STAKES EXAM ACTUAL PREP QUESTIONS AND
WELL REVISED ANSWERS - LATEST AND
COMPLETE UPDATE WITH VERIFIED
SOLUTIONS – ASSURED PASS
1. Tricuspid regurgitation - ANSWER: A murmur audible loudest at left
sternal border with radiation to right sternal border, xiphoid are or left
midclavicular line. Produces a blowing sounds, pansystolic.
2. Uncomplicated ventricular septal defect - ANSWER: A high pitch murmur
usually heard throughout systole
3. Innocent murmur - ANSWER: Murmur heard loudest mid systole near the
2nd to 4th intercostal space between left sternal border & apex. Usually decreases
or disappears when sitting
4. Raynaud's disease - ANSWER: a peripheral arterial occlusive disease in
which intermittent attacks are triggered by cold or stress
5. Vertebral body - ANSWER: Structure that supports weight bearing
anteriorly referred to as:
,6. Osteopenia - ANSWER: Decrease in amount of density in a bone
7. Thumb extension - ANSWER: move thumb from base of 5th finger then as
far away from palm as possible
8. Thumb flexion - ANSWER: ask patient to move thumb to touch base of 5th
finger
9. calcific tendinitis - ANSWER: Involves supraspinatus tendon & inflamed
subacromial bursa. Deposition of calcium salts resulting in disabling attacks of
shoulder pain severely limiting motions due to pain
10. Adding 7 days and 9 months to first day of last menstrual period. -
ANSWER: Naegele's rule is calculated by:
11. T (term births after 37 weeks gestation), P (premature births) A (abortions) L
(living children) - ANSWER: Obstetric history, what is TPAL?
12. Plantar flexion - ANSWER: This motion is powered by posterior muscle,
toe flexors & the gastrocnemius muscle:
13. Iliac crest - ANSWER: A long curved bone along the uppermost part of the
ilium
,14. Thompson test - ANSWER: compression of the calf muscle while observing
for plantar flexion to assess the stability of the Achilles tendon
15. Subtalar joint or talocalcaneal joint - ANSWER: Where the talus &
calcaneous meet is called
16. trochlear grove - ANSWER: The patella slides on this grove during flexion
& extension of the knee
17. Cervical myelopathy, cervical cord compression - ANSWER:
Hyperreflexia, clonus at wrists, knee or ankle, gait distrubances & positive
Lhermitte's sign: neck flexion with resulting sensation of electrical shock radiating
down spine.
18. cervical radiculopathy - ANSWER: A sharp burning pain the neck & right
arm associated paresthesias & weakness is:
19. sarcopenia - ANSWER: Loss of lean body mass & strength with aging
20. myringotomy - ANSWER: surgical perforation of the tympanic membrane
to allow drainage of middle ear secretions
, 21. afferent nerve fibers - ANSWER: sensory nerve fibers that carry nerve
impulses from receptors towards spinal cord and brain
22. efferent nerve fibers - ANSWER: Motor nerve fibers. carry motor impulses
to skeletal muscle
23. The straight-leg raise - ANSWER: Place patient supine, raise relaxed &
straightened leg while flexing the leg at the hip, then dorsiflex the foot to test for
sciatica.
24. bradykinesia - ANSWER: Impaired ability to adjust to one's body position
25. Latent stage of syphilis - ANSWER: What stage of synphilis is seriopositive
but symptomatic
26. Primary stage symptoms of syphilis - ANSWER: What stage of syphilis has
symptoms including a single painless lesion, chancre on genitals, rectum, tongue or
lip, enlarged lymph nodes