n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
,n9 LABORATORYPERSPECTIVE,4THEDITION,CHRISTINEDORRESTEYN 9
n 9
n 9
n 9
n 9
n 9
n
STEVENS, LINDA E. MILLER 9
n n9 n9 n9 n 9
COMPLETECHAPTERS 9
n
Chapter 1.Introductionto Immunity andtheImmune System
n9 9
n 9
n n9 n9 9
n 9
n n9
MultipleChoice n9
1. Eosinophilsareinvolvedinthe immune response against: n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. viruses.
B. intracellularbacteria. n9
C. parasites that cannot bephagocytized. n9 n9 n9 n9
D. extracellularbacteria. n9
ANS:C n9
2. Whichofthefollowingare components of bothinnate and adaptive immune responses?
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. Immunoglobulins
B. T helper cells
n9 n9
C. Macrophages
D. Bcells n9
ANS: C
n9 n9
3. Theprocess bywhichleukocytes areattracted to aspecific areabychemical messengers is called:
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. diapedesis.
B. degranulation.
C. chemotaxis.
D. opsonization.
ANS:C n9
4. Whichofthefollowingisacharacteristic of naturalkiller cells?
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. Theymature inthe thymus. n9 n9 n9 n9
B. Theyare smaller than Band T cells.
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
C. Theyare atype of lymphocyte.
n9 n9 n9 n9 n9
D. Theyare part oftheadaptive immune system.
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
ANS:C n9
,5. Whichofthefollowingbest describes diapedesis?
n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. Movementtowardincreasingconcentrations of acytokine
n9 n9 n9 n9 n9 n9
B. Attachment ofimmunoglobulintotarget cells
n9 n9 n9 n9 n9
, C. Movementthrough bloodvessel walls ascellsexit thecirculation n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
D. Engulfmentoftargetcells n9 n9 n9
n9 ANS: C n9
6. Themost effective phagocyticand antigen-presentingcell isthe:
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. neutrophil.
B. monocyte.
C. dendriticcell. n9
D. macrophage.
ANS:C n9
7. Whichofthefollowingischaracteristic of natural immunity?
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. It involvesmemory.
n9 n9
B. T lymphocytes play amajor role.
n9 n9 n9 n9 n9
C. It involvesspecificity.
n9 n9
D. Mechanisms arealways present andfullyfunctional. n9 n9 n9 n9 n9 n9
ANS:D n9
8. All ofthefollowingcellsareconsidered part of naturalimmunityEXCEPT:
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. eosinophils.
B. B lymphocytes.
n9
C. monocytes.
D. neutrophils.
ANS:B n9
9. Where doesthespecific immune responseto aforeign antigen mainlyoccur?
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. Lymphnodes n9
B. Blood
C. Bone marrow n9
D. Skin
ANS:A
n9 n9
10. Whichwhite cell intheperipheral bloodmigrates intotissueto become a macrophage?
n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9 n9
A. Eosinophil
B. Basophil
C. Neutrophil