TEST BANK FOR PHARMACOLOGY 10TH EDITION BY
MCCUISTION COMPLETE TEST BANK CHAPTER EACH
CHAPTER HAS ALL EXAM QUESTIONS 100% CORRECTLY
ANSWERED
Chapterx01:xThexNursingxProcessxandxPatient-CenteredxCare
McCuistion:xPharmacology:xAxPatient-CenteredxNursingxProcessxApproach,
10thxEdition
MULTIPLExCHOICE
1. Thexnursingxprocessxisxaxfive-stepxdecision-
makingxapproachxthatxincludesxallxofxthexfollowingxsteps,xEXCEPT:
a. Assessment
b. Patientxproblem
c. Planning
d. RightxDrug
ANS:x D
Thexnursingxprocessxisxaxfive-stepxdecision-
makingxapproachxthatxincludes:x1)xassessment,x2)xpatientxproblem,x3)xplanning,x4)ximpleme
ntation,xandx5)xevaluation.x“Rightxdrug”xisxonexofxthex“SixxRights”xofxmedicationxadministra
tion.
DIF: CognitivexLevel:xUnderstandingx(Comprehension)
TOP:x NursingxProcess:xPlanningxMSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
2. Thexnursexisxusingxdataxcollectedxtoxsetxgoalsxorxexpectedxoutcomesxandxinterventionsxt
hatxaddressxthexpatient'sxproblems.xWhichxstepxofxthexnursingxprocessxisxthexnursexappl
ying?
a. Assessment
b. Patientxproblem
c. Planning N
d. Evaluation
ANS:x C
Duringxthexplanningxphase,xthexnursexusesxthexdataxcollectedxtoxsetxgoalsxorxexpectedxoutco
mesxandxinterventionsxwhichxaddressxthexpatient'sxproblems.xThexdataxwasxcollectedxduringx
thex“Assessment”xandx“Patientxproblem”xsteps.xDuringxthex“Evaluation”xphasexthexnursexw
ouldxdeterminexwhetherxthexgoalsxandxobjectivesxsetxduringxthexplanningxphasexwerexmet.
DIF:
CognitivexLevel:xUnderstandingx(Comprehension
)xTOP:x NursingxProcess:xNursingxIntervention
MSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
3. Ax5-year-
oldxchildxwithxtypex1xdiabetesxmellitusxhasxhadxrepeatedxhospitalizationsxforxepisodesxofxhyp
erglycemia.xThexparentsxtellxthexnursexthatxtheyxcan'txkeepxtrackxofxeverythingxthatxhasxtoxb
exdonextoxcarexforxtheirxchild.xThexnursexreviewsxmedications,xdiet,xandxsymptomxmanagem
entxwithxthexparentsxandxdrawsxupxaxdailyxchecklistxforxthexfamilyxtoxuse.xThese
https://www.stuvia.com/user/vladislav1
, TESTxBANKxFORxPHARMACOLOGYx10THxEDITIONxBYxMCCUISTION
activitiesxarexcompletedxinxwhichxstepxofxthexnursingxprocess?
a. Assessment
b. Planning
c. Implementation
d. Evaluation
Patient-
assistxprogramsxmayxbexhelpful,xbutxmanyxarexdependentxonxthexpatient'sxincome,xsoxthex
nursexshouldxdeterminexthatxfirst.xItxisxunlikelyxthatxthexpharmacyxwouldxofferxaxcostxred
uction.xThexpatientxhasxdemonstratedxanxinabilityxtoxnavigatexthexsystemxbyxsimplyxnotxt
akingxthexmedication,xsoxonlyxprovidingxaxphonexnumberxtoxthexpatientxisxnotxlikelyxtoxb
exeffective.
DIF: CognitivexLevel:xApplyingx(Application)
TOP:x NursingxProcess:xAssessment/NursingxIntervention
MSC:x NCLEX:xPhysiologicalxIntegrity:xPharmacologicalxandxParenteralxTherapies
Theximplementationxphasexisxthexpartxofxthexnursingxprocessxinxwhichxthexnursexprovidesxed
ucation,xdrugxadministration,xpatientxcare,xandxotherxinterventionsxnecessaryxtoxassistxthexpati
entxinxaccomplishingxestablishedxmedicationxgoals.
DIF:
CognitivexLevel:xUnderstandingx(Comprehension
)xTOP:x NursingxProcess:xNursingxIntervention
MSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
4. Thexnursexisxpreparingxtoxadministerxaxmedicationxandxreviewsxthexpatient'sxchartxforxdr
ugxallergies,xserumxcreatinine,xandxbloodxureaxnitrogenx(BUN)xlevels.xThexnurse'sxactio
nsxarexreflectivexofxwhichxphasexofxthexnursingxprocess?
