Rau's Respiratory Care Pharmacology 11th
@sx @sx @sx @sx
Edition by Douglas S. Gardenhire.
@sx @sx @sx @sx @sx
FULL TEST BANK!!!@sx @sx
TestBanksAdept
,Description
Test @sxBank @sxfor @sxRau’s @sxRespiratory @sxCare @sxPharmacology @sx11th @sxEdition @sxGardenhire
Test @sxBank @sxfor @sxRau’s @sxRespiratory @sxCare @sxPharmacology, @sx11th @sxEdition, @sxGardenhire, @sxISBN-
@sx10:0323871550, @sxISBN-13: @sx978-0323871556
Table @sxof @sxContents
Unit @sxI: @sxBasic @sxConcepts @sxand @sxPrinciples @sxin @sxPharmacology
1. @sxIntroduction @sxto @sxRespiratory @sxCare @sxPharmacology
2. @sxPrinciples @sxof @sxDrug @sxAction
3. @sxAdministration @sxof @sxAerosolized @sxAgents
4. @sxCalculating @sxDrug @sxDoses
5. @sxThe @sxCentral @sxand @sxPeripheral @sxNervous @sxSystems
Unit @sxII: @sxDrugs @sxUsed @sxto @sxTreat @sxthe @sxRespiratory @sxSystem
6. @sxAdrenergic @sx(Sympathomimetic) @sxBronchodilators
7. @sxAnticholinergic @sx(Parasympatholytic) @sxBronchodilators
8. @sxXanthines
9. @sxMucus-Controlling @sxDrug @sxTherapy
10. @sxSurfactant @sxAgents
11. @sxCorticosteriods @sxin @sxRespiratory @sxCare
12. @sxNonsteroidal @sxAntiasthma @sxAgents
13. @sxAerosolized @sxAntiinfective @sxAgents
14. @sxAntimicrobial @sxAgents
15. @sxCold @sxand @sxCough @sxAgents
16. @sxSelected @sxAgents @sxof @sxPulmonary @sxValue
17. @sxNeonatal @sxand @sxPediatric @sxAerosolized @sxDrug @sxTherapy
Unit @sxIII: @sxCritical @sxCare, @sxCardiovascular, @sxand @sxPolysomnography @sxAgents
18. @sxSkeletal @sxMuscle @sxRelaxants @sx(Neuromuscular @sxBlocking @sxAgents)
19. @sxDiuretic @sxAgents
20. @sxDrugs @sxAffecting @sxthe @sxCentral @sxNervous @sxSystem
21. @sxVasopressors, @sxInotropes, @sxand @sxAntiarrythmic @sxAgents
22. @sxDrugs @sxAffecting @sxCirculation: @sxAntihypertensives, @sxAntianginals, @sxAntithrombotics
23. @sxSleep @sxand @sxSleep @sxPharmacology
TestBanksAdept
,Chapter 01: Introduction to Respiratory Care Pharmacology
Gardenhire: Rau’s Respiratory Care Pharmacology, 11th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. What is the name of the receptor sites that are located in the peripheral vasculature, the heart, bronchial
muscle, and bronchial blood vessels?
a. Beta 2 receptors c. Alpha receptors
b. Gamma receptors d. Beta 1 receptors
ANS: C
Alpha receptors are located in the peripheral vasculature, the heart, bronchial muscle, and bronchial
blood vessels.
PTS: 1
2. Which receptor site results in tachycardia, an increased potential for arrhythmias, and an increased
cardiac output?
a. Beta 1 receptor c. Alpha receptor
b. Beta 2 receptor d. Delta receptor
ANS: A
Stimulation of the beta-1 receptors results in tachycardia, an increased potential for arrhythmias, and
an increased cardiac output. In administering drugs to the pulmonary system, stimulation of the beta-1
sites is not desired. However, most respiratory pharmacologic agents have some beta-1 stimulatory
effect.
PTS: 1
3. Stimulation of the beta 2 receptors causes
a. peripheral vasoconstriction and mild bronchoconstriction in the lungs.
b. tachycardia, an increased potential for arrhythmias, and an increased cardiac output.
c. bronchodilation.
d. peripheral vasodilation, bradycardia, and decreased cardiac output.
