f# f# f# f#
f# Project Management 9th Edition
f# f# f# f#
Kathy Schwalbe, Verified Chapters
f# f# f#
Page f#1 f#of f#
723
,True f#/ f#False
1. Until f#the f#1980s, f#project f#management f#primarily f#focused f#on f#providing f#schedule f#and f#resource
f#data f#to f#top f#management f#in f#the f#military, f#computer, f#and f#construction f#industries.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: f#Until f#the f#1980s, f#project f#management f#primarily f#focused f#on
f#providing f#schedule f#and f#resource f#data f#to f#top f#management f#in f#the
f#military, f#computer, f#and f#construction f#industries. f#Today’s f#project
f#management f#involves f#much f#more, f#and f#people f#in f#every f#industry f#and
f#every f#country f#manage f#projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: f#Easy
REFERENCES: p.2
LEARNING f#OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 f#- f#LO: f#1-1
NATIONAL f#STANDARDS: United f#States f#- f#BUSPROG: f#Technology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: f#Knowledge
2. A f#difference f#between f#operations f#and f#projects f#is f#that f#operations f#end f#when f#their f#objectives
f#have f#been f#reached, f#whereas f#projects f#do f#not.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: f#Projects f#are f#different f#from f#operations f#in f#that f#they f#end
when f#their f#objectives f#have f#been f#reached f#or f#the f#project f#has f#been
f#
terminated.
f#
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: f#Moderate
REFERENCES: p.4
LEARNING f#OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 f#- f#LO: f#1-2
NATIONAL f#STANDARDS: United f#States f#- f#BUSPROG: f#Analytic
TOPICS: What f#is f#a f#Project?
KEYWORDS: Bloom's: f#Comprehension
3. Every f#project f#should f#have f#a f#well-defined f#objective.
a. True
Page f#2 f#of f#
723
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: f#A f#project f#has f#a f#unique f#purpose. f#Every f#project f#should f#have f#a
f#well-defined f#objective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: f#Easy
REFERENCES: p.6
LEARNING f#OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 f#- f#LO: f#1-2
NATIONAL f#STANDARDS: United f#States f#- f#BUSPROG: f#Analytic
TOPICS: What f#is f#a f#Project?
KEYWORDS: Bloom's: f#Knowledge
4. Projects f#should f#be f#developed f#in f#increments.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: f#A f#project f#is f#developed f#using f#progressive f#elaboration. f#Projects
f#are f#often f#defined f#broadly f#when f#they f#begin, f#and f#as f#time f#passes, f#the
f#specific f#details f#of f#the f#project f#become f#clearer. f#Therefore, f#projects f#should
f#be f#developed f#in f#increments.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: f#Moderate
REFERENCES: p.6
LEARNING f#OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 f#- f#LO: f#1-2
NATIONAL f#STANDARDS: United f#States f#- f#BUSPROG: f#Analytic
TOPICS: What f#is f#a f#Project?
KEYWORDS: Bloom's: f#Comprehension
5. Resources f#in f#a f#project f#should f#be f#used f#effectively f#because f#they f#are f#limited.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: f#A f#project f#requires f#resources, f#often f#from f#various f#areas.
Resources, f#however, f#are f#limited f#and f#must f#be f#used f#effectively f#to
f#
meet f#project f#and f#other f#corporate f#goals.
f#
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: f#Moderate
REFERENCES: p. f#7
LEARNING f#OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 f#- f#LO: f#1-2
NATIONAL f#STANDARDS: United f#States f#- f#BUSPROG: f#Analytic
TOPICS: What f#is f#a f#Project?
KEYWORDS: Bloom's: f#Comprehension
Page f#3 f#of f#
723
, 3
6. A f#project f#manager’s f#primary f#role f#is f#to f#provide f#the f#funding f#for f#a f#project.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: f#A f#project f#sponsor f#usually f#provides f#the f#direction f#and f#funding f#for
f# a f#project.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: f#Easy
REFERENCES: p.7
LEARNING f#OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 f#- f#LO: f#1-2
NATIONAL f#STANDARDS: United f#States f#- f#BUSPROG: f#Analytic
TOPICS: What f#is f#a f#Project?
KEYWORDS: Bloom's: f#Knowledge
7. One f#of f#the f#main f#reasons f#why f#project f#management f#is f#challenging f#is f#because f#of f#the f#factor f#of
f#uncertainty.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: f#A f#project f#involves f#uncertainty. f#Every f#project f#is f#unique f#and
f#thus f#it f#is f#sometimes f#difficult f#to f#define f#its f#objectives f#clearly, f#estimate
f#how f#long f#it f#will f#take f#to f#complete, f#or f#determine f#how f#much f#it f#will f#cost.
f#This f#uncertainty f#is f#one f#of f#the f#main f#reasons f#project f#management f#is f#so
f#challenging.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: f#Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNING f#OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 f#- f#LO: f#1-2
NATIONAL f#STANDARDS: United f#States f#- f#BUSPROG: f#Analytic
TOPICS: What f#is f#a f#Project?
KEYWORDS: Bloom's: f#Comprehension
8. Questions f#about f#how f#a f#team f#will f#track f#schedule f#performance f#is f#related f#to f#a f#project’s f#scope.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: f#Project f#scope f#deals f#with f#questions f#such f#as, f#“What f#work f#will
f#be f#done f#as f#part f#of f#the f#project?”, f#“What f#unique f#product, f#service, f#or
f#result f#does f#the f#customer f#or f#sponsor f#expect f#from f#the f#project?”, f#or
f#“How f#will f#the f#scope f#be f#verified?”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: f#Moderate
REFERENCES: p.7
Page f#3 f#of f#
723