Y F Y F Y F Y F Y F Y F Y F F
Y Y F Y F
Chapter 01: Introduction to Pathophysiology
F
Y T F
Y T F
Y T F
Y T
Test Bank
T
F
Y F
Y T
MULTIPLE CHOICE F
Y T
1. Which of the following would be the most likely cause of an iatrogenic disease?
Y F T Y T
F Y F T Y F T Y T
F F
Y T Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
a. An inherited disorder Y F T Y T
F
b. A combination of specific etiological factors
Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T
c. An unwanted effect of a prescribed drug Y T
F Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F
d. Prolonged exposure to toxic chemicals in the environment Y T
F Y F T Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F
ANS: Y F T C REF: 6 Y F T
2. The manifestations of a disease are best defined as the:
F
Y T Y F T Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y T
F
a. subjective feelings of discomfort during a chronic illness. Y T
F Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y F T
b. signs and symptoms of a disease. Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F F
Y T
c. factors that precipitate an acute episode of a chronic illness. Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F
d. early indicators of the prodromal stage of infection. Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T
ANS: Y F T B REF: 6 Y F T
3. The best definition of the term prognosis is the:
F
Y T Y T
F Y F T Y F T Y F T Y T
F F
Y T Y F T
a. precipitating factors causing an acute episode. Y T
F F
Y T Y F T Y T
F Y T
F
b. number of remissions to be expected during the course of a chronic illness. F
Y T Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F F
Y T
c. predicted outcome or likelihood of recovery from a specific disease. Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y F T F
Y T Y T
F
d. exacerbations occurring during chronic illness. Y T
F Y F T Y T
F F
Y T
NURSINGTB.COM
ANS: Y F T C REF: 7 Y F T
4. Which of the following is considered a systemic sign of disease?
Y F T F
Y T Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
a. Swelling of the knee Y T
F Y T
F Y T
F
b. Fever
c. Pain in the neck Y T
F Y T
F Y T
F
d. Red rash on the face Y T
F Y F T Y T
F Y T
F
ANS: Y F T B REF: 6 Y F T
5. Etiology is defined as the study of the: Y F T Y T
F Y F T Y T
F Y F T Y F T Y F T
a. causes of a disease. Y T
F Y F T Y T
F
b. course of a disease. Y T
F Y F T Y T
F
c. expected complications of a disease. F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F
d. manifestations of a disease. Y T
F Y T
F Y T
F
ANS: Y F T A REF: 5 Y F T
6. A Y T
F type of cellular adaptation in which there is a decrease in cell size is referred to as:
Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
a. hypertrophy.
b. metaplasia.
c. anaplasia.
d. atrophy.
ANS: Y F T D REF: 8 Y F T
PRIMEXAM.COM
,GOULDS PATHOPHYSIOLOGY FOR THE HEALTH PROFESSIONS 6TH EDITION HUBERT TEST BANK
Y F Y F Y F Y F Y F Y F Y F F
Y Y F Y F
7. A change in a tissue marked by cells that vary in size and shape and show increased
Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
Ymitoticfigures would be called:
T
F T
F
Y Y T
F Y T
F Y T
F
a. metaplasia.
b. atrophy.
c. dysplasia.
d. hypertrophy.
ANS: Y F T C REF: Y F T 8
8. A Y T
F deficit of oxygen in the cells usually due to respiratory or circulatory problems is called:
Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F
a. apoptosis.
b. ischemia.
c. hypertrophy.
d. necrosis.
ANS: Y F T B REF: 9 Y F T
9. When a group of cells in the body dies, the change is called:
Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F
a. ischemia.
b. gangrene.
c. hypoxia.
d. necrosis.
ANS: Y F T D REF: 10 Y F T
10. Rigorous weight lifting/body building regimens may result in the skeletal muscle cells
F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F F
Y T
undergoing: NURSINGTB.COM
a. hypertrophy.
b. dysplasia.
c. atrophy.
d. regeneration.
ANS: Y F T A REF: Y F T FT Y
Y8 F T
11. The term cancer refers to: F
Y T Y F T F
Y T Y T
F
a. dysplasia.
b. hyperplasia.
c. metaplasia.
d. malignant neoplasm. Y T
F
ANS: Y F T D REF: Y F T FT Y
Y9 F T
12. To Y T
F which of the following does the term apoptosis refer?
Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y F T F
Y T
a. Increased rate of mitosis by certain cells Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F
b. Ischemic damage to cells Y T
F Y T
F Y T
F
c. Liquefaction of necrotic tissue Y F T Y T
F Y T
F
d. Preprogrammed cell self-destruction Y F T Y T
F
ANS: Y F T D REF: 9 Y F T
13. Which of the following statements is TRUE? Y T
F F
Y T Y F T Y F T Y F T Y F T
a. Alteration of DNA does not change cell function. Y F T Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
PRIMEXAM.COM
,GOULDS PATHOPHYSIOLOGY FOR THE HEALTH PROFESSIONS 6TH EDITION HUBERT TEST BANK
Y F Y F Y F Y F Y F Y F Y F F
Y Y F Y F
b. Damaged cells may be able to repair themselves. Y T
F Y F T F
Y T Y T
F Y F T Y T
F Y F T
c. All types of cells die at the same rate. Y T
F Y T
F Y F T Y F T Y F T Y F T F
Y T Y F T
d. Mild ischemia causes immediate cell death. Y F T F
Y T Y F T Y T
F Y T
F
ANS: Y F T B REF: 10 Y F T
14. Caseation necrosis refers to an area where: Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F
a. cell proteins have been denatured. F
Y T Y T
F Y F T Y F T
b. cell are liquefied by enzymes. Y T
F Y T
F Y F T Y T
F
c. dead cells form a thick cheesy substance. Y F T Y T
F Y F T Y F T Y F T F
Y T
d. bacterial invasion has occurred. Y T
F Y F T Y T
F
ANS: Y F T C REF: 10 Y F T
15. Routine application of sun block to skin would be an example of: F
Y T Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
a. an iatrogenic cause of cancer. Y T
F Y F T Y T
F Y T
F
b. a preventive measure. F
Y T Y T
F
c. a precipitating factor. F
Y T F
Y T
d. a predisposing condition. F
Y T Y T
F
ANS: Y F T B REF: 6 Y F T
16. A Y T
F circumstance that causes a sudden acute episode of a chronic disease to occur is termed: Y F T Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
a. latent stage. F
Y T
b. predisposing factor. F
Y T
c. incidence.
