CALCULATION
COMPETENCY TEST
2025-2026 LATTEST
UPDATE WITH
QUALIFIED QUESTION
AND VERRIFIED
ANSWERS 100%
CORRECT
,1. Order: 500 mg. Available: 250 mg tablets. How many
tablets?
Answer: 2 tablets
Rationale: 500 ÷ 250 = 2.
2. Order: 1 g. Available: 500 mg tablets. How many
tablets?
Answer: 2 tablets
Rationale: 1 g = 1000 mg; 1000 ÷ 500 = 2.
3. Order: 750 mg. Available: 250 mg tablets. How many
tablets?
Answer: 3 tablets
Rationale: 750 ÷ 250 = 3.
4. Order: 0.5 g. Available: 250 mg tablets. How many
tablets?
,Answer: 2 tablets
Rationale: 0.5 g = 500 mg; 500 ÷ 250 = 2.
5. Order: 125 mg. Available: 250 mg tablets. How many
tablets?
Answer: 0.5 tablet
Rationale: 125 ÷ 250 = 0.5.
6. Order: 2 mg. Available: 1 mg/mL. How many mL?
Answer: 2 mL
Rationale: 2 ÷ 1 = 2.
7. Order: 5 mg. Available: 10 mg/mL. How many mL?
Answer: 0.5 mL
Rationale: 5 ÷ 10 = 0.5.
8. Order: 0.25 g. Available: 500 mg tablets. Tablets?
Answer: 0.5 tablet
Rationale: 0.25 g = 250 mg; 250 ÷ 500 = 0.5.
, 9. Order: 1000 mg. Available: 0.5 g tablets. Tablets?
Answer: 2 tablets
Rationale: 0.5 g = 500 mg; 1000 ÷ 500 = 2.
10. Order: 3 g. Available: 500 mg tablets. Tablets?
Answer: 6 tablets
Rationale: 3 g = 3000 mg; 3000 ÷ 500 = 6.
11. Order: 250 mcg. Available: 0.5 mg tablets. Tablets?
Answer: 0.5 tablet
Rationale: 0.5 mg = 500 mcg; 250 ÷ 500 = 0.5.
12. Order: 1.5 mg. Available: 500 mcg tablets. Tablets?
Answer: 3 tablets
Rationale: 1.5 mg = 1500 mcg; 1500 ÷ 500 = 3.
13. Order: 400 mg. Available: 200 mg/5 mL. mL?