Surgical Nursing Study Guide| 100% Verified and
Updated| 100% Guarantee Pass |Latest Exam
and Brand new Version!!!
1. A patient is being admitted to the hospital on the day before a
scheduled surgery. What is the most appropriate initial question for
the nurse to ask this preoperative patient?
a) "What did your surgeon say to you about the type of surgery you
are having?"
b) "What questions do you have about your surgery?"
c) "What type of surgery are you having and why are you having it
done?"
d) "What do you know about what will be done to you?"
ANS: c) "What type of surgery are you having and why are you
having it done?"
2. A benzodiazepine has been administered to a patient
preoperatively. After the drug has been administered, the nurse
plans to monitor the patient for which side effects? Select all that
apply.
a) Anxiety
b) Hypotension
c) Hypocalcemia
d) Level of Consciousness
e) Sedation
ANS:
,a) Anxiety
d) Level of Consciousness
e) Sedation
3. A preoperative patient has an elevated hemoglobin and
hematocrit. What would the nurse suspect regarding the
significance of this increased value?
a) Immune deficiency
b) Kidney dysfunction
c) Malignancy
d) Dehydration
ANS: d) Dehydration
4. Which activities should the nurse carry out in the preoperative
period for a client scheduled for surgery? Select all that apply.
a) Identify potential or actual health problems.
b) Verify the presence of a signed consent form.
c) Assess patient's response to interventions.
d) Intervene to prevent complications.
e) Assess effectiveness of teaching related to postoperative
recovery.
ANS:
a) Identify potential or actual health problems.
b) Verify the presence of a signed consent form.
e) Assess effectiveness of teaching related to postoperative
recovery.
5. A patient having surgery has a degree of risk associated with the
surgery. The nurse would evaluate which patient-related factors as
contributing to a high degree of risk associated with surgery? Select
all that apply.
a) Type of institution where surgery is performed
b) Involvement of vital organs
c) Average nutritional status
,d) Low likelihood of procedure complications
e) A history of respiratory disease and diabetes
ANS:
b) Involvement of vital organs
e) A history of respiratory disease and diabetes
6. A patient has just entered the postanesthesia care unit (PACU)
from surgery. For which priority needs should the nurse immediately
assess the postoperative patient?
a) Vital signs, level of consciousness, presence of pain
b) Skin coloring, surgical incision, limb movements
c) Skin temperature, blood pressure, mental status
d) Temperature, emotional status, wound drainage
ANS: a) Vital signs, level of consciousness, presence of pain
7. The nurse in the postanesthesia care unit (PACU) is assessing a
postoperative patient. Which indicators suggest to the nurse an
alteration in tissue perfusion? Select all that apply.
a) Pallor or cyanosis
b) Difficulty with mobility
c) Pain in the incision area
d) Fluid loss
e) Decreased urinary output
ANS:
a) Pallor or cyanosis
d) Fluid loss
e) Decreased urinary output
8. After surgery, the nurse encourages the patient to move from side
to side at least every 2 hours. The patient questions this activity.
How does the nurse explain the purpose of this intervention?
a) Assist peristalsis to return more quickly
b) Lessen muscle weakness
, c) Increase patient's ability to sleep
d) Let the lungs alternatively achieve maximum expansion
ANS: d) Let the lungs alternatively achieve maximum expansion
9. The nurse is creating a plan of care for a postoperative patient.
The nursing diagnosis in acute pain. What would be appropriate
outcomes for this patient? Select all that apply.
a) Balanced fluid intake and output
b) Seeks help as needed
c) Absence of nonverbal signs of pain
d) Performs leg exercises as instructed
e) Verbally rates pain as 3 on a 1 to 10 scale
ANS:
c) Absence of nonverbal signs of pain
e) Verbally rates pain as 3 on a 1 to 10 scale
10. The patient has been in the postanesthesia care unit (PACU) for
one hour. The patient is now groggy but able to respond to voice
commands. While assessing the patient, for what reason would the
nurse check the bedclothes underneath the patient?
a) Determine drainage from tubes or drains
b) Assess for fluid balance
c) Detect for possible hemorrhage
d) Monitor perspiration
ANS: c) Detect for possible hemorrhage
11. A 65-year-old was diagnosed and treated for right lower lobe
pneumonia 4 days ago. Today, the patient came to the ED reporting
abrupt onset of chest pain that is worse with inspiration. The nurse
knows that the symptoms are consistent with:
a) Pleurisy
b) Stable angina
c) Bacteremia
d) Meningitis