Chapter!!1:!!Digital!!Transformation!!Disrupts!!Companies,!!Competition, !!and ! ! Care
ers!!Locally!!and!!Globally
Multiple!!Choice
1. In!!the!!early!!stages!!of!!a!!startup!!like!!Uber,!!valuation is based heavily on the company’s F F F F F F
.
a. technology
b. present value F
c. growth potential F
d. assets
Answer: C F F
Difficulty: Medium F
Section Reference: Opening Case
F F F
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F F F F F F F F F F F F F
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F F F F F F F F F F F F F
sustainability.
AACSB: Technology F
2. is an easy-to-read, often single-page, real-time user interface, showing a graphical
F F F F F F F F F F F
presentation of the current status and historical trends of an organization’s key performance
F F F F F F F F F F F F F
indicators to enable instantaneous and informed decisions to be made.
F F F F F F F F F
a. Predictions
b. Dashboards
c. Digital models F
d. Real-time reports F
Answer: B F F
Difficulty: Easy F
Section Reference: Technology Mega Trends
F F F F
Learning Objective: Describe how IT is disrupting the way that companies operate, the IT
F F F F F F F F F F F F F F
megatrends that are driving organizational performance, growth, and sustainability and how
F F F F F F F F F F F
COVID-19 is accelerating digital transformation.
F F F F
AACSB: Technology F
1
,3. A top concern of well-established corporations, global financial institutions, born-on-the-
F F F F F F F F F F
Web retailers, and government agencies is how to design their digital business models in
F F F F F F F F F F F F F F
order to do all of the following, except:
F F F F F F F
a. Deliver an incredible customer experience
F F F F
b. Improve profitability F
c. Implement cloud computing F F
d. Increase market share F F
Answer: C F F
Difficulty: Medium F
Section Reference: Disruptive Digital Business Models
F F F F F
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F F F F F F F F F F F F F
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F F F F F F F F F F F F F
sustainability.
AACSB: Analytic skills
F F
4. In the digital (online) space, there is a strong relationship between the quality of a firm's
F F F F F F F F F F F F F F F
, which in turn increases revenue.
F F F F F
a. mobile apps and business transactions
F F F F
b. IoT capabilities and KPIs
F F F
c. business model and marketing efforts F F F F
d. customer experience and loyalty F F F
Answer: D F F
Difficulty: Hard F
Section Reference: Disruptive Digital Business Models
F F F F F
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F F F F F F F F F F F F F
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F F F F F F F F F F F F F
sustainability.
AACSB: Technology F
5. Market conditions and technological innovations that are propelling the explosion of on-
F F F F F F F F F F F F
demand and shared services include all the following except:
F F F F F F F F
a. smartphone-connected consumers F
b. private data centers F F
c. simple and secure purchasing flows F F F F
d. location-based services F
Answer: B F F
Difficulty: Medium F
Section Reference: Doing Business in the On-Demand and Sharing Economy
F F F F F F F F F
2
,Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F F F F F F F F F F F F F
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F F F F F F F F F F F F F
sustainability.
AACSB: Technology F
6. is a company’s core strategy for making a profit. It defines the products and/or
F F F F F F F F F F F F F F
services it will sell, its target market, costs associated with doing business, and the
F F F F F F F F F F F F F F
company’s ongoing plans for achieving its goals.
F F F F F F
a. Business model F
b. Website
c. Data analytics F
d. Technology stack F
Answer: A F F
Difficulty: Easy F
Section Reference: Disruptive Digital Business Models
F F F F F
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F F F F F F F F F F F F F
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F F F F F F F F F F F F F
sustainability.
AACSB: Technology F
7. Machine-to-machine (M2M) technology enables sensor-embedded products to share reliable F F F F F F F F F
real-time data . F F
a. over short distancesF F
b. via radio signals
F F
c. using cloud services F F
d. via databases
F
Answer: B F F
Difficulty: Hard F
Section Reference: Technology Mega Trends
F F F F
Learning Objective: Describe how IT is disrupting the way that companies operate, the IT
F F F F F F F F F F F F F F
megatrends that are driving organizational performance, growth, and sustainability and how
F F F F F F F F F F F
COVID-19 is accelerating digital transformation.
F F F F
AACSB: Reflective thinking skills
F F F
8. An estimated
F F % of big data are unstructured.
F F F F F
a. 25 to 30F F
b. 33 to 66F F
c. 50 to 75F F
d. 80 to 90F F
3
, Answer: D F F
Difficulty: Medium F
Section Reference: Technology Mega Trends
F F F F
Learning Objective: Describe how IT is disrupting the way that companies operate, the IT
F F F F F F F F F F F F F F
megatrends that are driving organizational performance, growth, and sustainability and how
F F F F F F F F F F F
COVID-19 is accelerating digital transformation.
F F F F
AACSB: Reflective thinking skills
F F F
9. All of the following are examples of the influence of social, mobile, analytics, and cloud
F F F F F F F F F F F F F F F
technologies except . F F
a. Connections and feedback via social networks have changed the balance of F F F F F F F F F F F
influence.
b. Customers expect to use location-aware services, apps, alerts, social networks,
F F F F F F F F F F
and the latest digital capabilities at work and outside work.
F F F F F F F F F
c. Customer loyalty and revenue growth depend on a business’ ability to offer
F F F F F F F F F F F F
unique customer experiences that wow customers more than competitors can.
F F F F F F F F F
d. Consumers are less likely to trust tweets from ordinary people than
F F F F F F F F F F F
recommendations made by celebrity endorsements. F F F F
Answer: D F F
Difficulty: Hard F
Section Reference: Social–Mobile–Analytics–Cloud (SMAC) Model
F F F F
Learning Objective: Describe how IT is disrupting the way that companies operate, the IT
F F F F F F F F F F F F F F
megatrends that are driving organizational performance, growth, and sustainability and how
F F F F F F F F F F F
COVID-19 is accelerating digital transformation.
F F F F
AACSB: Reflective thinking skills
F F F
10. Which of the following guide the process of planning, acquiring, building, modifying, and
F F F F F F F F F F F F F F
interfacing with deployed IT resources in a single department within an organization?
F F F F F F F F F F F
a. Legacy systems F
b. IT architectures
F
c. Data analytics F
d. Technology stack F
Answer: B F F
Difficulty: Hard F
Section Reference: Introduction
F F
Learning Objective: Define the differences between the on-demand and sharing economies and the
F F F F F F F F F F F F F
six business objectives IT should focus on to enhance organizational performance, growth, and
F F F F F F F F F F F F F
sustainability.
AACSB: Technology F
11. Which if the following is not an example of how the Internet of Things is being used by
F F F F F F F F F F F F F F F F F F
4