PRIMEDOCS
All Chapters Covered | Graded A+ | Newest Edition
primedocs PRIMEDOCS
, DOWNLOAD THE Test Bank for DHO Health Science Updated 8th Edition
Simmers
CHAPTER 02 HEALTH CARE SYSTEMS
TRUEFALSE
1. Hospitals are classified as general, specialty, or government depending on the sources of income
received.
(A) True
(B) False
Answer : (B)
2. The term clinic can refer to a group of medical or dental doctors who share a facility and other
personnel.
(A) True
PRIMEDOCS
(B) False
Answer : (A)
3. The National Institutes of Health (NIH) is an international agency sponsored by the United
Nations.
(A) True
(B) False
Answer : (B)
4. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is concerned with the causes, spread, and
control of diseases.
(A) True
(B) False
Answer : (A)
5. Voluntary or nonprofit agencies are supported by donations, membership fees, and federal or
state grants.
(A) True
(B) False
Answer : (A)
primedocs PRIMEDOCS
mynursytest.store
, DOWNLOAD THE Test Bank for DHO Health Science Updated 8th Edition
Simmers
6. Insurance plans vary in the amount of payment and the type of services covered.
(A) True
(B) False
Answer : (A)
7. Managed care is a concept that has developed in response to rising health care costs.
(A) True
(B) False
Answer : (A)
8. Medicare is a medical assistance program for individuals with low incomes and individuals who
PRIMEDOCS
are physically disabled or blind.
(A) True
(B) False
Answer : (B)
9. TRICARE is a government program that provides health care for all active duty members of the
military and their families.
(A) True
(B) False
Answer : (A)
10. An organizational structure should indicate areas of responsibility and lead to the most efficient
operation of a facility.
(A) True
(B) False
Answer : (A)
11. In preferred provider organizations (PPOs), insured people are restricted to using specific
hospitals or doctors.
(A) True
(B) False
primedocs PRIMEDOCS
mynursytest.store
, DOWNLOAD THE Test Bank for DHO Health Science Updated 8th Edition
Simmers
Answer : (A)
12. Deductibles are amounts of money subtracted from a bill by a health care agency if a person has
insurance.
(A) True
(B) False
Answer : (B)
13. Medical centers at universities offer treatment and care for many health conditions and provide
a learning experience for medical students.
(A) True
(B) False
PRIMEDOCS
Answer : (A)
14. The health care worker should understand the functions and goals of an employing organization.
(A) True
(B) False
Answer : (A)
15. Most assisted living or independent living facilities are associated with nursing homes, extended
care facilities, and/or skilled care facilities.
(A) True
(B) False
Answer : (A)
16. Nonprofit agencies are frequently called voluntary agencies because they use only volunteers to
provide health services.
(A) True
(B) False
Answer : (B)
17. Palliative care is care that is provided by genetic counselors when a genetic defect is detected in
the developing fetus during pregnancy.
primedocs PRIMEDOCS
mynursytest.store