Complete Test Bank & Answer Guide – Automotive
Engines: Theory and Servicing (10th Edition)
elitedocs
, elitedocs
Automotive Engines: Theory and Servicing, 10e (Halderman)
Chapter 1 Shop Safety
1) What do you call the service technician's protective head cover?
A) Cap
B) Hat
C) Bump cap
D) Helmet
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 2
Objective: 1-1 Describe the personal protective equipment used by technicians.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
2) All safety glasses should meet the standards set by ________.
A) ANSI
B) SAE
elitedocs
C) ASE
D) DOT
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 1
Objective: 1-1 Describe the personal protective equipment used by technicians.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
3) When washing hands, the water should be at what temperature?
A) 98°F (37°C)
B) 110°F (43°C)
C) 125°F (52°C)
D) 135°F (57°C)
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 2
Objective: 1-3 Discuss shop safety procedures.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
4) Hearing protection should be worn any time the noise level exceeds ________.
A) 60 dB
B) 70 dB
C) 80 dB
D) 90 dB
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 2
Objective: 1-3 Discuss shop safety procedures.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
1
Copyright © 2023 Pearson Education, Inc.
, elitedocs
5) Which parts cleaning method requires expensive equipment but does not involve hazardous
chemicals?
A) Thermal oven
B) Chemical cleaning
C) Abrasive cleaning
D) Any of the above
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 3
Objective: 1-3 Discuss shop safety procedures.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
6) Exhaust hoses should be used because one of the exhaust gases is deadly in high
concentrations. This gas is ________.
A) carbon monoxide (CO)
B) carbon dioxide (CO2)
C) a hydrocarbon (HC)
elitedocs
D) an oxide of nitrogen (NOx)
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 3
Objective: 1-3 Discuss shop safety procedures.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
7) The process of combustion occurring without an open flame is called ________.
A) direct ignition
B) non-flame combustion
C) spontaneous combustion
D) cold fusion
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 3
Objective: 1-3 Discuss shop safety procedures.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
8) When using a fire extinguisher, what word can be used to remember what to do?
A) PASS
B) FIRE
C) RED
D) LEVER
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 5
Objective: 1-4 Discuss the purpose of fire extinguishers, fire blankets, and first aid and eye
wash stations.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
2
Copyright © 2023 Pearson Education, Inc.
, elitedocs
9) Batteries should not be tipped to more than a ________ angle.
A) 45 degrees
B) 60 degrees
C) 5 degrees
D) None of the above
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 4
Objective: 1-4 Discuss the purpose of fire extinguishers, fire blankets, and first aid and eye
wash stations.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
10) Which item is usually NOT included in a first aid kit?
A) Eye wash solution
B) Antibiotic cream
C) Fire blanket
D) Bandages
elitedocs
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 6
Objective: 1-3 Discuss shop safety procedures.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: Yes
11) Technician A says that shoes with canvas tops are preferred over leather-topped shoes.
Technician B says that steel toed boots are essential to protecting your feet from injury. Which
technician is correct?
A) Technician A only
B) Technician B only
C) Both technicians A and B
D) Neither technician A nor B
Answer: B
Diff: 2 Page Ref: 1
Objective: 1-1 Describe the personal protective equipment used by technicians.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: No
12) Which type of glove is weakened by contact with petroleum products or solvents?
A) Latex
B) Nitrile
C) Both A and B
D) Neither A nor B
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 1
Objective: 1-1 Describe the personal protective equipment used by technicians.
ASE: Understand the ASE content knowledge for safety in the automotive shop.
Chapter Quiz: No
3
Copyright © 2023 Pearson Education, Inc.