FT FT FT
CARE QUESTIONS
F T F T
Introduction to critical care nursing,
FT FT FT F T
8 th edition
F T F T
1
,Chapter 01: Overview of Critical Care Nursing
9,
F T F T F T FT F T F T
Sole: Introduction to Critical Care Nursin 8th Edition
FT FT FT FT FT FT FT
MULTIPLE CHOICE F T
1. ich of the following professional organizations best supports critical care nursing
F T FT F T F T F T F T F T F T F T F T
F practice?
T
a. American Association of Critical-Care Nurses F T F T F T F T
b. American Heart Association F T F T
c. American Nurses Association F T F T
d. Society of Critical Care Medicine F T FT F T F T
ANS: A F T
The American Association of Critical-Care Nurses is the specialty organization that
FT FT FT FT F T F T FT FT FT F T
supports and represents critical care nurses. The American Heart Association
FT FT F T F T F T F T F T F T F T F T
Fsupports cardiovascular initiatives. The American Nurses Association supports all
T F T FT F T FT F T FT F T F T
nurses. The Society of Critical Care Medicine represents the multiprofessional critical
FT FT FT FT FT FT FT F T F T F T F T
Fcare team under the direction of an intensivist.
T F T F T F T F T F T F T FT
DIF: Cognitive Level: Knowledge F T F T
OBJ: Discuss the purposes and functions of the professional organizations that support
F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T
Fcritical care practice.
T TOP: Nursing Process Step: N/A F T FT F T FT FT FT
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
F T F T FT FT F T F T
2. A nurse has been working as a staff nurse in the surgical intensive care unit for 2 years
F T FT F T FT F T FT FT FT FT FT FT F T F T FT F T FT FT
and is interested in certification. Which credential would be most applicable for
F T FT FT F T F T F T F T F T F T F T F T F T
her to seek?
F T F T F T
a. ACNPC
b. CCNS
C CCRN
d. PCCN
ANS: C F T
The CCRN certification is appropriate for nurses in bedside practice who care for
FT F T F T FT F T FT F T FT F T FT F T FT
critically ill patients. The ACNPC certification is for acute care nurse practitioners.
FT FT FT F T F T F T F T F T F T F T F T F T
FThe CCNS certification is for critical care clinical nurse specialists. The PCCN
T F T FT FT F T F T FT F T F T F T F T F T
Fcertification is for staff nurses working in progressive care, intermediate care, or
T F T F T F T FT F T F T F T F T F T F T F T
Fstep-down unit settings.
T F T F T
DIF: Cognitive Level: Application F T F T
OBJ: Explain certification options for critical care nurses.
FT FT FT FT FT FT FT
TOP: T Nursing Process Step: T T
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
F F F
FT F T F T FT FT F T FT
N/A
FT
3. What is the main purpose of certification for critical care nursing?
F T FT FT F T F T FT F T FT F T FT
a. To assure the consumer that critical nurses will not make a mistake.
FT FT FT F T F T F T F T FT F T F T FT
b. To help prepare the critical care nurse for graduate school.
FT F T F T F T F T F T F T F T F T
c. To assist in promoting magnet status for a facility.
FT F T F T F T F T F T FT FT
d. To validate a nurse's knowledge of critical care nursing.
FT F T FT F T F T F T F T F T
ANS: D F T
2
, Certification assists in validating knowledge of the field, promotes excellence in the
F T F T F T F T F T FT F T F T F T F T F T
profession, and helps nurses to maintain their knowledge of critical care nursing.
FT F T F T FT FT FT F T F T F T FT FT FT
FCertification helps to assure the consumer that the nurse has a minimum level of
T FT F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T
Fknowledge; however, it does not ensure that care will be mistake-free. Certification
T F T F T FT F T F T F T F T F T FT F T F T
Fdoes not prepare one for graduate school; however, achieving certification
T F T F T F T F T F T FT F T FT F T
Fdemonstrates motivation for achievement and professionalism. Magnet facilities are
T F T F T FT F T FT F T F T F T
Frated on the number of certified nurses; however, that is not the purpose of certification.
T F T FT F T F T FT F T F T F T F T FT FT FT FT FT
DIF: Cognitive Level: Analysis F T F T
OBJ: Explain certification options for critical care nurses.
FT FT FT FT FT FT FT
TOP: F T Nursing Process Step: F T F T
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
FT F T F T FT FT F T FT
N/A
FT
4. What is the focus of the synergy model of practice?
F T FT FT F T FT FT F T F T FT
a. Allowing unrestricted visiting for the patient 24 hours each day. F T F T F T FT FT F T F T F T F T
b. Providing holistic and alternative therapies. F T F T F T F T
c. Considering the needs of patients and their families, which drives nursing FT FT FT FT FT FT FT FT FT FT
competency.
F T
d. Addressing the patients' needs for energy and support. F T F T F T F T F T F T F T
ANS: C F T
The synergy model of practice states that the needs of patients and families
F T F T F T FT F T F T F T F T F T F T F T F T
Finfluence and drive competencies of nurses. Nursing practice based on the synergy
T F T FT F T F T FT FT F T F T F T FT F T
Fmodel would involve tailored visiting to meet the patient's and family's needs and
T FT F T FT F T F T F T FT FT F T F T F T F T
Fapplication of alternative therapies if desired by the patient, but that is not the
T F T FT FT F T F T F T FT F T F T F T F T F T F T
primary focus of the model.
FT F T F T FT F T
DIF: Cognitive Level: Application F T F T
OBJ: Describe standards of professional practice for critical care nursing.
