Questions and Verified Answers
100% Guarantee Pass
1. If you cannot make a turn without entering another traffic lane, you should:-
Answer: Turn wide as you complete the turn
2. You have pushed in the trailer supply valve. You should not move the tractor until the whole
air system is
Answer: At normal pressure
3. Loss of air pressure in the emergency line causes
Answer: The trailer's emergency brakes to come
on
4. To stop a trailer skid, you should
Answer: Release the service brakes
5. The air leakage rate for a combination of two vehicles (engine off, brakes off) should not be
, greater than
Answer: 3 psi or less in one minute
6. You are uncoupling a trailer. After you shut off the trailer air supply and lock the trailer brakes,
you should
Answer: Back up gently to ease pressure on the fifth wheel locking jaws
7. Before you back under a truck trailer, make sure the
Answer: Trailer brakes are locked
8. The tractor protection value will close and the trailer emergency brakes will come on when
there is a major leak in which brake line?
Answer: Emergency brake line
9. To prevent a jackknife in normal driving, some drivers use the hand valve before stopping
on the brake pedal. Which of these statements is true?
Answer: Itshould
not be done
10. When you get ready to back under a trailer, you should line up
Answer: Directly in front of the trailer
11. You have a major leak in the service line and you put on the brakes. Service air pressure will
escape and cause the