TESTBANKSPROF
Test Bank for Management 12th Edition
by John Schermerhorn
All Chapters (1–11) | Q & As Verified |Grade A+
ISBN 9781118475935
Copyright © 2012 John Wiley & Sons, Inc. 1-1
,THIS DOCUMENT BELONGS TO
TESTBANKSPROF
Ch01: Introducing Management
True or False Questions
1. Intellectual capital is a personal asset for
individuals.
Answer: True
Page: 5
Learning Objective: 1.1
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
2. Commitment represents your talents or job-relevant
capabilities.
Answer: False
Page: 5
Learning Objective: 1.1
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
3. A knowledge worker is a person whose physical capabilities are the most
critical assets.
Answer:
False Page: 5
Learning Objective: 1.1
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
4. Tech IQ is the ability to use technology and commitment to stay informed
on the latest technological developments.
Answer:
True Page: 6
Learning Objective: 1.1
Difficulty: Easy
AACSB: Use of information technology
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
5. National boundaries hardly count anymore in the world of
business.
Answer: True
Page: 6
Learning Objective: 1.1
Difficulty: Moderate
AACSB: Dynamics of the global economy
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
6. Minorities constitute less than one-third of the U.S.
population.
Answer: False
Page: 9
Learning Objective: 1.1
Copyright © 2012 John Wiley & Sons, Inc. 1-2
,THIS DOCUMENT BELONGS TO
TESTBANKSPROF
Difficulty: Easy
AACSB: Multicultural and diversity understanding
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
7. The first leaf in the shamrock organization consists of a core group of
“freelancers” and “independent contractors.”
Answer:
False Page:
10
Learning Objective: 1.1
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
8. In a free-agent economy, people do not change jobs very
often.
Answer: False
Page: 10
Learning Objective: 1.1
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
9. All organizations are open systems that interact with their
environments.
Answer: True
Page: 11
Learning Objective: 1.2
Difficulty: Easy
AACSB: Communication abilities
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
10. Performance effectiveness is defined as the quantity and quality of outputs
relative to the cost of inputs.
Answer:
False Page:
12
Learning Objective: 1.2
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
11. If a company fails to achieve its desired goals but manages to preserve its
resources, we can say that its productivity is effective but not efficient.
Answer:
False Page:
12
Learning Objective: 1.2
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
12. Performance efficiency is an output measure of resource cost associated with
goal accomplishment.
Answer:
Copyright © 2012 John Wiley & Sons, Inc. 1-3
, THIS DOCUMENT BELONGS TO
TESTBANKSPROF
False Page:
13
Learning Objective: 1.2
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
13. In the context of present day organizational trends, organizations and their
members are networked for intense, real-time communication and
coordination.
Answer:
True Page:
13
Learning Objective: 1.2
Difficulty: Moderate
AACSB: Communication abilities
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
14. A manager is a person who supports, activates, and is responsible for the
work of others.
Answer:
True Page:
14
Learning Objective: 1.3
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
15. Middle managers are in charge of overseeing the overall operations
of the organization.
Answer:
False Page:
14
Learning Objective: 1.3
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
16. The top managers of an organization constitute an executive team that
is not accountable to any higher authority in the organization.
Answer:
False Page:
14
Learning Objective: 1.3
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
17. Top managers are supposed to set strategy and lead the organization
consistent with its purpose and mission.
Answer:
True Page:
14
Learning Objective: 1.3
Difficulty: Easy AACSB:
Analytic skills
Copyright © 2012 John Wiley & Sons, Inc. 1-4