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS:x A
Assessmentxinvolvesxgatheringxinformationxaboutxthexpatientxandxthexdrug,xincludingxanyxpr
eviousxusexofxthexdrug.
DIF: CognitivexLevel:xUnderstandingx(Comprehension)
TOP:x NursingxProcess:xAssessment MSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
5. Whichxassessmentxisxcategorizedxasxobjectivexdata?
a. Axlistxofxherbalxsupplementsxregularlyxused
b. Labxvaluesxassociatedxwithxthexdrugsxthexpatientxisxtaking
c. Thexagesxandxrelationshipxtoxthexpatientxofxallxhouseholdxmembers
d. UsualxdietaryxpatternsxandxfNo o d xintake
ANS:x B
Objectivexdataxarexmeasuredxandxdetectedxbyxanotherxpersonxandxwouldxincludexlabxvalue
s.xThexotherxexamplesxarexsubjectivexdata.
DIF: CognitivexLevel:xUnderstandingx(Comprehension)
TOP:x NursingxProcess:xAssessment MSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
6. Thexnursexreviewsxaxpatient'sxdatabasexandxlearnsxthatxthexpatientxlivesxalone,xisxforgetful,x
andxdoesxnotxhavexanxestablishedxroutine.xThexpatientxwillxbexsentxhomexwithxthreexnewxm
edicationsxtoxbextakenxatxdifferentxtimesxofxthexday.xThexnursexdevelopsxaxdailyxmedication
xchartxandxenlistsxaxfamilyxmemberxtoxputxthexpatient'sxpillsxinxaxpillxorganizer.xThisxisxanx
, TESTxBANKxFORxPHARMACOLOGYx10THxEDITIONxBYxMCCUISTION
examplexofxwhichxphasexofxthexnursingxprocess?
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS:x C
Theximplementationxphasexinvolvesxeducationxandxpatientxcarexinxorderxtoxassistxthexpatientxtoxa
ccomplishxthexgoalsxofxtreatment.
DIF: CognitivexLevel:xApplyingx(Application)
TOP:x NursingxProcess:xNursingxIntervention
MSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
7. Axpatientxwhoxisxhospitalizedxforxchronicxobstructivexpulmonaryxdiseasex(COPD)xwantsxtox
goxhome.xThexnursexandxthexpatientxdiscussxthexpatient'sxsituationxandxdecidexthatxthexpatie
ntxmayxgoxhomexwhenxablextoxperformxself-
carexwithoutxdyspneaxandxhypoxia.xThisxisxanxexamplexofxwhichxphasexofxthexnursingxproce
ss?
a. Assessment
b. Evaluation
c. Implementation
d. Planning
ANS:x D
Planningxinvolvesxgoalxsetting,xwhich,xforxthisxpatient,xmeansxbeingxablextoxperformxself-
carexactivitiesxwithoutxdyspneaxandxhypoxia.
DIF: CognitivexLevel:xUnderstandingx(Comprehension)
TOP:x NursingxProcess:xPlanningxMSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
8. Axpatientxwillxbexsentxhomexwithxaxmetered-
dosexinhaler,xandxthexnursexisxprovidingxteaching.xWhichxisxaxcorrectlyxwrittenxgoalxforxthi
sxprocess?
a. Thexnursexwillxdemonstratexthexcorrectxusexofxaxmetered-dosexinhalerxtoxthexpatient.
b. Thexnursexwillxteachxthexpatientxhowxtoxadministerxmedicationxwithxaxmetered-
dosexinhaler.
c. Thexpatientxwillxknowxhowxtoxself-
administerxthexmedicationxusingxthexmetered-dosexinhaler.
d. Thexpatientxwillxindependentlyxadministerxthexmedicationxusingxthexmetered-
dosexinhalerxatxthexendxofxthexsession.
N
ANS:x D
Goalsxmustxbexpatient-
centeredxandxclearlyxstatexthexoutcomexwithxaxreasonablexdeadlinexandxshouldxidentifyxcomp
onentsxforxevaluation.
DIF: CognitivexLevel:xApplyingx(Application)
TOP:x NursingxProcess:xPlanningxMSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
9. Thexnursexisxdevelopingxaxplanxofxcarexforxaxpatientxwhoxhasxchronicxlungxdiseasexandxhypo
xia.xThexpatientxhasxbeenxadmittedxforxincreasedxoxygenxneedsxabovexaxbaselinexofx2xL/min
.xThexnursexdevelopsxaxgoalxstating,x“Thexpatientxwillxhavexoxygenxsaturationsxofx>95%xonx
roomxairxatxthextimexofxdischargexfromxthexhospital.”xWhatxisxwrongxwithxthisxgoal?
a. Itxcannotxbexevaluated.
b. Itxisxnotxmeasurable.
c. Itxisxnotxpatient-centered.
