EditionAbbas
Abbas,Lichtman,andPillai:CellularandMolecularImmunology,10thEdition
TestBank
Chapter2:CellsandTissuesoftheImmuneSystemMatching
b V V V
Questions1-5
V
Matcheachofthedescriptionsin questions1-5withtheappropriatename(A-M) of an anatomicf eature of
V V V V V V V V b V
l ymphoidt issues.
b V b V b
A. Periarteriolarl ymphoidsheath V b V
B. Thymicmedulla
C. Thymiccortex
D. Parafollicularcortexofl ymphnode V V V b V
E. Hematopoieticbonemarrow V V
F. Afferentlymphatic
G. Efferentlymphatic
H. Marginalzone
I. Redpulpofspleen
J. Whitepulpofspleen
K. Epidermis
L. Dermis
M. Peyer’spatch
1. LocationofmostTlymphocytesi nthespleen
V V b
ANS:A.Theperiarteriolarlymphoidsheathsurroundsthecentralarteriesinthespleenand istheT cell zone V Vb Vb
i nt hisorgan.
b V b V b V
2. Vesselsthatdrain lymphawayfroma lymphnode v b v V
ANS:G.Efferentl ymphaticvesselsdrainlymphawayfroml V V b V V V V V V
ymphnodes;afferentvesselsdrain l ymphi ntol ymphnodes.
b V V V V b V b V b V b V
3. Siteofl eastmatureTcellprecursorsi nt hethymus
V b V b V b
ANS: C.Bonemarrow–derivedTcell precursors first entert he thymiccortex and migrate
V
b b V V V bV b bV b bV b V b V
b b V bV b V
b b
i ntothe medulla ast heybecomemoremature.
b V b V V V b V V V
4. LocationofLangerhanscells V V
ANS:K.Langerhanscellsaredendriticcellsi nt heepidermisoft heskint hatdevelopf romf
V V V V V V b V b V V V b V V b V V b V
etalmacrophages.
b V
Copyright V b b © 2022 Elsevier Inc. All rights
n n n n n V b
1
reserved. b
mynursytest.store
,DOWNLOADTHETestBankforCellularandMolecularImmunology10th
EditionAbbas
5. Lymphoidaggregateofthemucosalimmunesystem b V v V b
ANS: M. Peyer’s patches are B cell–rich lymphoid aggregates located in the submucosa of the
bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bVb bV bV bV
smallintestine.
bV
MultipleChoice V
6. Whichofthef ollowingi st hegenerative( primary)l ymphoidorganforTlymphocytes? V b V b V b V V b V b V b
A. Bonemarrow
B. Spleen
C. Lymphnode
D. Thymus
E. Tonsil
ANS: D. Generative (primary) lymphoid organs are the organs where lymphocytes first express
bV bV bV bV bV bV b bV bV bV bV bV bV
antigen receptors and attain functional maturity. Although T cell precursors arise in the bone marrow,
bV V b V b V b V V V V V b V V b V V V V
these precursors migratet o the thymus, where maturation takes place. In contrast, B cells mature in the
bV V V V b V V V V bV V V bV bV V V bV bV
bone marrow. Spleen, lymph node, and tonsil are secondary lymphoid organs populated by mature B
bV bV bV bV bV bV b bV bV V bV bV bV V V V
andTcells.
bV V
7. Whichoft hef ollowingstatementsaboutt issue-residentmacrophagesi scorrect?
V V b V b V V V b V V b V
A. Theyareallderivedf rombloodmonocytesthatentert issuesduringinfections V V b V V V b V
B. Manyofthesecellsf irstpopulatetissuesduringfetaldevelopment V V V b V V V
C. Theydifferentiatefromdifferentkindsofepithelialcellsi n eacht issue V b b V V b V b V V b
D. Theyconstantlyr ecirculatebetweendifferentt issues V V b V V V b
E. Theyareprofessionalantigen-presenting cellsthatactivatenaiveTcells thatmigrateinto V b b b
tissues
V
ANS: B. Many tissue-resident macrophages are derived from fetal yolk sac and fetal liver precursors and
bV bV bV bV bV bV bV b bV bV bV bV bV bV V bV
establish residence in the different tissues during fetal development. Other tissue- r esident
bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV b V b
macrophages are derived from bone marrow–derived blood monocytes that enter tissues under
bV bV b bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV
normal conditions or during infections. Epithelial cells do not differentiate into macrophages. Once in
bV V b V V V V V V V V V V V V
the tissue, tissue-resident macrophages cells do not leave to recirculate. Naive T cells do not usually enter
b V bV bV bV b bV b bV bV bV b bV bV bV bV bV bV bV bV bV
non-lymphoid tissues, and tissue-resident macrophages have no r ole i n presenting antigen t o
bV bV bV bV bV bV bV b V b b V b V
b bV b V b
naiveTcells.
