m m m m m m m m m m
Davi-Ellen Chabner All Chapters 1-22 Fully Covered
m m m m m m
,TABLE OF CONTENTS
m m
1. BasicmWordmStructure
2. TermsmPertainingmtomthemBodymasmamWhole
3. Suffixes
4. Prefixes
5. DigestivemSystem
6. AdditionalmSuffixesmandmDigestivemSystemmTerminology
7. UrinarymSystem
8. FemalemReproductivemSystem
9. MalemReproductivemSystem
10. NervousmSystem
11. CardiovascularmSystem
12. RespiratorymSystem
13. BloodmSystem
14. LymphaticmandmImmunemSystems
15. MusculoskeletalmSystem
16. Skin
17. SensemOrgans:mThemEyemandmthemEar
18. EndocrinemSystem
19. CancermMedicinem(Oncology)
20. RadiologymandmNuclearmMedicine
21. Pharmacology
22. Psychiatry
Chapterm01:mBasicmWordmStructure
Chabner:mThemLanguagemofmMedicine,m13thmEdition
MULTIPLEmCHOICE
1. Gastrectomy:
a. Gastricmresection
b. Intestinalmincision
c. Tumormofmthemstomach
d. Incisionmofmthemstomach
, e. Resectionmofmthemintestine
ANS:mm A REF:mmmp.m9 OBJ:mmmAnalyzemmedicalmterms.
2. Osteitis:
a. Incisionmofmambone
b. Removalmofmambone
c. Incisionmofmamjoint
d. Inflammationmofmamjoint
e. Inflammationmofmambone
ANS:mm E REF:mmmp.m4m|mp.m11 OBJ:mmmAnalyzemmedicalmterms.
3. Cystoscopy:
a. Studymofmcells
b. Visualmexaminationmofmcells
c. Removalmofmamsacmofmfluid
d. Removalmofmthemurinarymbladder
e. Visualmexaminationmofmthemurinarymbladder
ANS:mm E REF:mmmp.m8 OBJ:mmmAnalyzemmedicalmterms.
4. Hepatoma:
a. Incisionmofmthemkidney
b. Tumormofmthemliver
c. Bloodmmass
d. Inflammationmofmthemliver
e. Redmbloodmcell
ANS:mm B REF:mmmp.m13 OBJ:mmmAnalyzemmedicalmterms.
5. Iatrogenic:
a. Pertainingmtomproducedmbymtreatment
b. Producedmbymthemmind
c. Cancermproducing
d. Pertainingmtomproducingmamtumor
e. Cuttingmintomamtumor
ANS:mm A REF:mmmp.m10m|mp.m13 OBJ:mmmAnalyzemmedicalmterms.
6. Electroencephalogram:
a. Recordmofmelectricityminmthembrain
b. Recordmofmelectricityminmthemheart
c. X-raymofmthembrain
d. Recordmofmsoundmwavesminmthembrain
e. X-raymofmthemheartmandmbrain
ANS:mm A REF:mmmp.m9 OBJ:mmmAnalyzemmedicalmterms.
7. Diagnosis:
a. Mademaftermthemprognosis
b. Amguessmasmtomthempatient’smcondition
c. Ampredictionmofmthemcoursemofmtreatment
d. Mademonmthembasismofmcompletemknowledgemaboutmthempatient’smcondition
e. Amtreatmentmofmthempatient
ANS:mm D REF:mmmp.m10 OBJ: Analyzemmedicalmterm
s.
, 8. Cancerousmtumor:
a. Hematoma
b. Adenoma
c. Carcinoma
d. Carcinogenic
e. Neurotomy
ANS:mm C REF:mmmp.m7 OBJ:mmmAnalyzemmedicalmterms.
9. Microscopicmexaminationmofmlivingmtissue:
a. Incision
b. Pathology
c. Biopsy
d. Autopsy
e. Resection
ANS:mm C REF:mmmp.m7 OBJ:mmmUsemwordmpartsmtombuildmterms.
10. Pertainingmtomthemlargestmpartmofmthembrain:
a. Cerebral
b. Cephalic
c. Renal
d. Cardiac
e. Neural
ANS:mm A REF:mmmp.m8 OBJ:mmmUsemwordmpartsmtombuildmterms.
11. Removalmofmamgland:
a. Gastrotomy
b. Gastric
c. Hepaticmresection
d. Nephricmsection
ANS:mm E REF:mmmp.m7m|mp.m13 OBJ:mmmUsemwordmpartsmtombuildmterms.
e. Adenectomy