, TESTxBANKxFORxPHARMACOLOGYx10THxEDITIONxBYxMCCUISTION
d. Itxisxnotxrealistic.
ANS:x D
Thisxgoalxisxnotxrealisticxbecausexthexpatientxisxnotxusuallyxonxroomxairxandxshouldxnotxbexe
xpectedxtoxattainxthatxgoalxbyxdischargexfromxthisxhospitalization.
DIF: CognitivexLevel:xApplyingx(Application)
TOP:x NursingxProcess:xPlanningxMSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
10. Thexnursexisxdevelopingxaxteachingxplanxforxanxelderlyxpatientxwhoxwillxbeginxtaking
xanxantihypertensivexdrugxthatxcausesxdizzinessxandxorthostaticxhypotension.xWhichxp
atientxproblemxdocumentedxbyxthexnursexisxappropriatexforxthisxpatient?
a. Deficientxknowledgexrelatedxtoxdrugxsidexeffects
b. Ineffectivexhealthxmaintenancexrelatedxtoxage
c. Readinessxforxenhancedxknowledgexrelatedxtoxmedicationxsidexeffects
d. Riskxforxinjuryxrelatedxtoxsidexeffectsxofxthexmedication
ANS:x D
Thisxpatientxhasxanxincreasedxriskxforxinjuryxbecausexofxdrugxsidexeffects,xsoxthisxisxanxappr
opriatexpatientxproblemxtoxdirectxthextypexofxcarexandxfollow-upxthexpatientxwillxreceive.
DIF:
CognitivexLevel:xApplyingx(Application
)xTOP:xNursingxProcess:xNursingxDiagnosisx
MSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
11. Anxolderxpatientxmustxlearnxtoxadministerxaxmedicationxusingxaxdevicexthatxrequiresxmanua
lxdexterity.xThexpatientxbecomesxfrustratedxandxexpressesxlackxofxself-
confidencexinxperformingxthisxtask.xWhichxactionxwillxthexnursexperformxnext?
a. Askxthexpatientxtoxkeepxtryingxuntilxthexskillxisxlearned.
b. Providexwrittenxinstructionsxwithxillustrationsxshowingxeachxstepxofxthexskill.
c. Schedulexmultiplexsessionsxandxpracticexeachxstepxseparately.
d. Teachxthexprocedurextoxfamilyxmembersxwhoxcanxadministerxthexmedicationxforxt
hexpatient.
ANS:x C
Nursesxshouldxbexsensitivextoxpatient'sxlevelxofxfrustrationxwhenxteachingxskills.xInxthisxcase,xbre
akingxthexstepsxdownxintoxinNdividual xpartsxwillxhelpxwithxthisxpatient'sxfrustrationxlevel.
DIF: CognitivexLevel:xApplyingx(Application)
TOP:x NursingxProcess:xPlanningxMSC:x NCLEX:xManagementxofxCare
12. Axschool-
agexchildxwillxbeginxtakingxaxmedicationxtoxbexadministeredxatx5xmLxthreextimesxdaily.x
Thexchild'sxparentxtellsxthexnursexthat,xwithxaxpreviousxusexofxthexdrug,xthexchildxrepea
tedlyxforgotxtoxbringxthexmedicationxhomexfromxschool,xresultingxinxmissedxeveningxdo
ses.xWhatxwillxthexnursexrecommend?
a. Askingxthexproviderxifxthexmedicationxmayxbextakenxbeforexschool,xafterxscho
ol,xandxatxbedtime
b. Puttingxaxnotexonxthexchild'sxlockerxtoxencouragexthexchildxtoxtakexresponsibilityx
forxmedicationxadministration
c. Askingxthexproviderxifx7.5xmLxmayxbextakenxinxthexmorningxandx7.5xmLxmay
xbextakenxinxthexeveningxsoxthatxthexcorrectxamountxisxgivenxdaily
d. Takingxthexnoonxdosextoxschoolxeveryxdayxandxgivingxitxtoxthexschoolxnurse
xtoxadminister
ANS:x C
Forxbusyxfamiliesxwithxschool-
agexchildren,xitxmayxbexnecessaryxtoxadjustxthexmedicationxschedulextoxonexthatxfitsxtheirxsc