bV V V
8. Which typeofleukocytei st he mostabundanti nt hebloodof ahealthyadult? V V b V b V V b V b b v V
A. Monocytes
B. Blymphocytes
C. Tlymphocytes
D. Polymorphonuclearleukocytes V
E. Basophils
Copyright V b b © 2022 Elsevier Inc. All rights
n n n n n V b
2
reserved. b
mynursytest.store
, DOWNLOADTHETestBankforCellularandMolecularImmunology10th
EditionAbbas
ANS: D. Polymorphonuclear leukocytes (or neutrophils) are t he most abundant blood leukocyte (~
bV bV bV bV V
b bV b V b V
b bV bV bV bV b V
4,000/mm),3 aboutt wicet he number of B and Tl ymphocytescombined.
b b V V b V b V V V V V V b V
9. Whichofthef ollowingi safeatureoff ibroblasticr eticularcells( FRCs)?
V V b V b V V V b V b V b
A. Theylinethelumensoflymphaticsenteringl ymphnodes V V V b
B. Theyarederivedf romhematopoieticprecursors V b V V
C. Theyplayacriticalr olei nestablishingwherelymphocytesarelocatedi nl ymphnodes V V V b V b V V V V b V b V
D. Theysecretecytokinest hatstimulateTcellproliferation V b V V
E. Theyarephagocyticcellsofi nnateimmunitythatkillmicrobes V V V b V
ANS: C. FRCs are mesenchymal-derived (not haematopoietically-derived) cells with properties of
bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV
muscle and fibroblast (myofibroblasts) that drive formation of secondary lymphoid organs during
bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV
embryonic development and contributet
bV o the anatomic segregation and movement ofl
V V V V b V V V V V V V
ymphocytesand dendritic cells in secondary lymphoid organs. They are not phagocytic, have no direct
b V bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV
antimicrobial
bV effectorfunctions,donotsecrete IL-2orotherTcellgrowth factors, and donotlinel bV V V V V V V V V V V V V V V V V
umens ofl ymphatics.
b V V b
10. Which type of cell is most important in capturing protein antigens of
Vb bV b bV b bV b bV b bV b bV b bV b bV b bV b bV b bV
microbes thatenterthroughepithelialbarriersandpresentingt hemt onaiveTcellsi nsecondaryl
b bV V V V V V V b V b V V b V V
ymphoid organs?
b bV
A. Classicaldendriticcells V V
B. Plasmacytoid dendriticcells V V
C. Plasmacells
D. Macrophages
E. Folliculardendriticcells V
ANS: A. Classical (or conventional) dendritic cells (DCs) are the main cell type that brings microbial
bV bV bV V bV bV bV bV V bV bV bV bV bV bV
antigens from infected tissues into draining lymph nodes and presents peptides derived f rom these
bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV bV b V b bV
antigens to naive T cells that circulate though the lymph nodes. Plasmacytoid DCs secrete type 1
bV bV bV bV bV bV bV bV bV V
b b bV bV bV bV bV bV
interferons in response to
bV viral infection. Plasma cells are antibody-secreting cells derived from B cells
V V V V b V V V V V V V V V V
and do not present antigen to T cells. Macrophages can present antigen to effector T cells, but they are
bV V V V V bV V V V V V V b V V V V b V V V
not efficient activators of
bV V naive T cells. Follicular dendritic cells displayantigenst V o B cells onl V V b V V V V V V V V b V V V V
ymphoid f ollicles.
b b V b
Copyright V b b © 2022 Elsevier Inc. All rights
n n n n n V b
3
reserved. b
mynursytest.store