CAROLINE’S
EMERGENCY CARE IN
THE STREETS 9TH
EDITION -
comprehensive and
latest-2026
,Emergency careWQ
Nancy Caroline’s Emergency Care in the Streets – 9TH
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
EDITIONTest Bank WQ
CHAPTER 1 WQ
1. EMS stands for: WQ WQ
a. Evolve Medical Service WQ WQ
b. Emergency Medical Services WQ WQ
c. Emergency Medical School WQ WQ
d. European Medical Services WQ WQ
ANS: B WQ DIF: Easy WQ REF: Pg. 4 WQ WQ
2. The first recorded use of an ambulance was by the military during the Siege of Malaga in:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. At the beginning of 1400
WQ WQ WQ WQ
b. In the mid of 1400
WQ WQ WQ WQ
c. At the start of 1500
WQ WQ WQ WQ
d. At the end of 1400
WQ WQ WQ WQ
ANS: D WQ DIF: Moderate WQ REF: pg. 4 WQ WQ
3. (CoAEMSP) is the only accrediting body for paramedic programs which stands for:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. Committee on Accreditation of Educational Programs for the EMS Professions
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. Committee on Association of Educational Programs for the EMS Professions
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. Conference on Accreditation of Educational Programs for the EMS Professions
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d. Committee on Accreditation of Educational Programs for the EMS People
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANS: A WQ DIF: Hard WQ REF: Pg. 10 WQ WQ
4. A registry system which is used to test and establish licensure is:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. NREMT
b. NREMS
c. NREMP
d. NREMR
ANS: A WQ DIF: Moderate REF: Pg. 9
WQ WQ WQ WQ
5. What is Reciprocity? WQ WQ
,Emergency care
WQ
a. Granting certification to a provider from same state or agency
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. Granting certification to a provider from another state or agency
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. Granting certification to a provider both from same or another state
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d. No need of granting certification from any state
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANS: B WQ DIF: Easy REF: Pg. 10 WQ W Q WQ WQ
6. Who launched the first rescue squad called Roanoke Life Saving in 1928?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. Nancy Lee Caroline WQ WQ
b. Baron Dominique-Jean Larrey
WQ WQ
c. Julian Stanley Wise WQ WQ
d. Dr. David Boyde
WQ WQ
ANS: C WQ DIF: Easy WQ REF: Pg. 6 WQ WQ
7. Select the correct ranking:
WQ WQ WQ
a. The Dispatcher, EMT, Paramedic, Advanced EMT, Emergency Medical Responder
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. Emergency Medical Responder, Paramedic, EMT, Advanced EMT, The Dispatcher
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. Paramedic, Advanced EMT, EMT, Emergency Medical Responder, The Dispatcher
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d. The Dispatcher, Emergency Medical Responder, EMT, Advanced EMT, Paramedic
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANS: D WQ DIF: Moderate WQ REF: Pg. 12, 13 WQ WQ WQ
8. The first National Standard Curriculum for paramedics was developed by:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. NHTSA
b. US DOTWQ
c. AHRQ
d. EMS
ANS: B WQ DIF: Easy WQ REF: Pg. 8 WQ WQ
9. At the emergency scene, what would be the initial assessment of patient?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. Respiration, Pulse, Blood pressure WQ WQ WQ
b. Pulse, Skin, Blood test WQ WQ WQ
c. Pupil, Respiration, Temperature
WQ WQ
d. Blood pressure, Allergen test, Pulse
WQ WQ WQ WQ
, Emergency care
WQ
ANS: A DIF: Easy REF: Pg. 15
WQ WQ W Q WQ WQ
10. If a patient is facing diminished breath sounds and distented necks veins and his radial pulses are we
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
akening and increasing in rate and you insert an oral airway and starts ventilating him with bag-
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
mask device and 100% oxygen but still the patient is feeling difficult to breath. So with further findin
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
gs, you assessed that he is facing tension pneumothorax, what would you do?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. Rushed him to hospital WQ WQ WQ
b. Perform chest compressions WQ WQ
c. Perform needle thoracotomy WQ WQ
d. Mouth to mouth breathing WQ WQ WQ
ANS: C WQ DIF: Hard REF: Pg. 15 WQ W Q WQ WQ
11. Choose the correct sequence of procedures for each emergency call?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. Preparation, Response, Scene Management, Patient Assessment WQ WQ WQ WQ WQ
b. Response, Preparation, Scene Management, Patient Assessment
WQ WQ WQ WQ WQ
c. Scene Management, Preparation, Response, Patient Assessment
WQ W
Q WQ WQ WQ
d. Patient Assessment, Scene Management, Response, Preparation
WQ WQ WQ WQ WQ
ANS: A WQ DIF: Easy WQ REF: Pg. 19 WQ WQ
12. A treatment plan for specific illness or injury:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. Direct Medical Control WQ WQ
b. Standing order WQ
c. Protocol
d. Indirect Medical Control WQ WQ
ANS: C WQ DIF: EASY WQ REF: Pg. 21 WQ WQ
13. CQI stands for:
WQ WQ
a. Control Quality Improvement WQ WQ
b. Continuous Quality Improvement WQ WQ
c. Control Quantity Improvement WQ WQ
d. Continuous Quantity Improvement WQ WQ
ANS: B WQ DIF: EASY WQ REF: Pg. 22 WQ WQ
14. How many points are there for good CQI process?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. 5