TEST BANK
PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE
Page 1 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
Test Bank For Practical Management Science, 6th Edition By L. Winston.
True / False
1. Models That Suggest A Desirable Course Of Action Are Called Descriptive Models
A. True
B. False
Answer: False
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.1 Introduction
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
2. In Modeling Situations Where It Is Not Possible To Write An Equation For An Output In Terms Of
The Inputs, There May Still Be A Mathematical Procedure For Calculating Outputs From Inputs.
A. True
B. False
Answer: True
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.1 Introduction
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
3. In A Descriptive Model, The Manager First Wants To Build A Model That Reflects The Current Situation.
A. True
B. False
Answer: True
Points: 1
Page 2 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
Difficulty: Moderate
Moderate |Bloom's Knowledge
Moderate |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 4 Model Verification
Other: Busprog-Analytic Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
4. One Of The Advantages Of Spreadsheet Models Is That They Allow Managers To Ask What-If Questions.
A. True
B. False
Answer: True
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.2 A Capital Budgeting Example - An Optimization Model
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
5. One Of The Arguments That Management Science Practitioners Have Used To Criticize The
Emphasis On Specific Models Is That They Do Not Provide The Correct Answer.
A. True
B. False
Answer: False
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.3 Modeling Versus Models
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
Page 3 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
6. The Overall Modeling Process Typically Done In Practice Always Requires Seven Steps: Define
The Problem, Collect And Summarize Data, Develop A Model, Verify The Model, Select One Or
More Suitable
Decisions, Present The Results To The Organization, And Finally Implement The Model And Update It
Through Time.
A. True
B. False
Answer: False
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.1 Introduction
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
7. Modeling Is A Process Where The Essence Of A Theoretical Problem Is Extracted Into A Model,
Spreadsheet Or Otherwise.
A. True
B. False
Answer: False
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 1 Problem Definition
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
8. In Some Applications, An Analyst Might Present Several Alternative Solutions From A Model, And
Let The Organization Choose The Best One.
A. True
B. False
Answer: True
Points: 1
Page 4 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
Difficulty: Moderate
Moderate |Bloom's Knowledge
Moderate |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 3 Model Development
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
9. A Management Science Model Is Typically Initiated When An Organization Believes It Has A Problem.
A. True
B. False
Answer: True
Points: 1
Difficulty: Moderate
Moderate |Bloom's Knowledge
Moderate |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 4 Model Verification
Other: Busprog-Analytic Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
10. Data Are Often Not In The Required Form, In Which Case It Is The Analysts' Job To Gather The
Right Data And Put It Into An Appropriate Format.
A. True
B. False
Answer: True
Points: 1
Difficulty: Moderate
Moderate |Bloom's Knowledge
Moderate |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 3 Model Development
Other: Busprog-Analytic Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
Page 5 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
11. A Good Model Should Achieve The Right Balance Between Being Too Simple And Too Complex.
A. True
B. False
Answer: True
Points: 1
Difficulty: Moderate
Moderate |Bloom's Knowledge
Moderate |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 4 Model Verification
Other: Busprog-Analytic Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
12. Verification Is Typically The Most Difficult Phase Of The Modeling Process, From A
Mathematical Perspective.
A. True
B. False
Answer: False
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 5 Optimization And Decision Making
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
13. As Models Become Larger And More Complex, Heuristic Solutions Are Often Adequate, Even
Though They Are Not Necessarily Optimal Solutions.
A. True
B. False
Answer: True
Points: 1
Difficulty: Moderate
Moderate |Bloom's Knowledge
Moderate |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Page 6 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 7 Model Implementation
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
14. The Best Strategy For Implementation Of A Model Is To Involve Key People In The Organization
In The Project When The Model Is Ready For Testing And Verification.
A. True
B. False
Answer: False
Points: 1
Difficulty: Moderate
Moderate |Bloom's Knowledge
Moderate |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 7 Model Implementation
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
15. A Completed Model Typically Marks The End Of The Modeling Process.
A. True
B. False
Answer: False
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: True / False
Has Variables: False
Topics: 1.6 Why Study Management Science?
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
Multiple Choice
16. Which Of The Following Is A Type Of Model That Is Key To Virtually Every Management
Science Application?
A. Heuristic Model
Page 7 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
B. Queuing Model
C. Mathematical Model
D. Regression Model
Answer: C
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: Multiple Choice
Has Variables: False
Topics: 1.2 A Capital Budgeting Example - A Descriptive Model
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
17. Which Of The Following Is Not One Of Advantages Of Mathematical Models?
A. Mathematical Models Enable Managers To Understand The Problem Better
B. Mathematical Models Allow Analysts To Employ A Variety Of Mathematical Solution
Procedures
C. The Mathematical Modeling Process Itself, If Done Correctly, Often Helps "Sell" The
Solution
D. Mathematical Models Help Reduce The Cost Of Obtaining A Solution
Answer: D
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: Multiple Choice
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - Step 3 Model Development
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
18. Before Trusting The Answers To What-If Scenarios From A Spreadsheet Model, A Manager Should
Attempt To:
A. Validate The Model
B. Make Sure All Possible Scenarios Have Been
Investigated
C. Check The Mathematics In The Model
D. Sense-Check The Model
Answer: A
Page 8 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: Multiple Choice
Page 9 of 275
, TEST BANK FOR PRACTICAL MANAGEMENT SCIENCE, 6TH EDITION BY L. WINSTON.
Has Variables: False
Topics: 1.2 A Capital Budgeting Example - A Descriptive Model
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
19. Optimization Models Are Useful For Determining:
A. Sensitivity To Inputs
B. Whether The Inputs Are Valid Or Not
C. What The Manager Should Do
D. The Value Of The Output Under The Current Conditions
Answer: C
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: Multiple Choice
Has Variables: False
Topics: 1.4 A Seven Step Modeling Process - The Model As A Beginning, Not An
End
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
20. Management Science Has Often Been Taught As A Collection Of:
A. Theories
B. Problems
C. Models
D. Topics
Answer: C
Points: 1
Difficulty: Easy
Easy |Bloom's Knowledge
Easy |Bloom's Comprehension
Question Type: Multiple Choice
Has Variables: False
Topics: 1.6 Why Study Management Science?
Other: Busprog-Communication Disc- Mathematical Modeling
Date Created: 5/17/2017 3:39 Pm
Date Modified: 10/21/2017 8:35 Pm
Page 10 of 275