Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T.
F
Yarea. This begins with the assessment of pulses and color and temperature of the skin. The nurse
T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Ycan also assess for pulses noninvasively with a Doppler flowmeter if unable to palpate with his or
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yher fingers.
F T. Y F T.
Tests to determine nutritional status and risk assessment would be completed after the initial
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yassessment is done. Wound cultures are done after it has been determined that drainage, odor,
F T. Y T.
F Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yand other risks for infection are present. Elevation of the foot would impair the ability of arterial
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y T.
F Y F T. Y F T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
Yblood to flow to the area.
F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
6. After educating a caregiver of a home care client, a nurse assesses the caregivers F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T.
understanding. Which statement indicates that the caregiver needs additional education?
F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
a. I can help him shift his position every hour when he sits in the chair.
F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F Y F T.
b. If his tailbone is red and tender in the morning, I will massage it with baby oil.
F
Y T. F
Y T. Y T.
F Y F T. YF T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y T.
F Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T.
c. Applying lotion to his arms and legs every evening will decrease dryness. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F
d. Drinking a nutritional supplement between meals will help maintain his weight. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. YF T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
ANS: B Massage of reddened areas over bony prominences such as the coccyx, or tailbone, is
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Ycontraindicated because the pressure of the massage can cause damage to the skin and
F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T.
subcutaneous tissue layers. The other statements are appropriate for the care of a client at home.
F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
7. After teaching a client who is at risk for the formation of pressure ulcers, a nurse assesses Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
the clients understanding. Which dietary choice by the client indicates a good understanding
Y F T. Y F T. YF T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F
of the teaching? F
Y T. Y T.
F Y F T.
, a. Low-fat diet with whole grains and cereals and vitamin supplements Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. YF T. F
Y T. Y F T.
b. High-protein diet with vitamins and mineral supplements F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
c. Vegetarian diet with nutritional supplements and fish oil capsules F
Y T. Y T.
F Y T.
F Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
d. Low-fat, low-cholesterol, high-fiber, low-carbohydrate diet F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
ANS: B The preferred diet is high in protein to assist in wound healing and prevention of new
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T.
Ywounds. Fat is also needed to ensure formation of cell membranes, so any of the options with low
F T. Y F T. Y T.
F F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. YF T. F
Y T. YF T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. YF T. Y F T.
Yfat would not be good choices. A vegetarian diet would not provide fat and high levels of protein.
F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. YF T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
8. A nurse assesses clients on a medical-surgical unit. Which client should the nurse evaluate
Y F T. Y T.
F Y T.
F F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y T.
F Y F T. Y T.
F Y F T. YF T.
for a wound infection? Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
a. Client with blood cultures pending F
Y T. Y T.
F Y F T. Y F T.
b. Client who has thin, serous wound drainage F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
c. Client with a white blood cell count of 23,000/mm3 Y T.
F Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T.
d. Client whose wound has decreased in size F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
ANS: C A client with an elevated white blood cell count should be evaluated for sources of
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yinfection. Pending cultures, thin drainage, and a decrease in wound size are not indications that
F T. Y F T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T.
Ythe client may have an infection.
F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T.
9. A nurse who manages client placements prepares to place four clients on a medical- Y F T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F Y F T. Y T.
F F
Y T. Y F T. YF T. F
Y T. F
Y T. YF T. F
Y T.
surgical unit. Which client should be placed in isolation awaiting possible diagnosis of Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y T.
F
infection with methicillin-resistant Staphylococcus aureus(MRSA).
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
a. Client admitted from a nursing home with furuncles and folliculitis F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
b. Client with a leg cut and other trauma from a motorcycle crash Y F T. Y F T. Y T.
F F
Y T. Y F T. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
c. Client with a rash noticed after participating in sporting events Y T.
F Y T.
F Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T.
d. Client transferred from intensive care with an elevated white blood cell count F
Y T. F
Y T. Y F T. Y T.
F Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
ANS: A The client in long-term care and other communal environments is at high risk for MRSA.
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
YThe presence of furuncles and folliculitis is also an indication that MRSA may be present. A client
F T. Y F T. YF T. F
Y T. Y F T. Y T.
F Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
Ywith an open wound from a motorcycle crash would have the potential to develop MRSA, but no
F T. Y T.
F Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Ysigns are visible at present. The rash following participation in a sporting event could be caused
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yby several different things. A client with an elevated white blood cell count has the potential for
F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yinfection but should be at lower risk for MRSA than the client admitted from the communal
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yenvironment.
F T.
10. After teaching a client how to care for a furuncle in the axilla, a nurse assesses the F
Y T. Y F T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T.
clients understanding. Which statement indicates the client correctly understands the
Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. Y T.
F
teaching? F
Y T.
a. Ill apply cortisone cream to reduce the inflammation. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T.
b. Ill apply a clean dressing after squeezing out the pus. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. Y T.
F Y F T.
c. Ill keep my arm down at my side to prevent spread. Y T.
F Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T.
d. Ill cleanse the area prior to applying antibiotic cream. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T.
, ANS: D Cleansing and topical antibiotics can eliminate the infection. Warm compresses enhance
Y F T. Y F T. F
Y T. Y T.
F Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
comfort and open the lesion, allowing better penetration of the topical antibiotic. Cortisone cream
F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yreduces the inflammatory response but increases the infectious process. Squeezing the lesion may
F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T.
Yintroduce infection to deeper tissues and cause cellulitis. Keeping the arm down increases moisture
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yin the area and promotes bacterial growth.
F T. Y F T. Y F T. Y F T . Y F T. Y F T. Y F T.
11. A nurse assesses an older client who is scratching and rubbing white ridges on the skin
Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. YF T. F
Y T. Y F T.
between the fingers and on the wrists. Which action should the nurse take?
F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
a. Place the client in a single room. YF T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
b. Administer an antihistamine. F
Y T. F
Y T.
c. Assess the client’s airway. Y T.
F F
Y T. F
Y T.
d. Apply gloves to minimize friction. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
ANS: A The client’s presentation is most likely to be scabies, a contagious mite infestation. The
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yclient needs to be admitted to a single room and treated for the infestation. Secondary
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yinterventions may include medication to decrease the itching. This is not an allergic manifestation;
F T. Y F T. Y F T. Y T.
F F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. F
Y T.
therefore, antihistamine and airway assessments are not indicated. Gloves may decrease skin
F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Ybreakdown but would not address the client’s infectious disorder.
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
12. A nurse assesses a client who has a chronic wound. The client states, I do not clean the
Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
wound and change the dressing every day because it costs too much for supplies. How
Y F T. Y F T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. Y T.
F Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y T.
F
should the nurse respond? F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T.
a. You can use tap water instead of sterile saline to clean your wound. F
Y T. Y T.
F Y F T. Y F T. Y F T. Y T.
F Y F T. Y F T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T.
b. If you don’t clean the wound properly, you could end up in the hospital.
F
Y T. Y F T. YF T. Y F T. F
Y T. YF T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T.
c. Sterile procedure is necessary to keep this wound from getting infected. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
d. Good hand hygiene is the only thing that really matters with wound care. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T.
ANS: A For chronic wounds in the home, clean tap water and nonsterile supplies are acceptable
Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yand serve as cheaper alternatives to sterile supplies. Of course, if the wound becomes grossly
F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. YF T. Y F T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y T.
F Y F T. F
Y T. Y F T.
Yinfected, the client may end up in the hospital, but this response does not provide any helpful
F T. Y T.
F Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
Yinformation. Good handwashing is important, but it is not the only consideration.
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
13. After teaching a client who has psoriasis, a nurse assesses the clients understanding. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y F T. F
Y T. Y T.
F
Which statement indicates the client needs additional teaching?
F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T.
a. At the next family reunion, I’m going to ask my relatives if they have psoriasis.
F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T.
b. I have to make sure I keep my lesions covered, so I do not spread this to others.
Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
c. I expect that these patches will get smaller when I lie out in the sun.
F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
d. I should continue to use the cortisone ointment as the patches shrink and dry out.
F
Y T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y T.
F Y F T. F
Y T. F
Y T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T.
ANS: B Psoriasis is not a contagious disorder. The client does not have to worry about spreading the
Y F T. Y F T. F
Y T. Y T.
F F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y T.
F Y T.
F F
Y T. F
Y T. Y F T. F
Y T.
Ycondition to others. It is a condition that has hereditary links, the patches will decrease in size with
F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. Y F T. F
Y T. Y F T. Y F T. Y F T.