CLINICAL APPROACH 3RD EDITION COWAN
MicrobiologypFundamentals:pApClinicalpApproach,p3ep(Cowan)pCh
apterp1 IntroductionptopMicrobespandpTheirpBuildingpBlocks
1) Whenphumanspmanipulatepthepgenespofpmicroorganisms,pthepprocesspispcalled .
A) bioremediation
B) geneticpengineering
C) epidemiology
D) immunology
E) taxonomy
Answer:pBpSecti
on:p 01.01
Topic:p MicrobialpRoles;pBasicspofpGeneticpEngineeringpBl
oom's:p 01.pRemember
ASMpTopic:p p Modulep04pInformationpFlow
ASMpObjective:p p 04.05pCellpgenomespcanpbepmanipulatedptopalterpcellpfunction.
2) Whichpofpthepfollowingpispnotpconsideredpapmicroorganism?
A) Mosquito
B) Protozoan
C) Bacterium
D) Virus
E) Fungus
Answer:pApSecti
on:p 01.01
Topic:pTaxonomypofpMicroorganismspBl
oom's:p 01.pRemember
ASMpTopic:p p Modulep01pEvolution
ASMpObjective:p 01.02pMutationspandphorizontalpgeneptransfer,palongpwithpthepimmensepvarietypofpmicr
oenvironments,phavepresultedpinpapvastpdiversitypofpmicroorganisms.
3) Allpmicroorganismsparepbestpdefinedpasporganismspthat .
A) causephumanpdisease
B) lackpapcellpnucleus
C) arepinfectiouspparticles
D) areptoopsmallptopbepseenpwithpthepunaidedpeye
E) canponlypbepfoundpgrowingpinplaboratories
2
Copyrightp©p2019pMcGraw-Hill
,Answer:pDpSecti
on:p 01.01
Topic:p MicrobialpRolesp
Bloom's:p p 01.pRemember
ASMpTopic:p p Modulep01pEvolution
ASMpObjective:p 01.02pMutationspandphorizontalpgeneptransfer,palongpwithpthepimmensepvarietypofp
microenvironments,phavepresultedpinpapvastpdiversitypofpmicroorganisms.
4) Whichpactivitypispanpexamplepofpbiotechnology?
A) Bacteriapinpthepsoilpsecretingpanpantibioticptopkillpcompetitors
B) Apmicrobiologistpusingpthepmicroscopeptopstudypbacteria
C) Egyptianspusingpmoldypbreadponpwounds
D) Escherichiapcolipproducingphumanpinsulin
E) Publicphealthpofficialspmonitoringpdiseasespinpapcommunity
Answer:pDpSecti
on:p 01.01
Topic:p BasicspofpGeneticpEngineeringpB
loom's:p 02.pUnderstand
ASMpTopic:p p Modulep06pImpactpofpMicroorganisms
ASMpObjective:p p 06.03pHumansputilizepandpharnesspmicroorganismspandptheirpproducts.
5) Livingpthingspordinarilyptoopsmallptopbepseenpwithpthepunaidedpeyepareptermed .
A) bacteria
B) viruses
C) parasites
D) microorganisms
E) prokaryotes
Answer:pDpSecti
on:p 01.01
Topic:p CellularpOrganizationp
Bloom's:p 01.pRemember
ASMpTopic:p p Modulep01pEvolution
ASMpObjective:p 01.02pMutationspandphorizontalpgeneptransfer,palongpwithpthepimmensepvarietypofpmicr
oenvironments,phavepresultedpinpapvastpdiversitypofpmicroorganisms.
6) Thepmicroorganismspthatprecyclepnutrientspbypbreakingpdownpdeadpmatterpandpwastesparepcalled
.
A) decomposers
B) prokaryotes
C) pathogens
D) eukaryotes
E) fermenters
Answer:pApSecti
on:p 01.01
Topic:p MicrobialpRolesp
3
Copyrightp©p2019pMcGraw-Hill
, Bloom's:p p 01.pRemember
ASMpTopic:p p Modulep06pImpactpofpMicroorganisms
ASMpObjective:p 06.01pMicrobesparepessentialpforplife,paspwepknowpit,pandpthepprocessespthatpsuppor
tplifep(e.g.pinpbiogeochemicalpcyclespandpplant/animalpmicroflora).
7) Cells,plikepbacteriapandparchaea,pthatpdopnotphavepapnucleuspinptheirpcellsphaveptraditionallypbeenpc
alled .
A) decomposers
B) prokaryotes
C) pathogens
D) eukaryotes
E) fermenters
Answer:pBpSecti
on:p 01.01
Topic:p CellularpOrganizationp
Bloom's:p 01.pRemember
ASMpTopic:p p Modulep02pStructurepandpFunction
ASMpObjective:p 01.01pCells,porganellesp(e.g.pmitochondriapandpchloroplasts)pandpallpmajorpmetabo
licppathwayspevolvedpfrompearlypprokaryoticpcells.
8) Thepfirstpcellspappearedpabout billionpyearspago.
A) 5.2
B) 4.6
C) 3.8
D) 2.9
E) 1.5
Answer:pCpSecti
on:p 01.01
Topic:p HistorypofpMicrobiologypBloom'
s:p 01.pRemember
ASMpTopic:p p Modulep01pEvolution
ASMpObjective:p 01.01pCells,porganellesp(e.g.pmitochondriapandpchloroplasts)pandpallpmajorpmetabo
licppathwayspevolvedpfrompearlypprokaryoticpcells.
9) Whichpofpthepfollowingpispnotpaphumanpusepofpmicroorganisms?
A) Makingpbread
B) Treatingpwaterpandpsewage
C) Manufacturingpcopperpwire
D) Masspproducingpantibiotics
E) Cleaningpuppoilpspills
Answer:pCpSecti
on:p 01.01
Topic:p MicrobialpRolesp
Bloom's:p p 01.pRemember
ASMpTopic:p p Modulep06pImpactpofpMicroorganisms
ASMpObjective:p p 06.03pHumansputilizepandpharnesspmicroorganismspandptheirpproducts.
4
Copyrightp©p2019pMcGraw-Hill