1. The displacement of tissue away from the path of a projectile,
both temporarily and permanently, is known as
A. Conization
B. Cavitation
C. Crepitation
D. Contusion
Answer B. Cavitation
2. The single most important factor in determining the potential for injury
due to energy exchange is
A. Mass of the bodies involved
B. Velocity of the bodies involved
C. Density of the tissues involved
D. Surface area of the impact involved
Answer B. Velocity of the bodies involved
3. In the management of shock, isotonic crystalloid solutions, such as Ringer's,
are preferred because
,A. The protein molecules in crystalloid solutions act as volume expanders
B.These fluids draw interstitial fluid into the vascular space to enhance volume
C. These solutions will stay in the vascular space longer than water solutions,
such as D5W
D.Their pH enhance oxygen delivery to the tissues
Answer C. These solutions will stay in the vascular
space longer than water solutions, such as D5W
4. With respect to the distance of a fall, which of the following is a guideline
for determining a critical fall?
A. 3 times the height of the patient
B. 2 times the height of the patient
C. 5 times the height of the patient
D. 1 ½ times the height of the patient
Answer A. 3 times the height of the patient
5. The phase of an explosion, or blast, in which
hollow organs are squeezed and may rupture is called the phase.
A. Tertiary phase
B. Quaternary phase
C. Secondary phase
D. Primary phase
, Answer D. Primary phase
6. During the primary survey and management of a
trauma patient, the E in ABCDE stands for ?
A. Edema
B. Eyes & ears
C. Expose/Environment
D. Electrical therapy
Answer C. Expose/Environment
7. The time in which surgical intervention can make
a difference in patient outcome is the ?
A. Golden period
B. Golden time
C. Golden era
D. Golden minutes
Answer A. Golden period (hour)
8. In the absence of
extenuating circumstances, the maximum amount of time it should take to
identify and manage immediate threats to life, prepare the patient for
transport and begin transport is ?
, A. 5 minutes
B. 10 minutes
C. 15 minutes
D. 30 minutes
Answer B. 10 minutes
9. In which of the following situations is the use of a short spinal immobilization
device indicated?
A. 28 year old male, unrestrained driver in a frontal impact crash. Awake, asks
repeatedly what happened, complains of a headache, has a hematoma on his
forehead. BP 122/84, HR 92, VR 20.
B. 40 year old female who was pushed down a flight of stairs and is lying prone
on the landing between two flights of stairs, complaining of back pain. BP
118/78, HR 100, VR 20.
C. 17 year old female, restrained driver in a frontal impact crash. Awake, pale and
diaphoretic, complains of upper right quadrant abdominal pain. BP 100/70, HR
108, VR 20.
D. None of the above
Answer D. None of the above
10. Your patient is a 32 year old man, restrained driver of a vehicle that has bee
involved in a frontal impact with a concrete bridge abutment. The patient is awak
but has difficulty answering questions due to shortness of breath. His ventilatory