ANS: C
Stimulation of the beta-2 receptors in the lungs causes bronchodilation.
PTS: 1
4. Acetylcholine stimulates
a. the Vagus nerve.
b. the adrenergic receptors.
c. the sympathetic nervous system.
d. the cholinergic receptors.
ANS: D
Acetylcholine stimulates the cholinergic receptors.
PTS: 1
5. What immunoglobulin antibody sensitizes the mast cell?
a. Leukotrienes c. Histamine
TestBanksAdept
, b. IgE d. @ s x Prostaglandins
ANS: @ s x B
The @sxIgE @sx(reagin) @sxantibodies @sxsensitize @sxthe @sxmast @sxcell. @sxRepeated @sxexposure @sxto @sxthe @sxantigen
@sxcauses @sxthe @sxdegranulation @sxof @sxthe @sxmast @sxcell.
PTS: @ s x 1
6. Which @sxof @sxthe @sxfollowing @sxis @sxcaused @sxby @sxhistamine @sxrelease @sxfrom @sxthe @sxmast @sxcells?
I. Bronchodilation
II. Increased @sxbronchial @sxgland @sxsecretion
III. Increased @sxamount @sxof @sxmucus @sxpresent @sxin @sxthe @sxairways
a. I @sxand @sxII @sxonly c. III @sxonly
b. II @sxand @sxIII @sxonly d. @ s x @ s x I, @sxII, @sxIII
ANS: @ s x B
Histamine @sxis @sxalso @sxa @sxpotent @sxbronchoconstrictor. @sxIn @sxaddition @sxto @sxits @sxbronchoconstrictive @sxactivity,
@sxhistamine
II) @sxincreases @sxbronchial @sxgland @sxsecretion, @sxcausing @sxIII) @sxan @sxincrease @sxin @sxthe @sxamount
@sxof @sxmucus @sxpresent @sxin @sxthe @sxairways. @sxHistamine @sxmay @sxalso @sxhave @sxan @sxeffect @sxon
@sxvascular @sxpermeability @sxsimilar @sxto @sxthe @sxeffect @sxof- @sxSRS-A.
PTS: @ s x 1
7. A@sxsympathomimetic @sxdrug @sxwould @sxcause @sx
a. bronchodilation. c. Histamine @sxrelease.
b. bronchoconstriction. d. @sxVagus @sxnerve @sxstimulation.
ANS: @ s x A
A @sxsympathomimetic @sxdrug @sxwould @sxcause @sxbronchodilation. @sxSympathomimetic @sxagents @sxare @sxthe
@sxdrugs @sxmost @sxcommonly @sxused @sxto @sxreverse @sxbronchospasm.
PTS: @ s x 1
8. Stimulation @sxof @sxthe @sxsympathetic @sxnervous @sxsystem @sxcauses @sx
a. vascular @sxpermeability. c. bronchodilation.
b. decreased @sxblood @sxpressure. d. @ s x bronchoconstriction.
ANS: @ s x C
Sympathetic @sxnervous @sxsystem @sxstimulation @sxcauses @sxbronchodilation.
PTS: @ s x 1
9. Which @sxof @sxthe @sxfollowing @sxwould @sxNOT @sxcause @sxa @sxbronchospasm @sxor @sxbronchoconstriction?
a. Leukotrienes c. Histamine
b. Beta @sx1 @sxreceptors d. @ s x Prostaglandins
ANS: @ s x B
Beta-1 @sxreceptors @sxwould @sxnot @sxcause @sxa @sxbronchospasm @sxor @sxbronchoconstriction.
@sxLeukotrienes @sxare @sxone @sxof @sxmany @sxchemical @sxmediators @sxreleased @sxby @sxthe @sxmast @sxcells.
@sxLeukotrienes @sxcause @sxa @sxdirect, @sxstrong @sxbronchoconstriction. @sxHistamine @sxis @sxalso @sxa @sxpotent
@sxbronchoconstrictor. @sxProstaglandins @sxcause @sxa @sxstrong @sxbronchospasm, @sxespecially @sxin
@sxasthmatic @sxpatients.
PTS: @ s x 1
TestBanksAdept