wq w q w q w q w q w q w q wq w q wq w q level.
, a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS: C REF: 3 w q
2. What type of tissue covers internal and external surfaces of the body?
wq wq wq w q wq w q w q w q w q wq wq
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial
ANS: D REF: 3
3. How many individual body systems comprise the human body?
wq wq w q wq w q w q w q w q
a. 22
b. 13
c. 10
d. 8
ANS: C REF: 3 w q
4. How many separate bones are found in the adult human body?
wq wq w q w q wq w q w q w q w q w q
a. 181
b. 215
c. 206
d. 236
ANS: C REF: 4 w q
5. Which system of the human body is responsible for the elimination of solid waste?
wq w q w q w q w q wq w q w q wq wq w q wq w q
a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
, ANS: D REF: 4 w q
6. Which of the following systems of the human body includes all ductless glands of the body?
wq wq w q wq w q w q w q w q wq w q w q w q w q w q w q
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS: A REF: 6 w q
7. Which of the following body systems helps to regulate body temperature?
wq wq w q wq wq w q w q w q w q wq
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS: A REF: 7 w q
8. Which of the following bones is part of the axial skeleton?
wq wq w q wq w q w q w q w q w q w q
a. Radius
b. Hip bone w q
c. Clavicle
d. Sternum
ANS: D REF: 7 w q
9. How many bones are there in the adult axial skeleton?
wq wq w q w q wq w q w q w q w q
a. 206 NURSINGTB.COM
b. 80
c. 54
d. 126
ANS:
REF:
B wq
7
10. What is the name of the small oval-shaped bone found in tendons?
wq w q w q w q wq w q w q w q w q w q w q
a. Wormian
b. Tendinous
c. Irregular
d. Sesamoid
ANS: D REF: 8 w q
11. Which of the following bones is classified as a long bone?
wq wq w q wq w q w q w q w q w q wq
a. Carpal bone wq
b. Scapula
c. Cranium
d. Humerus
ANS: D REF: 8 w q
12. What is the name of the dense fibrous membrane that covers bone?
wq wq w q w q wq w q wq w q w q w q w q