m BodyinHealthandDiseas
e 7thEditionbyPatton
nm
,Table of Contents
m
n nm
1. Introduction to the Body
nm nm nm
2. Chemistryof Life nm
3. Cells
4. Tissues
,Chapter 01: Introduction to the Body
nm nm nm nm nm
Patton: The Human Body in Health & Disease, 7th Edition
nm nm nm nm nm nm nm nm nm
MULTIPLE CHOICE nm
1. Which word is derived from the Greek word meaning “cutting up”?
nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm
a. Dissection
b. Physiology
c. Pathology
d. Anatomy
ANS: D PTS: 1 DIF: Memorization
REF: P. 3 nm TOP: Introduction
2. Which word is defined as the study of the function of living organisms and their parts?
nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm
a. Dissection
b. Physiology
c. Pathology
d. Anatomy
ANS: B PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 3 nm TOP: Introduction
3. Which word is defined as the scientific study of disease?
nm nm nm nm nm nm nm nm nm
a. Dissection
b. Physiology
c. Pathology
d. Anatomy
ANS: C PTS: 1 DIF: Memorization
REF: P. 3 nm TOP: Introduction
4. Cells
a. are more complex than tissues.
nm nm nm nm
b. are the first level of organization in the body.
nm nm nm nm nm nm nm nm
c. are the smallest living units of structure and function in the body.
nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm
d. both B and C. nm nm nm
ANS: C PTS: 1 DIF: Application REF:
p. 6 TOP:
nm nm Structural levels of organization
nm nm nm
5. A group of cells that act together to perform a function is called a(n)
nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm
a. molecule.
b. organ.
c. tissue.
d. organism.
ANS: C PTS: 1 DIF:
Memorization REF: p. 6 nm nm TOP:
Structural levels of organization
nm nm nm
, 6. The heart is an example of a(n)
nm nm nm nm nm nm
a. organ.
b. tissue.
c. organism.
d. system.
ANS: A PTS: 1 DIF: Application REF:
p. 6 TOP:
nm nm Structural levels of organization nm nm nm
7. The levels of organization from most simple to most complex are
nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm
a. cell chemical
n m organ
n m tissue system. n m n m n m n m n m n m
b. tissue cell n m chemical organ
n m system.
n m n m n m n m n m n m
c. chemical tissue cell
n m organ system.
n m n m n m n m n m n m n m
d. chemical cell tissue
n m organ system.
n m n m n m n m n m n m n m
ANS: D PTS: 1 DIF:
Memorization REF: p. 5 nm nm TOP:
Structural levels of organization nm nm nm
8. When using directional terms to describe the body, it is assumed that the body is in
nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm n
mwhat position?
nm
a. Supine
b. Anatomical
c. Lateral
d. Prone
ANS: B PTS: 1 DIF:
Memorization REF: p. 7 nm nm TOP:
Anatomical position nm
9. The supine position
nm nm
a. describes the body lying face up.nm nm nm nm nm
b. is also called anatomical position.
nm nm nm nm
c. describes the body lying face down.
nm nm nm nm nm
d. both A and B.nm nm nm
ANS: A PTS: 1 DIF:
Memorization REF: p. 7 nm nm TOP:
Anatomical position nm
10. The prone position
nm nm
a. describes the body lying face up.nm nm nm nm nm
b. is also called the anatomical position.
nm nm nm nm nm
c. describes the body lying face down.
nm nm nm nm nm
d. both B and C.nm nm nm
ANS: C PTS: 1 DIF:
Memorization REF: p. 7 nm nm TOP:
Anatomical position nm
11. Because humans walk upright, the term dorsal can be used in place of the term
nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm nm
a. inferior.
b. posterior.
c. anterior.
d. distal.