Basic Biomechanics, 9th Edition
By Susan J. Hall
TU
TO
R
G
U
R
U
, Table of Content
1 What is Biomechanics?
2 Kinematic Concepts for Analyzing Human Motion
3 Kinetic Concepts for Analyzing Human Motion
4 The Biomechanics of Human Bone Growth and Development
5 The Biomechanics of Human Skeletal Articulations
TU
6 The Biomechanics of Human Skeletal Muscle
7 The Biomechanics of the Human Upper Extremity
8 The Biomechanics of the Human Lower Extremity
TO
9 The Biomechanics of the Human Spine
10 Linear Kinematics of Human Movement
R
11 Angular Kinematics of Human Movement
12 Linear Kinetics of Human Movement
G
13 Equilibrium and Human Movement
U
14 Angular Kinetics of Human Movement
R
15 Human Movement in a Fluid Medium
U
, kjhgfds
Basic Biomechanics, 9e (Hall)
Chapter 1 What Is Biomechanics?
1) Which of the following is the most appropriate definition of biomechanics?
A) the study of human movement
B) the study of biological organisms
C) the study of movement mechanics
D) the study of the mechanical aspects of biological organisms
Answer: D
Accessibility: Keyboard Navigation
TU
2) Which of the following terms is applied to the study of systems in a constant state of motion?
A) statics
B) dynamics
C) anthropometrics
D) plyometrics
TO
Answer: A
Accessibility: Keyboard Navigation
3) What term is given to considerations such as the size, shape, and weight of body segments?
A) cybernetic
R
B) anthropometric
C) kinematic
D) kinetic
G
Answer: B
Accessibility: Keyboard Navigation
U
4) Which of the following is an example of a static situation?
A) a cyclist riding at a constant velocity
B) a person balancing motionless on one foot
R
C) both a cyclist riding at a constant velocity and a person balancing motionless on one foot
D) neither a cyclist riding at a constant velocity nor a person balancing motionless on one foot
Answer: C
U
Accessibility: Keyboard Navigation
kjhgfds
, kjhgfds
5) Which of the following are anthropometric factors?
A) the length of a forearm
B) the shape of a body
C) the weight of the trunk
D) all of these answers are correct
Answer: D
Accessibility: Keyboard Navigation
6) Which of the following is included in sports medicine?
A) clinical aspects of exercise and sport
TU
B) scientific aspects of exercise and sport
C) both clinical aspects of exercise and sport and scientific aspects of exercise and sport
D) neither clinical aspects of exercise and sport nor scientific aspects of exercise and sport
Answer: C
Accessibility: Keyboard Navigation
TO
7) Biomechanics has roots in which of the following disciplines?
A) physics
B) biology
C) both physics and biology
D) neither physics nor biology
R
Answer: C
Accessibility: Keyboard Navigation
G
8) Which of the following questions about the long jump should be answered quantitatively?
A) What is the horizontal velocity at take-off?
B) What is the angle at take-off?
U
C) Both what is the horizontal velocity at take-off? and what is the angle at take-off?
D) Neither what is the horizontal velocity at take-off? nor what is the angle at take-off?
R
Answer: C
Accessibility: Keyboard Navigation
9) Which of the following characterizes a formal problem?
U
A) a goal or answer
B) a set of given information
C) a set of operations that can be used to arrive at the desired answer from the given information
D) all of these answers are correct
Answer: D
Accessibility: Keyboard Navigation
kjhgfds