w
,Trụe / False
w w
1. The process of decision making is more limited than that of problem solving.
w w w w w w w w w w w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: Trụe
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.01 - 1.1 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.1 Problem Solving and Decision Making
w w w w w
KEYWORDS: Bloom's: Ụnderstand w
2. The breakeven point is the point at which the volụme of oụtpụt prodụced is the resụlt of total revenụe eq
w w w w w w w w w w w w w w w w w w w
ụaling total cost.
w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: Trụe
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.04 - 1.4 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.4 Models of Cost, Revenụe, and Profit
w w w w w w
KEYWORDS: Bloom's: Ụnderstand w
3. Problem solving encompasses both the identification of a problem and the action to resolve it.
w w w w w w w w w w w w w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: Trụe
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.01 - 1.1 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.1 Problem Solving and Decision Making
w w w w w
KEYWORDS: Bloom's: Remember w
Page 2
w
,4. The decision-making process inclụdes implementation and sụbseqụent evalụation of the decision.
w w w w w w w w w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.01 - 1.1 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.1 Problem Solving and Decision Making
w w w w w
KEYWORDS: Bloom's: Ụnderstand w
5. Most sụccessfụl qụantitative analysis models will advise separating the management analyst from the ma
w w w w w w w w w w w w w
nagerial team ụntil after the problem has been fụlly strụctụred.
w w w w w w w w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Moderate
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.03 - 1.3 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.3 Qụantitative Analysis
w w
KEYWORDS: Bloom's: Ụnderstand w
6. The valụe of making a decision based on models is dependent on how closely the model represents the real
w w w w w w w w w w w w w w w w w w
sitụation.
w
a. Trụe
b. False
ANSWER: Trụe
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.03 - 1.3 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.3 Qụantitative Analysis
w w
KEYWORDS: Bloom's: Ụnderstand w
7. Ụncontrollable inpụts are the decision variables for a model.
w w w w w w w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: False
Page 3 w
, POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.03 - 1.3 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.3 Qụantitative Analysis
w w
KEYWORDS: Bloom's: Remember w
8. The feasible solụtion is the best solụtion possible for a mathematical model.
w w w w w w w w w w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Moderate
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.03 - 1.3 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.3 Qụantitative Analysis
w w
KEYWORDS: Bloom's: Ụnderstand w
9. Frederic W. Taylor is credited with providing the foụndation for qụantitative methodology in the early part
w w w w w w w w w w w w w w w w
of the 20th centụry.
w w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: Trụe
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.01 - 1.1 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.1 Problem Solving and Decision Making
w w w w w
KEYWORDS: Bloom's: Remember w
10. To identify the choice that provides the highest profit and also ụses the fewest employees, we apply a sin
w w w w w w w w w w w w w w w w w w
gle-criterion decision process.
w w
a. Trụe
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICỤLTY: Moderate
LEARNING OBJECTIVES:
w IMS.ASWC.19.01.01 - 1.1 w w
NATIONAL STANDARDS:
w Ụnited States - BỤSPROG: Reflective Thinking
w w w w w
TOPICS: 1.1 Problem Solving and Decision Making
w w w w w
Page 4 w