F T F T F T F T F T F T F T F T F T
TOP: Nursing Process Step: N/A
F T MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
F T F T F T FT F T F T FT FT F T F T
5. The family of your critically ill patient tells you that they have not spoken with the
F T F T FT F T F T FT F T F T F T F T FT F T FT F T FT
Fphysician in over 24 hours and they have some questions that they want clarified.
T FT F T F T F T F T F T FT F T F T F T F T FT F T
FDuring morning rounds, you convey this concern to the attending intensivist and
T F T FT F T F T FT F T F T FT FT F T F T
Farrange for her to meet with the family at 4:00 PM in the conference room.
T F T FT FT FT FT FT F T F T F T F T F T F T F T F T
F Which competency of critical care nursing does this represent?
T F T F T F T F T F T FT FT FT
a. Advocacy and moral agency in solving ethical issues F T F T F T F T FT F T F T
b. Clinical judgment and clinical reasoning skills F T F T F T F T F T
c. Collaboration with patients, families, and team members F T F T F T F T F T F T
d. Facilitation of learning for patients, families, and team members F T FT F T FT F T F T F T F T
ANS: C F T
Although one might consider that all of these competencies are being addressed,
F T F T FT F T FT FT FT FT F T FT F T
communication and collaboration with the family and physician best exemplify the
FT F T FT FT FT FT FT FT FT FT FT
Fcompetency of collaboration.
T F T FT
DIF: Cognitive Level: Analysis F T F T
OBJ: Describe standards of professional practice for critical care nursing.
F T F T F T F T F T F T F T F T F T
TOP: Nursing Process Step: N/A
F T MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
F T F T F T FT F T F T FT FT F T F T
6. The AACN Standards for Acute and Critical Care Nursing Practice uses what
FT FT F T F T FT FT FT F T F T F T FT
Fframework to guide critical care nursing practice?
T FT FT FT FT FT FT
a. Evidence-based practice F T
3
, b. Healthy work environment FT F T
c. National Patient Safety Goals F T F T F T
d. Nursing process F T
ANS: D FT
The AACN Standards for Acute and Critical Care Nursing Practice delineate the
F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T
Fnursing process as applied to critically ill patients: collect data, determine diagnoses,
T FT F T FT FT FT F T FT F T F T FT F T
identify expected outcomes, develop a plan of care, implement interventions, and
FT FT FT F T F T F T F T F T F T F T F T
Fevaluate care. AACN promotes a healthy work environment, but this is not
T F T F T FT F T F T FT F T F T F T F T F T
Fincluded in the Standards. The Joint Commission has established National Patient
T F T FT F T F T F T FT F T F T F T FT
FSafety Goals, but these are not the AACN Standards.
T FT F T F T F T F T F T F T FT
DIF: Cognitive Level: Understand FT FT
OBJ: Describe standards of professional practice for critical care nursing.
F T FT FT FT FT FT FT FT FT
TOP: Nursing Process Step: NIA
F T MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
FT FT FT F T FT FT FT FT FT
7. The charge nurse is responsible for making the patient assignments on the critical
F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T
care unit. She assigns the experienced, certified nurse to care for the acutely ill
FT F T FT F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T F T
Fpatient diagnosed with sepsis who also requires continuous renal replacement
T F T F T FT F T F T F T F T F T F T
F therapy and mechanical ventilation. She assigns the nurse with less than I year of
T F T F T F T FT FT F T FT F T F T FT F T F T F T
experience to two patients who are more stable. This assignment reflects implementation
FT F T FT FT F T FT FT FT FT F T F T F T
F of what guiding framework?
T FT F T F T
a. Crew resource management model F T F T F T
b. National Patient Safety Goals F T F T F T
c. Quality and Safety Education for Nurses (QSEN) model F T FT F T F T F T F T F T
d. Synergy model of practice F T F T FT
ANS: D FT
This assignment demonstrates nursing care to meet the needs of the patient. The
F T F T F T F T F T FT F T F T F T FT F T F T
Fsynergy model notes that the nurse competencies are matched to the patient
T FT FT F T F T F T F T F T F T F T FT F T
Fcharacteristics. Crew resource management concepts related to team training,
T F T FT F T F T F T F T F T F T
FNational Patient Safety Goals are specified by The Joint Commission to promote
T F T F T F T F T FT F T F T F T F T F T F T
Fsafe care but do not incorporate the synergy model. The Quality and Safety Education
T F T F T F T F T F T F T F T FT FT FT FT FT FT
Ffor Nurses initiative involves targeted education to undergraduate and graduate nursing
T FT FT F T FT F T F T FT F T F T F T
Fstudents to learn quality and safety concepts.
T F T F T F T F T F T F T
DIF: Cognitive Level: Analysis FT FT
OBJ: Describe standards of professional practice for critical care nursing.
F T FT FT FT FT FT FT FT FT
TOP: Nursing Process Step: NIA
F T MSC: NCLEX: Safe and Effective Care EnvironmentFT FT FT F T FT FT FT FT FT
8. The vision of the American Association of Critical-Care Nurses is a healthcare system
FT FT FT FT FT FT FT F T F T FT FT F T
driven by achieving what goal?
FT FT FT FT FT
a. Maintaining a healthy work environment. F T FT FT F T
b. Providing care from a multiprofessional team under the direction of a critical care FT FT FT FT FT FT F T FT FT FT FT FT
physician. F T
c. Effectively meeting the needs of critically ill patients and families. F T F T F T F T FT F T FT F T F T
d. Creating respectful, healing, and humane environments. F T F T F T F T F T
ANS: C F T
4