https://www.stuvia.com/user/angelinas
, Chapter 01: Introduction to the Human Body
m m m m m m
Herlihy: The Human Body in Health and Illness, 7th Edition
m m m m m m m m m
MULTIPLEmCHOICE
1. Whatmismthembranchmofmsciencemthatmstudiesmhowmthembodymfunctions?
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS:m D
2. WhichmwordmcomesmfrommthemGreekmwordmmeaningm“tomdissect”?
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS:m A
3. Whichmofmthemfollowingmismamhighermordermofmorganization?
a. Molecule
b. Cell
c. Organ
d. Tissue
ANS:m C
4. Themheadmismlocated tomthemchest.
a. anterior
b. inferior
c. deep
d. superior
ANS:m D
5. Themfootmismlocated tomthemleg.
a. proximal
b. superior
c. superficial
d. distal
ANS:m D
6. Themlegmis tomthemthigh.
a. distal
b. proximal
c. superior
d. deep
ANS:m A
https://www.stuvia.com/user/angelinas
, 7. Themthighmis tomthemfoot.
a. distal
b. proximal
c. inferior
d. deep
ANS:m B
8. Themthoracicmcavitymis tomthemabdominopelvicmcavity.
a. deep
b. distal
c. anterior
d. superior
ANS:m D
9. Themkneecapmismlocatedmdistalmtomthe
a. leg.
b. thigh.
c. foot.
d. toes.
ANS:m B
10. Whichmorganmismlocatedminmbothmthemventralmandmthoracicmcavities?
a. Stomach
b. Liver
c. Lung
d. Spinalmcord
ANS:m C
11. Whichmorganmismlocatedminmthemventralmcavitymbutmnotminmthemthoracicmcavity?
a. Lung
b. Heart
c. Liver
d. Brain
ANS:m C
12. Whichmorganmismlocatedminmthemdorsalmcavity?
a. Liver
b. Brain
c. Heart
d. Urinarymbladder
ANS:m B
13. Whichmofmthemfollowingmismdescriptivemofmthemlocationmofmthemreproductivemorgans?
a. Dorsalmcavitymandmvertebralmcavity
b. Mediastinummandmthemthoracicmcavity
c. Ventralmcavitymandmpelvicmcavity
https://www.stuvia.com/user/angelinas
, d. Pleuralmcavitymandmmediastinum
ANS:m C
14. Whichmcavitymismdividedmintomquadrants?
a. Thoracic
b. Abdominopelvic
c. Dorsal
d. Cranial
ANS:m B
15. Whichmregionmismincludedmwithinmthemrightmuppermquadrantm(RUQ)?
a. Umbilical
b. Hypogastric
c. Rightmiliac
d. Rightmhypochondriac
ANS:m D
16. Whichmregionmismincludedmwithinmthemleftmlowermquadrantm(LLQ)?
a. Umbilical
b. Leftmhypochondriac
c. Epigastric
d. Leftmiliac
ANS:m D
17. Whichmofmthemfollowingmrefersmtomthemumbilicus?
a. Groin
b. Armpit
c. Navel
d. Patellar
ANS:m C
18. Whichmofmthemfollowingmrefersmtomthemlowermbackmregion?
a. Groin
b. Axillary
c. Umbilical
d. Lumbar
ANS:m D
19. Whichmofmthemfollowingmrefersmtomthemgroinmregion?
a. Axillary
b. Lumbar
c. Cranial
d. Inguinal
ANS:m D
20. Whichmofmthemfollowingmrefersmtomthemareaminmfrontmofmthemelbow?
https://www.stuvia.com/user/angelinas