Corrected Answers Latest Edition
Question 1: Which headache sign does not warrant an immediate investigation?
Options:
aggravated or relieved by change of position
precipitated by Valsalva maneuver
new onset after age 50
relieved with use of common analgesics
Answer: relieved with use of common analgesics
Question 2: During a migraine, what happens to the cerebral arteries? Options: (The options are
missing)
Options:
they dilate
they constrict
they vibrate
they pulsate
Answer: they dilate
Question 3: You are evaluating a 15 year old patient for bipolar disorder. His parents tell you
that he has severe mood swings, is easily distracted, and constantly corrects his teachers. You
would have a high suspicion for bipolar if which symptom was present?
Options:
, he is forgetful
he sleeps less than 4 hours nightly
he does not complete tasks
he blurts out answers in class inappropriately
Answer: he sleeps less than 4 hours nightly
Question 4: Which risk factor is not associated with breast cancer?
Options:
use of hormone replacement therapy
personal or family history of breast cancer
postmenopausal obesity
low socioeconomic status
Answer: low socioeconomic status
Question 5: A 26 year old woman with bulimia is likely to be: Options:
of average weight
not concerned with weight
very underweight
very overweight
Answer: of average weight
Question 6: What medication is used to relieve acute wheezing in a patient with asthma?
Options:
oral corticosteroid
, short acting beta agonist
long acting beta agonist
inhaled corticosteroid
Answer: short acting beta agonist
Question 7: You are evaluating an 80 year old patient for recent episodes of incontinence and
confusion. His family states that this is unusual for him and he has become increasingly forgetful
over the past two weeks. Which medication might be responsible for this? Options:
Coumadin (warfarin)
Vitamin B-12
Tagamet (cimetidine)
Altace (ramipril)
Answer: Tagamet (cimetidine)
Question 8: What suggests hyperandrogenism in an adolescent female? Options:
polycystic ovaries
high pitched voice
obesity
hirsutism
Answer: hirsutism
Question 9: Which is a synovial joint?
Options:
, Skull
Vertebral bodies of the spine
Shoulder
Pubic symphysis of the pelvis
Answer: Shoulder
Question 10: A 67-year-old woman with atrial fibrillation and an ejection fraction of 48% is on
digoxin and has had normal digoxin levels of 0.8- 2 ng/dL for the past 9 months. Today, the level
is 0.4 ng/dL. What could account for this change?
Options:
Regular use of an antacid
Increased exercise
Weight loss
Decreased creatinine clearance
Answer: Regular use of an antacid
Question 11: Which medication is contraindicated in a child with acute sinusitis?
Options:
Nasal steroids
Decongestants
Expectorants
Antihistamines
Answer: Antihistamines