1. Leadership is the influencing process between leaders and followers to achieve organizational objectives throug
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
h change.
WQ
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 5 WQ
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
WQ WQ WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic -
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Business knowledge and analytic skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics -
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Group dynamics in organizations ACCREDITING STANDARDS:
WQ WQ WQ WQ AACSB: Analytic - Analytic skills
WQ WQ W Q W Q WQ WQ WQ WQ
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WQ
2. If you are a manager, then you are an effective leader.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: There are managers who are not effective leaders. WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6 WQ
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
WQ WQ WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
STATE STANDARDS: WQ United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
WQ W Q W Q WQ WQ WQ WQ
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WQ
3. If a person is not interested and not willing to be in charge, he or she may still be well-suited as a follower.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6 WQ
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
WQ WQ WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
STATE STANDARDS: WQ United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
WQ W Q W Q WQ WQ WQ WQ
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WQ
,4. Knowing how to lead and developing leadership skills will make you a better leader and a better follower.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6 WQ
LEARNING OBJECTIVES: WQ MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WQ WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS: WQ United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
STATE STANDARDS:
WQ United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
WQ W Q W Q WQ WQ WQ WQ
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WQ
5. The qualities needed for effective leadership are the same as those needed to be an effective follower.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6 WQ
LEARNING OBJECTIVES: WQ MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WQ WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS: WQ United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
STATE STANDARDS:
WQ United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
WQ W Q W Q WQ WQ WQ WQ
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WQ
6. Leadership is the process of a leader communicating ideas, gaining acceptance of them, and motivating followers t
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
o support and implement the ideas through change.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: This is not the definition for leadership. WQ WQ WQ WQ WQ WQ
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: p. 6 WQ
LEARNING OBJECTIVES: WQ MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WQ WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS: WQ United States - BUSPROG - Analytic - WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Business knowledge and analytic skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics -
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Group dynamics in organizations ACCREDITING STANDARDS:
WQ WQ WQ WQ AACSB: Analytic - Analytic skills
WQ WQ W Q W Q WQ WQ WQ WQ
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WQ
7. Effective leaders influence followers to accomplish shared objectives.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. True
, b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7 WQ
LEARNING OBJECTIVES:
WQ MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WQ WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS:
WQ United States - BUSPROG - Analytic - WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Business knowledge and analytic skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics -
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Group dynamics in organizations ACCREDITING STANDARDS:
WQ WQ WQ WQ AACSB: Analytic - Analytic skills
WQ WQ W Q W Q WQ WQ WQ WQ
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WQ
8. Taking advantage of followers for personal gain is a part of leadership.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7 WQ
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics
WQ W Q WQ WQ WQ WQ
STATE STANDARDS:
WQ United States - IL - DISC: Ethical Responsibilities - WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Ethical responsibilities in organizations and society
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ACCREDITING STANDAR AACSB: Analytic - Analytic skills
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
DS: AACSB: Ethics - Ethical and Legal understanding and resoning abilities WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension WQ
9. Research indicates that leadership success is associated with being a hard-nosed, tough manager.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Leadership is shared. WQ WQ
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7 WQ
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
WQ W Q W Q W Q WQ WQ WQ
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
STATE STANDARDS:
WQ United States - IL - DISC: Leadership Principles - WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Other management specific knowledge and abilities
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ACCREDITING STANDARDAACSB: Analytic - Analytic skills
WQ W
Q WQ WQ WQ WQ
S:
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension WQ
10. Leaders tend to be born with some leadership ability and develop that ability over time.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