d. precipitating factor. Y F T
ANS: Y F T D REF: 7 Y F T
NURSINGTB.COM
17. The term homeostasis refers to:
Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F
a. the causative factors in a particular disease.
F
Y T Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F F
Y T
b. maintenance of a stable internal environment. Y T
F Y F T Y T
F Y F T Y F T
c. a condition that triggers an acute episode.
F
Y T Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F
d. a collection of signs and symptoms.
F
Y T Y F T Y F T Y T
F Y T
F
ANS: Y F T B REF: 2 Y F T
18. Which term is used to describe a new and secondary or additional problem that arises after
Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
Y T
F theoriginal disease has been established?
T
F
Y Y T
F Y F T Y F T Y F T
a. Symptoms
b. Occurrence
c. Manifestations
d. Complication
ANS: Y F T D REF: 7 Y F T
19. Pathophysiology involves the study of: Y F T Y T
F Y T
F Y T
F
a. the structure of the human body. Y F T F
Y T Y T
F Y T
F Y F T
b. the functions of various organs in the body. Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F
c. functional or structural changes resulting from disease processes. Y T
F F
Y T Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y T
F
d. various cell structures and related functions. Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F
PRIMEXAM.COM
, GOULDS PATHOPHYSIOLOGY FOR THE HEALTH PROFESSIONS 6TH EDITION HUBERT TEST BANK
Y F Y F Y F Y F Y F Y F Y F F
Y Y F Y F
ANS: Y F T C REF: 2 Y F T
20. Which of the following is the best definition of epidemiology? Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y T
F
a. The science of tracking the occurrence and distribution of diseases Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
b. The relative number of deaths resulting from a particular disease Y T
F Y T
F Y F T Y F T Y F T Y T
F Y F T Y F T Y F T
c. Identification of a specific disease through evaluation of signs and symptoms Y F T Y F T F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
d. The global search for emerging diseases Y T
F Y F T Y T
F F
Y T Y T
F
ANS: Y F T A REF: 7 Y F T
21. Which of the following can cause cell injury or death? Y F T Y T
F Y F T Y T
F Y F T Y T
F Y F T Y T
F Y F T
1. Hypoxia
2. Exposure to excessive cold F
Y T Y F T Y F T
3. Excessive pressure on a tissue Y T
F Y F T Y F T Y F T
4. Chemical toxins Y T
F
a. 1, 2 Y T
F
b. 2, 4Y T FT
F Y Y F T Y T
F
c. 1, 3, 4 Y T
F Y T
F
d. 1, 2, 3, 4Y F T Y T
F Y T
F Y T
F
ANS: Y F T D REF: 9 Y F T
22. All of the following are part of the Seven Steps to Health EXCEPT:
Y T
F Y F T Y T
F Y F T Y F T Y T
F F
Y T Y F T Y F T Y T
F Y F T Y T
F
a. follow cancer screening guidelines. Y T
F Y T
F Y F T
b. use sun block agents whenever exposed. F
Y T Y F T Y F T Y F T Y F T
c. participate in strenuous exercise on a regular daily basis. Y T
F Y F T Y T
F Y F T Y T
F F
Y T Y T
F Y F T
d. choose high fiber, lower fat foods. Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F
NURSINGTB.COM
ANS: Y F T C REF: 2 Y F T
23. The term disease refers to: F
Y T Y T
F Y F T Y T
F
a. the period of recovery and return to a normal healthy state. Y F T Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F
b. a deviation from the normal state of health and function.
F
Y T Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
c. the treatment measures used to promote recovery. Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F F
Y T
d. a basic collection of signs and symptoms. F
Y T Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F
ANS: Y F T B REF: 2 Y F T
24. A collection of signs and symptoms, often affecting more than one organ or system,
Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F F
Y T Y T
F F
Y T Y T
F Y T
F
Y T
F thatusually occur together in response to a certain condition is referred to as a (an):
T
F
Y F
Y T Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
a. acute disease. F
Y T
b. multiorgan disorder. Y F T
c. syndrome.
d. manifestation.
ANS: Y F T C REF: 7 Y F T
25. All of the following statements are correct about cell damage EXCEPT:
Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T
a. The initial stage of cell damage often causes an alteration in metabolic reactions. Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y F T
b. If the factor causing the damage is removed quickly, the cell may be able
Y T
F Y T
F Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y F T Y F T Y T
F Y F T Y F T F
Y T Y T
F
Y F T torecover and return to its normal state.
T
F
Y Y T
F Y F T Y F T Y F T Y T
F Y F T
c. If the noxious factor remains for an extended period of time, the damage becomes
Y T
F Y T
F Y F T Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y F T Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F Y T
F
PRIMEXAM.COM